Šta je novo?

Hardver Predlozite neko kuciste

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

zluu10

Poštovan
Učlanjen(a)
31.10.2017
Poena
80
Pozdrav svima.

Hteo bi da kupim neko kuciste volim sa da predlozite neko kuciste sa stranicom tj staklom do 5000 dinara
Jer sam prodao zeus l05 kuciste
Nasao sam Raidmax Talos RT650RGB oko 37e Ne znam dal dobro kuciste koliko vidim da ima 4x ventilatora

Napajanje koje ide uz taj Raidmax je đubre.

Što se samog kućišta tiče, šta znam...po slikama sa Raidmax sajta (gde ima potpuno drugo ime, Vector) deluje ok za te pare, ima dovoljno mesta za kuler i grafičku, nema podataka za napajanje, i dobijaš 4 venta. I dalje mislim da je Raijintek bolji ali ako ovo ima mesh prednju stranicu i ne kupuju ti se dodatni ventovi, ok.

Napajanje koje ide uz taj Raidmax je đubre.

Što se samog kućišta tiče, šta znam...po slikama sa Raidmax sajta (gde ima potpuno drugo ime, Vector) deluje ok za te pare, ima dovoljno mesta za kuler i grafičku, nema podataka za napajanje, i dobijaš 4 venta. I dalje mislim da je Raijintek bolji ali ako ovo ima mesh prednju stranicu i ne kupuju ti se dodatni ventovi, ok.
Raijintek nema nigde ni na kp nemaju na stanje napajanje imam svoje od 750w
Raijintek sam nalazio bez vent i bez vent kod raidmax koliko vidim moze jos dva dodatna gore da se stavi kuleri ukupno 6 vent
Imam antec kuciste tesko skoro 10kg prazno kuciste,ali dosta je veliko

https://www.eponuda.com/gejmerska-k...z-napajanja-kaljeno-staklo-crna-cena-18090952

Da ponovim, za Raijintek će ti trebati još koji ventilator, što podiže cenu...ako ti to ne odgovara, uzmi taj Raidmax.
Ili u startu uzmi malo bolje kućište sa ventovima, za 7000 već ima da se bira...

Ne moraš da puniš kućište ventilatorima, 4 komada je dovoljno, pogotovo ako nemaš vrele komponente.
Evo kod zeus l05 cim stavim staklo greje se procesor jer nema gore za dodatni vent samo jedan pozadi,cim skinem staklo ne greje se
Na staro kucista antec ima gore i pozadi i tu izlazi vruc vazduh.. kod njega dosta veliko kuciste kad ustanem sa stolice 100 puta zakacim i padne celo kuciste jer skoro 70cm duzina
Pa skorije vreme cu uzmem ryzen 5 5500 verovatno cu uzimati vodeno hladjenje ili neki bolji vazdusni kuler
Meni treba malo kuciste jer mi odgovara raidmax zbog duzine kucista jer mi sto za komp 50cm duzine za komp tj kuciste raidmax ima 39cm duzine
Graficka msi 1660 ona se ne greje nit prelazi 70c

Onda da uzmem vazdusno dobro
За тај процесор не треба "добро" ваздушно, њега и сток "довољно" хлади.
Много је боље да уместо 5500 + водено, узмеш 5600+ одговарајуће ваздушно (до 50 евра има да бираш) и остаје мало и за боље кућиште/плочу/напајање.
Нигде ниси написао које напајање користиш, ако си оставио напајање из тог Зеуса, мењај прво напајање па гледај све остало.
Ако си мислио да купиш кућиште са напајањем за 5000 дин, онда боље кажи шта све имаш од компоненти и колико новца планираш да даш (и шта) за надоградњу.
Само тако можеш да добијеш "прави" савет.

Много је боље да уместо 5500 + водено, узмеш 5600+ одговарајуће ваздушно (до 50 евра има да бираш) и остаје мало и за боље кућиште/плочу/напајање.
Нигде ниси написао које напајање користиш, ако си оставио напајање из тог Зеуса, мењај прво напајање па гледај све остало.
Ако си мислио да купиш кућиште са напајањем за 5000 дин, онда боље кажи шта све имаш од компоненти и колико новца планираш да даш (и шта) за надоградњу.
Napajanje imam cooler master mwe 750w
Kuciste ide bez napajanja

Vise nego kuciste sa ventilatorima. Bolje gledaj neki deepcool case sa ventilatorima u paketu.

Razmisli o antec cx200m kucistu

Nazad
Vrh Dno