Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Vatreni, kao neko ko je, poslednje 2 godine, koristio realme gt 5g, samsung a52s, iphone 13 pro, pa s22ultru, xiaomi 12 pro, pixel 6a, motorolu edge 30 ultra, motorolu edge 30 fusion i sada imam priliku da koristim honor magic 5 pro bez ikakvih dvoumljenja mogu da potvrdim da MagicOS, po pitanju stabilnosti ne zaostaje ni za jednim OS-om, naprotiv, bolji je od dosta drugih. Ono gde je slabiji je sama estetika, odnosno prevelika slicnost sa emui (refresh bi dobro dosao) i nedostatak odredjenih, manje bitnih opcija koje drugi brendovi nude, a koje ne uticu na svakodnevni rad uredjaja. Ne smatram to kao nedostatak, jer mi je stabilnost ipak najvaznija. Medjutim, ono u cemu je bolji od vecine ostalih je sistem kamera, kvalitet ekrana (pravi pwm od 2160hz je nesto sto drugi brendovi ne nude, odsustvo treperenja u bilo kojim uslovima), baterija, a podrska od 3 android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih je sasvim pristojna (iako nisu najbrzi, po tom pitanju). Kada sve saberes i oduzmes, za novac za koji moze da se kupi ovaj model, u zvanicnim radnjama, apsolutno je best buy. Niko mu nije cak ni blizu.

Slažem se sa većinom postova 👍 A vidim često promiče ta floskula " zahtevni i prezahtevni korisnici ". To mi nekako deluje u fazonu kao da kupiš nov auto i konstantno ga teraš do krajnjih limita, u nekom trenutku će sigurno tako isforsiran ići lošije od nekog ko ga vozio po propisima..
Ono što razdvaja telefone hteli mi to da priznajemo ili ne i što najviše pumpa cenu je svakako kamera. Sledeća stvar posle - brzina i fluidnost , godine apdejta,kvalitet ekrana, pa memorija, baterija, dobar zvuk itd
Softver je stvar ukusa, svako ko kupuje naročito u premijum klasi prvo neka iščita 20 strana na Benchu, nek odgleda brdo recenzija na Yt, pa i nek testira sa sve tim "zahtevnim" aplikacijama i preferencijama pa tek onda kupovina.
Za dva meseca korišćenja nijednom nisam resetovao telefon, niti je imao bilo kakav bag.
Da se vratimo opet na softver, nikada nisam do sada imao Honor telefon, dva prethodna su iz One Plusa i njegovog OxygenOs. Lično smatram da je njegov softver još bolji a verovatno i jedan od najboljih u android svetu, ali iz drugih razloga tj kamere a i pristupačnije cene prešao sam na ovaj telefon.
Nijednu primedbu za sada nemam osim tog kontrolnog centra i spuštanja istog ali nadajmo se da će se to rešiti sa nekim novim updateom 🙂

Kome je kamera bitna evo sta ja imam i koristim samo kad mi je nesto bas vazno i iziskuje visok kvalitet. Ovaj telefon glat menja sve ovo u torbi.

Prilozi

• IMG_20240223_145136.jpg
    IMG_20240223_145136.jpg
    191.7 KB · Pregleda: 69
Slažem se sa većinom postova 👍 A vidim često promiče ta floskula " zahtevni i prezahtevni korisnici ". To mi nekako deluje u fazonu kao da kupiš nov auto i konstantno ga teraš do krajnjih limita, u nekom trenutku će sigurno tako isforsiran ići lošije od nekog ko ga vozio po propisima..
Ono što razdvaja telefone hteli mi to da priznajemo ili ne i što najviše pumpa cenu je svakako kamera. Sledeća stvar posle - brzina i fluidnost , godine apdejta,kvalitet ekrana, pa memorija, baterija, dobar zvuk itd
Softver je stvar ukusa, svako ko kupuje naročito u premijum klasi prvo neka iščita 20 strana na Benchu, nek odgleda brdo recenzija na Yt, pa i nek testira sa sve tim "zahtevnim" aplikacijama i preferencijama pa tek onda kupovina.
Za dva meseca korišćenja nijednom nisam resetovao telefon, niti je imao bilo kakav bag.
Da se vratimo opet na softver, nikada nisam do sada imao Honor telefon, dva prethodna su iz One Plusa i njegovog OxygenOs. Lično smatram da je njegov softver još bolji a verovatno i jedan od najboljih u android svetu, ali iz drugih razloga tj kamere a i pristupačnije cene prešao sam na ovaj telefon.
Nijednu primedbu za sada nemam osim tog kontrolnog centra i spuštanja istog ali nadajmo se da će se to rešiti sa nekim novim updateom 🙂
Za taj kontrolni centar se zalim vec 2 godine, Mislav u recenziji pominjao to, ali nista. Kao da mutiraju taj zahtev 😁

Ja restartovao na fabrička i ovaj put ručno podesio i instalirao sve aplikacije, bez korišćenja bekapa i phone clone. Čini mi se da telefon nikad ovako fluidno nije radio. Ne bi više nikome preporučio phone clone...

