Šta je novo?

Koju inverter klimu uzeti

Kizovani

Zapažen
Učlanjen(a)
15.02.2024
Poena
5
Pozdrav,
imam mali stan, dnevna 15m2, kuhinja 14m2, kupatilo od 5m2 i hodnik koji povezuje sve to. Pitanje, da li mi je jedna inverter klima dovoljna da je stavim u dnevnu ili mora da uzmem dve i jednu za kuhinju i koju klimu prpeorucujete

Jedna klima, postaviti je tako da možete usmeriti vazduh u pravcu jedne ili druge prostorije. Za hlađenje 12kBTU je dovoljno, kao i za dogrevanje.

Stavi plan stana. Za grejanje ili hlađenje? Ako je za hladjenje može bilo koja 12. Za grejanje može jedna 12 ali zavisi od rasporeda, izolacije, da li greju komsije dole, sa strane, gore. Ja grejem sa jednom Daikin FTXF35D 45m2 četiri prostorije, kuhinja 16, dnevna 16, soba 10, kupatilo 3m2 sve to iz kuhinje, kuća je u pitanju. U kuhinji je 25c u ostalim prostorijama 22-23c zavisi koliko je hladno napolju. Planiram jos jednu zbog većeg komfora.

1708978783035.png

Nesto je ovako plan kuce, samo da napomenem da je ovo montazna kuca i da je izolacija dosta dobra. Klima bi sluzila nesto kao 70% hladjenje i 30% grijanje
Stavi plan stana. Za grejanje ili hlađenje? Ako je za hladjenje može bilo koja 12. Za grejanje može jedna 12 ali zavisi od rasporeda, izolacije, da li greju komsije dole, sa strane, gore. Ja grejem sa jednom Daikin FTXF35D 45m2 četiri prostorije, kuhinja 16, dnevna 16, soba 10, kupatilo 3m2 sve to iz kuhinje, kuća je u pitanju. U kuhinji je 25c u ostalim prostorijama 22-23c zavisi koliko je hladno napolju. Planiram jos jednu zbog većeg komfora.
Reci mi koliki ti je mesecni racun za struju s ovom klimom?

Poslednja izmena:
Jedna dobra 12-tica greje sve 100% vremena. Drugo grejanje ti ne treba.

Znači nije stan, kuća je. Decembar 2000, januar 3400, februar ce biti oko 2000, samo klima, mozda i manje, bilo je toplo. Iz sobe do kuhinje ce malo teže dobacivati, bice par stepeni razlike sigurno, taj hodnik je usko grlo. Ali ako je dobro izolovano razlika ce biti mala. Svakako kupi jednu pa testiraj, ako ne uspeva kupi i drugu. Za hladjenje nece biti problem sa jednom, za grejanje nisam siguran.

Znači nije stan, kuća je. Decembar 2000, januar 3400, februar ce biti oko 2000, samo klima, mozda i manje, bilo je toplo. Iz sobe do kuhinje ce malo teže dobacivati, bice par stepeni razlike sigurno, taj hodnik je usko grlo. Ali ako je dobro izolovano razlika ce biti mala. Svakako kupi jednu pa testiraj, ako ne uspeva kupi i drugu. Za hladjenje nece biti problem sa jednom, za grejanje nisam siguran.
Ozbiljnija 12-tica dobacuje bez problema. Amber comfort na 10m pomera zavesu u dnevnoj sobi.

Ovo za pomeranje zavese me podseti. Pre 15-20 godina bio sam pun love, i kao koju klimu da uzmem ( skroz neupucen, nije bilo opsirnih foruma ) Gde god pogledam, ili udjem, LG, on off onda, naravno. Odem u radnju, iskesiram 450 komada, spakujem u gepek, i kuci.
Nisu stigli ni da mi ugrade, dosao drugar, kaze, si video one Tadiran klime, usao u neku radnju, gleda, kaze, ona radi, pomera zavesu tamo na drugom kraju.
Reko, gde si bio pre par dana, ta prica. Mada, i LG i dan danas cepa, ali istekana je iz struje 2 godine, moz da posluzi kao neki bek ap za grejanje do plus 5, ili hladjenje.
Taj Tadiran i da sam uzeo, isti bi mi k bio.

Poslednja izmena:
Ja grejem 85kv od pr sa dve gree eco pular klime , kuca je bez izolacije , prozori u dve sobe su pvc , kuhinja i dnevna su spojene prostorija ima malo manje od 40kv i drvenu stolariju koja nije toliko losa ali realno joj je vec vreme (balkonska vrata 3 krila sirine nekih 2m i jos jedan vekiju prozor).

November oko 4k
Decembar i januar oko 8,9k
Februar ce opet biti oko 4k

Ne mogu toliko precizno da odredim jer su na jednom strujomeru dva sprata kuce ali od prilike je to to

Ima li ko iskustva sa klimom Midea MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW.
Potrebna za grijanje dobro ušuškanog i toplog stana od 35 m2.
Ima ih sad na akciji za 700-770 KM (360-380 evra)

Nazad
Vrh Dno