Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod tebe svaki ciklus zadnji :D

Jedan mora biti poslednji. Ne moraš da budeš ekonomiski ekspert da bi razumeo da je štampanje novca bez rasta realne ekonomije i pumpanje balona neodrživo stanje, toliko ti zdrava pamet valjda govori.

To se nikad ne zna...osurise nas na tih 69k pre 3 godine... neki od nas se ne oporavismo da danas..inace ATH je na 69 420

Krvare altovi malo, prelazi se u BTC. BTC se sprema za novi napad na ATH. Bice zanimljivo nocas :)

Koliko vas je srecno danas kad vidite cenu btc-? Nisam video da je neko napisao kad je cena najvislja za btc na primer. Pre halvinga, za vreme, ili posle? Kako je pre bilo?

DCA prodaja 15k-25k

Do kad cekati Eth, na stari ATH ili na neku vecu cifru?
Zavisi samo koliko ce BTC da gura. Dok on ide ave ce ici gore vise ili manje. Koliko ce koji ici to niko ne zna. To sam proceni da li vremenski u smislu da juris skok sok btc skace ili jednostavno odredis cifru unapred. Bilo kako bilo kad prodas ne gledaj vise da se ne bi jeo, dal si mogao vise itd. Gledao sam ljude kako pregore.

Moja strategija jer verujem da ce iznad ATH:
prodajem 50% i to ovako:
10% na 10% iznad ATH
jos 10% na 20% iznad ATH
i tako redom do 50% iznad ATH.

Drugih 50% cuvam za neko ludilo 250-300% iz ad ATH

To je isto validna strategija ako nisi siguran kada da izadjes. Isto je i u slucaju ako ne znas kada da udjes.
Licno vise volim all in - all out strategiju ali to sam ja.

Jedan mora biti poslednji. Ne moraš da budeš ekonomiski ekspert da bi razumeo da je štampanje novca bez rasta realne ekonomije i pumpanje balona neodrživo stanje, toliko ti zdrava pamet valjda govori.
Sistem je truo otkad postoji, 100god unazad.
Pare se štampaju bez pokrića 50+god unazad.

Sama činjenica da je sistem truo ne znači da će sutra balon da pukne i da ćemo doživeti potpuni slom ekonomije. Raznorazna ****** su se desila u prethodne 3god koja niko nije mogao ni da zamisli, širom planete, pa evo nas opet na pragu novog BTC ATH-a. A i ekonomija se polako oporavlja.

Zapravo to oko velikog pada pre polovljenja MOŽDA ove godine stvarno ne bude u toj meri - ne isključujem manju kratkotrajnu konsolidaciju tamo oko 20-tog aprila.
Niko ne zna tačno šta će biti ovog puta (17-ta je priča za sebe, 21-va opet skroz druga priča, i 24-ta će sigurno doneti ishod potpuno drugačiji od većinski očekivanog).
Nije više avangarda, nije još uvek mainstream, po meni može to pumpanje pre pucanja balona još dosta dugo da potraje.

Ma bre samo kupuj 😂

My best
Sistem je truo otkad postoji, 100god unazad.
Pare se štampaju bez pokrića 50+god unazad.

Sama činjenica da je sistem truo ne znači da će sutra balon da pukne i da ćemo doživeti potpuni slom ekonomije. Raznorazna ****** su se desila u prethodne 3god koja niko nije mogao ni da zamisli, širom planete, pa evo nas opet na pragu novog BTC ATH-a. A i ekonomija se polako oporavlja.
Naravno, jer sistem nije truo. Sistem je tacno onakav kakav odgovara onima gore i u potpunosti je pod njihovom kontrolom.
Price ovo ono nina nana, baloni, "ups nekontrolisana inflacija", "dobri policajci koji ce eto to sad da rese i stave pod kontrolu" itd, su price za malu decu ( a takvih je na zalost previse) zato sistem i dalje funkcionise, no dobro 🍻

Pa kad ce ako nece sad. Sve ce to da se pozlati uskoro ;)
MicroStrategy ima ogromne kolicine BTC-a i ne prestaju da kupuju. Kupovao bih i ja da mogu sad da namaknem neke pare.

Napred u nove pobede, ali sa oprezom - vežite pojas (stop loss), pošto je utorak (i Balašević čak spevao pesmu o istom) ;)

Realno niko ne zna sta ce biti dalje glede cene bitcoina, chartovi i ako su igrali neku ulogu od ETF-a je ne igraju vise sigurno, eno ga muceni Gareth Soloway shortuje jos od 56k :ROFLMAO:
Retail slabo ulazi i dalje, kupuju kitovi, institucije, verovatno i neke drzave.
Demand je mnogo veci od supply.
Razmisljao juce da udjem all in na 61k, ali dok sam razmisljao ode raketa, na 63k sam vec provalio da je kasno, iskreno nisam ocekivao da ce iznad 65k tako brzo.
Pretpostavljam da ce ATH biti probijen uskoro, mozda se poljubi 71k i onda bi trebalo da se sjuri 20%-30% u danima ispred na nekih 52k-56k
A mozda nastavi da grmi do 80k 90k 100k ... :alien:

Ljudi su se smejali Saylor-u, govorili da je ludak. Imaju 193,000 BTC kupljeni po prosecnoj ceni od 31,544$

Lik je dokazana budaletina, izgubio je ulagačima silne pare u dotcom balonu, očigledno ponavlja istu strategiju. Jer mi ćemo prodati kripto i izvući profit (il se bar nadamo da ćemo) dok će on držati BTC u slom. A ništa u slomu ne puca kao kripto, kao što je 2020. pokazala.

Presuo iz FIL u ICP i eto ga krenuo po planu. 👌🏻
Ko je pratio jedan i drugi unazad par godina i samo presipao, mogao je da bude u lepom plusu. Ja merkao, merkao i prvi put kad sam odlučio ICP se odlepi značajno, tako da nisam stigao da vratim Fil nazad pre nego što sam ga zavalio u BNB i BCH.

Tako sam i ja jednom sa par hiljada all in, pa dosao na nulu.
Lako je vama sa milionima u steku sa strane. :D
Zato sad gledam da budem pametniji i pazljiviji.

...chartovi i ako su igrali neku ulogu od ETF-a je ne igraju vise sigurno...
That's exactly my point.
...A ništa u slomu ne puca kao kripto, kao što je 2020. pokazala.
Da nije bilo black swan-a aka "CORONA" tada bi bio samo retracement, a ne slom.
Evo usuđujem se da forecast-ujem da će ovog puta "pucanje balona", "slom", veliki "pullback" da se desi tek u zadnjoj godini Trampovog drugog mandata (za 4 god), a dotad valja iskoristiti produženi ponzi ciklus, jer realno svaki ponzi traje dokle god ima priliva svežeg novca, a mislim da će ga itekako biti za narednih nekoliko godina.
Tako sam i ja jednom sa par hiljada all in, pa dosao na nulu.
I mene je jedan od forumaša (prepoznaće se sam koji je) 2017-te navukao da uložim u HempCoin (THC) ne beznačajan deo svog portfolia i to je sada ravno nuli.
Ali me je uvek vadio deo koji je ostajao u BTC-u koji je sada xxx puta vredniji od izgubljenog dela (a tada je bio manji), tako da ulažite u sve i svašta, trudite se da izlazite/ulazite na vreme, ali kao siguricu držite najmanje trećinu holdinga uvek u BTC-u (barem do pucanja balona).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno