Zdravo narode,
Mislim da sam procitao na hiljade komentara, sto iz ove teme, sto iz Jeftine klime, sto iz pojedinacnih tema za njihove marke.. Ali sam na kraju jos zbunjeniji
Ako moze neko da me posavetuje kao brata, sta bi mi bilo najbolje da uradim u mojoj situaciji..
Prioritet mi je grejanje tokom zime, hladjenje je samo bonus. Crvenim su obelezena mesta gde su mi bile stare on/off klime koje sam skinuo, da li nove klime da stavim na ista mesta zbog postojecih rupa ili da ih izmestim negde drugde?
Klima u dnevnom boravku mi deluje da je mozda i dobro pozicionirana, obzirom da skoro u celosti bije ka hodniku. E sad, klima u radnoj sobi dole desno, da li ima poente izmestati je? Obelezio sam zeleno potencijalna mesta.
Takodje, ne mogu da se odlucim izmedju Daikin FTXF35-D, Fujitsu LMCE 12k i Hisense Energy Nordic 12k za dnevnu sobu.. Ne bih da dajem vise novca nego sto treba, ali isto tako zelim pouzdan uredjaj koji ce dobro da greje.
Za radnu sobu dole desno sam mislio mozda mogu da prodjem jeftinije sa Vivax AERI+ 12k? Ili da jurim neku od gorenavedenih u 7k ili 9k varijanti?
Spoljne jedinice za obe klime su bile odmah iza, sa druge strane zida kako su ugradjene, mislio sam da SJ od gornje klime pomerim na desni spoljni zid gde je oznaceno plavo.. Jel to preporucljivo i da li ce dolaziti do pada performansi? Jel nije problem ako SJ bude do nekih 1 metar iznad UJ?
Pogledajte prilog 436446
Hvala unapred!
Praistorija on/off 12ka, ne znam modelKoju vox imas?
Ja bi izbegao Vivax. Na tvom mestu bi isao za dnevnu Daikin ( kao sto bi uostalom i sam uzeo), cena oko 95 hiljada.Pomoc prijatelja?![]()
Ja bi izbegao Vivax. Na tvom mestu bi isao za dnevnu Daikin ( kao sto bi uostalom i sam uzeo), cena oko 95 hiljada.
Vidi se da je profesionalac... Takvog servisera bi ja isterao iz dvoriste(stan itd)!Kako pravilno instalirati velik uređaj sa velikim kapacitetom? Pa naravno, nabiti uz što više zidova.
Pogledajte prilog 436699
Da mi ne zameris al svako preterivanje nije dobro pa ni ovo! Cemu ovoliko odaljavanje od zida? Mislis da si je stavio na duplo manju razdaljinu da bi losije radila ili sta? Ovako samo rizikujes da ti klima proizvodi vece vibracije nego da je stavjena blize do zida. Pa nije ona motor od mlaznog aviona pa da joj treba toliki vazduh itd..Vidi se da je profesionalac... Takvog servisera bi ja isterao iz dvoriste(stan itd)!
Evo kako je moja Amber 9 Premium (45.5kg) montirana... 30cm luft do sida i na gore
Pogledajte prilog 436734
vibracije neke jake nisam do sad primetio (7 godine) i serviser sam tako rekao da je bolje...Da mi ne zameris al svako preterivanje nije dobro pa ni ovo! Cemu ovoliko odaljavanje od zida? Mislis da si je stavio na duplo manju razdaljinu da bi losije radila ili sta? Ovako samo rizikujes da ti klima proizvodi vece vibracije nego da je stavjena blize do zida. Pa nije ona motor od mlaznog aviona pa da joj treba toliki vazduh itd..
Nemoj me shvatiti pogresno ali prosjecna osrednja 12ka... 25kg vanjska, moj hisense 12ka teza za 10kgEvo je ova vrhunska klima![]()
Aha 😅 a ja se naložio 🤣😭Bila je sprdnja druze
Bucna je, krckava, nesto mi ne uliva poverenje. Ja bi isao za tu manju sobu VOX ili Midea 12ka i stavio da duva prema tom hodniku. A za dnevnu stavio Daikin ili Gree Amber Premium i nema frke.