Instagram više nije podržan u potpunosti

Prilozi

• Screenshot_20240223_184458.jpg
    Screenshot_20240223_184458.jpg
    190.2 KB · Pregleda: 62
Nakon restarta na fabrička Instagram nije dostupan u play prodavnici, morao sam iz Honorove prodavnice da instaliram. Udjem onda na play store I u instaliranim aplikacijama nadjem Instagram i screenshotujem ovo.

Ja restartovao na fabrička i ovaj put ručno podesio i instalirao sve aplikacije, bez korišćenja bekapa i phone clone. Čini mi se da telefon nikad ovako fluidno nije radio. Ne bi više nikome preporučio phone clone...
Ja sam prebacio sve osim aplikacija usb c kabelom spojivši oba moba direktno, tako mi je ponudio sistem, nisam primjetio nikakve probleme radi toga. Bilo mi je logično da ne prebacujem apps

Probaj da apdejtujes playstore

Prilozi

• Screenshot_20240223_204144.jpg
    Screenshot_20240223_204144.jpg
    85.3 KB · Pregleda: 36
Šta je problem sa kontrolnim centrom?
Ako mislite na Swipe down za notifikacije/control center, to dolazi uz MagicOS 8, potvrdjeno..

Ma nije, nesto je zabagovao. Evo ja sam sad deinstalirao da vidim i sve je normalno. Mozda si promenio region ?!?

Prilozi

• Screenshot_20240224_104801.jpg
    Screenshot_20240224_104801.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 39
Ništa menjao nisam, restartovao na fabrička, ulogovao se na isti Google nalog, instalirao sve aplikacije regularno, dodje na red Instagram kad ono nema ga u play prodavnici. Nakon instalacije sa Honorove prodavnice prikazuje ono na slici. Ako neko bude vraćao na fabrička može da proba isto... Uglavnom aplikacija radi ok za sad. A sve vezano za play store je up to date.

Sutra da uvedu sankcije Honoru, servisi ostaju, kao što videli sa Huawei-em. Čak i update na Android 14. Opustite se ljudi :) Zašto Honor uopšte ima ovaj app store i još neke gluposti je veliko pitanje jer nema ni 50% funkcionalnosti kao što je Huawei imao.

Nositi telefon direktno kod ovlascenog servisera ili kod ovih u A1.
Ulaz na telefonu za usb c se nesto sjebao, zato nece brzo punjenje, kad pokusam da povezem tv sa telefonom preko hdmi na usb c ne reaguje dok s22ultra radi normalno tako skontah da je nesto do samog ulaza

Ja bih prvo probao da produvam ulaz na neki kompresor, možda je do prašine.

Ne drzi uopste dobro ni jedan kabal kad se ubaci, nije da ispada ali je nekako labavo

Ne drzi uopste dobro ni jedan kabal kad se ubaci, nije da ispada ali je nekako labavo
99% je nešto upalo u usb c. Bar 3 puta sam to radio na OP telefonu. Jedva da se punio, gubio kontakt i kabal je bio labav. Iglom sam svaki put uspevao da iščačkam,posle toga odmah se vraćalo brzo punjenje, ulaz od punjača nije bio labav posle čišćenja 👍

Poslednja izmena:
Cistio opet sa dosta tanjom iglom, izvukao sam dosta nagomilane prasine i na prvo povezivanje nista, okrenuo port i krenulo je brzo punjenje, deluje malo bolje da drzi. Ispraticu par dana, mozda jos jednom probam da ocistim.
Hvala

Nisam bas siguran da će te oduševiti početna cena od 1299 EUR :) Vredi sačekati popust, za 90k ovo je bila kupovina kao u najbolja vremena.

I moja pretpostavka je da će otprilike toliko da košta pri izlasku ako Honor želi da bude konkurentan u Evropi. Svakako odvojen keš za to već mesecima unazad, sad čekamo sledeću nedelju za zvaničnu najavu :)

Meni se dešavalo na P40Pro da kad mrdne malo kabal on se izvuče taman toliko da izgubi super brzo punjenje i predje na obicno. Kao da se ulaz razlabavio

Otisao konektor za punjenje ,imao iste simptome sa A52s ,otisao u promobi i sutradan sve sredjeno
Telefon bio pod garancijom

Ovlasceni za A1 je begram, par puta sam imao katastrofa iskustvo sa njima. Kad bih odneu u promobi dal bi izgubio garanciju?

Nazad
Vrh Dno