Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Igra li se neko na Vontaru? Bio sam poručio s Alija i onaj DATA FROG džojstik. Stvarno je dobar za manje od 10€.
Probao sam RetroArch i ima tu par dobrih igara koje su me vratile u detinjstvo, ali ajde da pitam imate li još neku preporuku?

Skinuo sam Zen Pinball, ima samo jedan sto koji može da se igra u free varijanti i sviđa mi se što ima vibraciju na džojstiku. Dobro bi bilo da ima još nešto slično.

RetroArch na X96 max+ tera i igre za PS1. Lično nisam ljubitelj Android igara pa ni ne znam tu oblast.

Android box je kinhank g1. Sve radi savršeno sem rts planete. 80% sadržaja je zaključano kao parental control. Box uopste nema opcije za parental control, Google nalog je bez. Na nalogu rts planete je isključen. Kada kliknem na sadržaj traži pin koji se nikad nije unosio. Nema opcije da se isključi, samo da se promeni starosna granica i promeni pin. Probao sam 0000 (default možda) i ne prolazi. Na telefonu radi sasvim normalno, gde je parental control isključen.
Ako neko ima ideju, neka se javi. Ja više nemam.

@Salac UE Јел пало извлачење за наградну игру? 😊

Није, нисам стигао од других обавеза. Сутра ћу одрадити и снимити.

Ja igram retro na boksovima mislim da sam probao i na Vontaru.
Retroarch tera sve lepo do Ps1. N64 pola-pola. Sve je to manje više slično po performansi.
Potpuno iznenađenje i preporuka su psp romovi jako lepo rade na PPSSPP emulatoru. Na retroarchu ima problema ppsspp.
Mislim da bi trebalo da rade i na Vontaru.

Uzeo sam i ja neki datafrog onaj kao neki BT za ps4; lepo radi ali mislim samo na android11+
Niže ne radi. Igrao sam njime i Riptide android i onaj neki bagi. Te dve su mi stigle na boksu onomad.
Dosta to fino deluje obzirom da je za android. Tač radi, drmusanje ne ali za te pare 12e na petku sam dao....
Uzeo sam i neke blizance isto bili 12e fino rade na retroarch kad jedared mapiraš ;)

Ja sam ga uzeo za 9,90$, praktično džabe. Devojka se oduševila Super Mariom, vratilo je u detinjstvo. Meni je bio interesantan Tetris sa Kaljinkom, SuperSonic Spinball i još par igrica...

Nemam mnogo vremena da se igram, ali isprobaću još neke čim budem mogao.

NES SNES to radi sve super, Amiga sam se malo više *****avao. Ručne platforme isto imaju dobre igre.
I one Arkadne igre su prilično dobre i solidno deluju. Mali milion igara i kada sve namestim ne igram više xD
Super Mario World je moja najnostalgičnija igra
A dobra fora je na retroarch savepoint u bilo kom momentu igre staneš i sačuvaš. Ako je neki ******* deo možeš parcijalno da prođeš polako...
U stvari svi emulatori imaju save :)

Kada secka prikaz sa više kanala istovremeno na ekranu na Tivimate, da li je to do IPTV provajdera, ili do CPU?

Na X2 vontar se muči čim drugi kanal dodam, a ako stavim 4, raspadne se box. Mora da se restartuje. Tu deluje da je stvar jasna (ako nije do nekog podešavanja).

Na X4 Mi Box radi koliko god da ih dodajem, ali seckaju.

Чипсет слаб да гура 4 канала у 1080р.

Kada secka prikaz sa više kanala istovremeno na ekranu na Tivimate, da li je to do IPTV provajdera, ili do CPU?

Na X2 vontar se muči čim drugi kanal dodam, a ako stavim 4, raspadne se box. Mora da se restartuje. Tu deluje da je stvar jasna (ako nije do nekog podešavanja).

