Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja sam gestures koristio i pre na 6.0 i sad na 6.1 i ne vidim nikakvu razliku. Sve radi lepo i upeglano, animacije deluju da su malo fluidnije i brže. Sve u svemu dobar apdejt, ništa epohalno ali nije na lošije svakako.
 
Ja se polako uigravam sa novom varijantom gesture vracanja ekrana u odnosu na pre update-a, ulazi u rutinu tako da mozda i izbegnem lock:)
I ja iskreno, jer svi ovi ostali android telefoni imaju te gesture a samsung je pored tih ajd da kazemo univerzalnih imao svoje sto se prevlace sa dna.. A i animacije su drugacije sa tim univerzalnim nego onim njihovim i to ne znam zbog cega...
 
  • Like
Reagovanja: ICE
Evo prije par dana sam azurirao na 6.1 i vratio karticu iz pixela 7 pro u s23 ultru
Koristim ga par dana pa evo dojmova:
  • dosta glade je sve nego na 6.0
  • iako ne navode to, bile su neke promjene u algoritmima kamere, rekao bi da manje umjetno napucava ostrinu, nisam osjetio potrebu za gcam
  • primjetio sam da mi dulje u ramu stoje neke aplikacije, to me najvise nerviralo prije
  • aod vise nema delay od kad se zakljuca ekran, odmah se upali
  • csc se i dalje moze bez problema promjenit za snimanje poziva
  • pretvaranje obicnog videa u slow motion je odlicno, bolje nego snimanje u slow motionu, npr 4k60 pretvori u fenomenalan slow motion
  • circle to search radi odlicno, nisam dalje gledao previse ove ai funkcije, mozda s vremenom
U svakom slucaju kartica ostaje u s23u, pixel 7 pro i magic 8 pro idu u ladicu :)
 
Verovatno žele da rasterete sistem da zauzima manje prostora a i da uklone funkcije kako ui nebi bio prenatrpan i konfuzan.
Kome trebaju funkcije-naćiće goodlock; kome ne trebaju neće bi tražiti.
Tu je fora da ja ne zelim da idem na forum da bih promenio boju ikonica, da bih nasao dodatna podesavanja kamere. Koliko korisnika ce nakon sto vidi da nema te opcije pomisliti, e treba da skinem drugu aplikaciju za to, vec ce samo smatrati to kao manu Samsunga. Sta je falilo dobrom, starom advanced settings opciji. Ne znam koliko moze dodtano da zauzme prostora.
 
Generalno se slažem. Ali realno gledano, onaj ko primeti da je boja drugačija i smeta mu će znati i da dođe na forum. Ne mora čak ni forum nego običan Google. Misliš da većina ljudi uopšte i ažurira telefone na nove verzije sistema a kamo li ulaze u advanced settings?
 
"Svetu se ne može ugoditi."
Kada je sve u sklopu sistema, instalira se adb i sklanja bloatware. Kada Samsung olakša sistem slušajući kukanjavu kako je One UI težak i pun bloatware-a, što su to uradili. Uvek će biti onih nezadovoljnih i zadovoljnih, ono što je jedino bitno jeste da rešenje postoji, za svačiji ukus. Nešto što Apple korisnici mogu samo da sanjaju, ako uopšte i znaju da postoji uređaj koji se može individualno podesiti i da nijedan Samsung ne mora biti identičan, to je za njih misaona imenica. A nama sve nešto ne valja.
Kao što neko reče još to podešavanje osvetljenosti AOD da vrate kroz mini update i ne mora više nikada da šalju update.
 
Good lock je odlična stvar. Do nadogradnje 6.1 ga nisam koristio, nisam ni ulazio u to šta je i šta se s njim radi. Međutim zbog podešavanja pokreta sam ga instalirao i video da ima mnogo zanimljivih stvari.
 
Upravo to. Neverovatno je koliko stvari može da se našteluje kako kome odgovara. Jel zna neko jel ima razlike izmuđu nje i one "Fine lock" čini mi se?
 
FineLock je 3rd party aplikacija koja je preuzimala odvojene module jer GoodLock kao celina nije bio dostupan za nas region. Zapravo, FineLock je GoodLock koji je neko "prekopirao" i stavio dostupnim svuda.
 
meni je baterija otišla u tri k u poslednjih par dana.
Baš sam sad sa novim pokazivačem baterije testirao.
prepolovila se. moraće neki fabrički da padne izgleda.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240402_141300_Device care.png
    Screenshot_20240402_141300_Device care.png
    75 KB · Pregleda: 141
Ooo najzad. Radi sada kako treba. Hvala!
 
meni je baterija otišla u tri k u poslednjih par dana.
Baš sam sad sa novim pokazivačem baterije testirao.
prepolovila se. moraće neki fabrički da padne izgleda.
Дешава се то са Самсунгом, фабрички ресет решава све, само што је смор подешавати све после поново. Али шта ћеш.
 
Jedno pitanjce...da li AOD radi i kad se telefon nalazi u dzepu? Posto ne vidim nigde to u opcijama da se upali kao detekcija.
 
Jedno pitanjce...da li AOD radi i kad se telefon nalazi u dzepu? Posto ne vidim nigde to u opcijama da se upali kao detekcija.
U sekciji Always On Display pod opcijom When to show izaberi Auto

aod.jpg
 

Prilozi

  • Screenshot_20240402_152819_AlwaysOnDisplay.jpg
    Screenshot_20240402_152819_AlwaysOnDisplay.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 124
U goodlock, lockstar module mozes sredjivati kako hoces...
Primer...
Može da se izabere stil sata i da se na taj način dobije veći sat. Mene zanima da li mogu da izaberem bilo koji stil i da "raširim" sat preko celog ekrana? Bitno mi je da bude što veći u landscape modu da mi služi kao "budilnik".
 
Nazad
Vrh Dno