Šta je novo?

Hardver Предлог за кућиште

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

vladof

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2011
Poena
225
Може ли неко, ако га не мрзи, да ми да предлог за неко кућиште за Mini ITX конфигурацију...Ryzen 5 7600 и Asus TUF b650m wifi?
Може и са прозором и без..планирам да хладим проц са неким ваздухом...
Хвала

To je mATX ploca. Ne moze u mini ITX kucista. Fsp cst350 plus, Jonsbo D31, Asus AP201... Tako nesto mozes da pogledas jer ovo su krstena i provetrena kucista. Ne bih ti savetovao one zatvorene "vurune" za paprike.

Asus AP201 je vrlo popularno kućište i nije ni mnogo skup. Ako bi nešto jeftinije, FSP CST130 Basic je prilično jeftin i dobro provetren...

Ako imaš prostora, što ne bi uzeo neko ATX kućište da ne juriš drugo kad budeš uzeo ATX ploču...?

Asus AP201 je vrlo popularno kućište i nije ni mnogo skup. Ako bi nešto jeftinije, FSP CST130 Basic je prilično jeftin i dobro provetren...

Ako imaš prostora, što ne bi uzeo neko ATX kućište da ne juriš drugo kad budeš uzeo ATX ploču...?
Искрено, нешто ми се узима мања конфигурација. Сада сам на атх (4790к и прастари максимус херо 7), држао сам кућиште на столу NZXT s340 elite. И узео би мање баш због држања на столу...Тај АП 201 је баш симпатичан једино онај натпис ПРАЈМ на моделу са страницом је очајан...Ова јонсбо кућишта су лепа али превише затворена и нешто се не усуђујем да наручим неко...Једино овај U4mini изгледа разумно...

Jonsbo D31 nije zatvoreno kućište. Imaš i D31 mesh verziju ali nije greda ni običan ako ne možeš da nađeš mesh obzirom da se kućišta tog tipa više oslanjaju na usmeravanje vazduha kao "dimnjak" jer se napajanje montira napred.

Imam AP201 sa mesh stranicom i odlično je kućište.

Ja imam Jonsbo D31 sa staklenom stranicom i imam skroz dobre temperature. Kao što reče kolega ppredrag usmjere se fanovi kako treba (kod mene su bottom 2x140mm kao intake, gore na radijatoru 2x120 kao exhaust i rear 1x120 kao exhaust) i nema problema.

@vladof

Ncase M1 EVO mozda ?, redovno je na stanju u zadnje vreme,

jedino sto je ruznjikavo pozadi, i nezgodno za velike graficke ako se ne koristi riser, koju graficku imas ?
Графичку тренутно немам, слабо се и играм мада ћу свакако купити неку касније али ништа велико и гломазно...неки 4060-4070 рецимо...Где има овај М1 да се поручи јако добро изгледа.

Ovo je top konfiguracija, pogotovo sto bi imao manju graficku, i onda jos lakse uklopiti sve (cak i ATX napajanja do 180mm duzine uz novi adapter koji treba da izadje u nekom trenutku)

Mada iskreno ne bi ga cekao, mozda prodju meseci dok ne dodje adapter za ATX podrsku, bolje SFX neko napajanje u startu
20230706_3.png
20231010_M1Launch9.png

20230615_M1Launch.9_04b5f388-774a-405a-b5c9-260579c92c79.png

Да, стварно је лепо кућиште. Да нема неко PHANTEKS Enthoo Evolv Micro ATX Tempered Glass? Њега могу да купим за неке смешне паре (сива верзија) али ми некако делује као превише...Извините и себе сам сморио. 🫤

Солидно кућиште, није нешто претерано квалитетно али није ни лоше толико за 6000 динара је одлично.

Prilozi

• 20240313_190852.jpg
    20240313_190852.jpg
    121.1 KB · Pregleda: 24
Nazad
Vrh Dno