Na X4 Mi Box radi koliko god da ih dodajem, ali seckaju.
Da ne secka mora se imati višekonekciski IPTV. W2 radi ok sa 4 ekrana. Moguće da ti net nije ok ili nema snage da gura 4 ekrana / strima.

Koji protok treba da imam za FHD? Ni Mi ni V ne guraju ni blizu net na 5GHz, a vidljiv im je ruter.

Koliko treba biti to ne znam sigurno. wifi ima na prethodnim postovima koliko je kod mene 48. Ne zaboravi da svaki ekran troši net, još ako je 50fps još više. Uglavnom kod mene je 50/8 adsl na wifi w2 ide 48 i radi 4 kanala sa višekonekciskom listom bez problema na tivimate premium plaćenim.

Kako misliš višekonekcijskom? Kod mene je lista sa jednom konekcijom, i tivi mate otvara 4 kanala istovremeno. Isto na 50/8.

@registry1 Otvara ali će provajder da te banuje ako nastaviš da koristiš tako. Čak i za provajdere koji odmah lepo detektuju i terminišu stream TiViMate je stok*tina i silovatelj koji će u beskonačno da restartuje streamove ma koliko puta server prekidao konekciju.

To nisam znao. Čitajući ovaj gore problem, probao sam to, pa mi nije bilo jasno. Hvala.

još ako je 50fps još više.
Jeste, trosi duplo u odnosu na 25fps. Najvise trosi na 60fps.
Verovatno na 100fps (i vise, sto veci fps vise trosi, kao automobil) trosi vise, ali ja nisam nailazio na takve video strimove. /s :ROFLMAO:

Jeste, trosi duplo u odnosu na 25fps. Najvise trosi na 60fps.
Verovatno na 100fps (i vise, sto veci fps vise trosi, kao automobil) trosi vise, ali ja nisam nailazio na takve video strimove. /s :ROFLMAO:
Prvo proveri pa komentariši, a ne da lupetaš po forumu za svaki odgovor kada neko odgovori. Niko nije rekao da troši duplo. Kad budeš izmerio protok neta na 25 i 50 javi se. A za broj konekcija, logično da će da secka i preskače u jednoj ili više polja ako je lista fiksirana na jednoj konekciji u 2,4,6 ekrana. Svako polje koje otvoriš vuče 1 konekciju sa servera liste tj panela.

Fps nema veze sa protokom, 50fps strim moze da trosi i manje od 25fpsa...
To sto ti donosis zakljucke na osnovu jednog primera ne znaci da si u pravu.
Kao sto si skoro rekao:
Jednostavno je to samo treba malo razmisliti o tome.

Управо тако - број кадрова не утиче на квалитет слике ако је проток (битрејт) смањен.

Objasni onda koliko troši neta višestruki prikaz. Da nije možda isto 1 ili 6 ekrana i povlačenje 6 paralelnih strimova? Postoji i alatka koja meri protok količinu protoka neta po strimu ali nekima ne treba ni objašnjavati. Oni imaju svoju istinu. Bolje ih pustiti da žive u zabludi.

Objasni onda koliko troši neta višestruki prikaz. Da nije možda isto 1 ili 6 ekrana i povlačenje 6 paralelnih strimova? Postoji i alatka koja meri protok količinu protoka neta po strimu ali nekima ne treba ni objašnjavati. Oni imaju svoju istinu. Bolje ih pustiti da žive u zabludi.
Ukupan protok visestrukog prikaza strimova jednak je zbiru protoka pojedinacnih strimova. 😂

Inace koliko puta treba ponoviti:
Jednostavno je to samo treba malo razmisliti o tome.

Poslednja izmena:
Ništa ti odgovorio nisi sa tim fintama reči. Koliko neta troši za 1 a koliko za 6 ? Premeri to pa daj podatke.

Pise iznad...
Nego, kolika ti je temperatura boxa kad pustis tako 4 strima odjednom?

Vrh Dno