Gledaj sada pravi se opsta zabluda oko toga, imaju velike marze jer prodaju po cenama Energynet maloprodaja koje su napumpanije po 10-20 hiljada vise, ljudi padaju na to, i sad ti imas taj paradoks da su klime jeftinije preko online prodavnica , nego kod uvoznika, a marze npr. na Gree , Mideu i ostale proizvodjace su gotovo iste u online prodavnicama. A naravno tu razliku zadrzavaju majstori i firme koje ih ugradjuju ako je oni prodaju. Sada nemoj misliti da se to ne radi i sa ostalim markama samo sto Energynet ima najveci lanac maloprodaja i partnera sto se tice klimatizacije. I je l iko primetio da je Energynet ugasio online prodavnicu da se ne bi uporedjivale cene?@Xepoj87
Nije to moja logika već moje iskustvo. Jednostavno, Fujitsu mi radi besprekorno 13 godina i nemam razlog da rizikujem sa drugim brendovima. Sto se tice uvoznika to se slazem, zato imam kontakt gde mogu da nabavim delove preko njih ili da ih zaobidjem.
Napomena jos jednom:
Licno iskustvo, nikakav savet nikome ne dajem.
Edit:
Od lika koji je ovlascen za Vox kaze da na Gree klime ima najvise zarade kada se prodaju, on ih ne prodaje jer kaze da je imao najvise reklamacija na Gree brend i da uvoznik nije resavao ljudima reklamacije (Muse i ostale gluposti).
Prenosim, ne znam da li je tacno.
Zdravo, koju klimu preporucujete za oko 700eura (a moze i nize). Mora da bude 12-tica (zbog cijevi koje su vec sprovedene).
Ja sam u neki uzi izbor stavila ove, kako djeluju
GREE AMBER COMFORT GWH12YC-K6DNA1A
GREE Pular Eco Plus
GREE PREMIUM CLIVIA
Midea Xtreme Save AG-12NXD1.WIK/X23-12N8D1
VIVAX ACP-12CH35AEHI+ R32 (NEW)
Rekao bih ti Clivia, ali nemamo nikakvog iskustva ovde sa istom. Ako radi kao Amber, izabrao bih nju.Zdravo, koju klimu preporucujete za oko 700eura (a moze i nize). Mora da bude 12-tica (zbog cijevi koje su vec sprovedene).
Ja sam u neki uzi izbor stavila ove, kako djeluju
GREE AMBER COMFORT GWH12YC-K6DNA1A
GREE Pular Eco Plus
GREE PREMIUM CLIVIA
Midea Xtreme Save AG-12NXD1.WIK/X23-12N8D1
VIVAX ACP-12CH35AEHI+ R32 (NEW)
Mozes taj Daikin, taman ce biti za taj prostor.Zdravo narode,
Mislim da sam procitao na hiljade komentara, sto iz ove teme, sto iz Jeftine klime, sto iz pojedinacnih tema za njihove marke.. Ali sam na kraju jos zbunjeniji
Ako moze neko da me posavetuje kao brata, sta bi mi bilo najbolje da uradim u mojoj situaciji..
Prioritet mi je grejanje tokom zime, hladjenje je samo bonus. Crvenim su obelezena mesta gde su mi bile stare on/off klime koje sam skinuo, da li nove klime da stavim na ista mesta zbog postojecih rupa ili da ih izmestim negde drugde?
Klima u dnevnom boravku mi deluje da je mozda i dobro pozicionirana, obzirom da skoro u celosti bije ka hodniku. E sad, klima u radnoj sobi dole desno, da li ima poente izmestati je? Obelezio sam zeleno potencijalna mesta.
Takodje, ne mogu da se odlucim izmedju Daikin FTXF35-D, Fujitsu LMCE 12k i Hisense Energy Nordic 12k za dnevnu sobu.. Ne bih da dajem vise novca nego sto treba, ali isto tako zelim pouzdan uredjaj koji ce dobro da greje.
Za radnu sobu dole desno sam mislio mozda mogu da prodjem jeftinije sa Vivax AERI+ 12k? Ili da jurim neku od gorenavedenih u 7k ili 9k varijanti?
Spoljne jedinice za obe klime su bile odmah iza, sa druge strane zida kako su ugradjene, mislio sam da SJ od gornje klime pomerim na desni spoljni zid gde je oznaceno plavo.. Jel to preporucljivo i da li ce dolaziti do pada performansi? Jel nije problem ako SJ bude do nekih 1 metar iznad UJ?
Pogledajte prilog 436446
Hvala unapred!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari