Sitnije od ovog ne može. A kako da znam dal voda brzo protrči kroz kafu ili ide kako treba?Ukoliko ti je protok vode kroz kafu prebrz znači da moras ići sitnije sa mlinom.
Ja sam našao ovde portafilter https://www.edesiaespress.com/portafilter-for-gaggia-53mm-espresso-machines-2-spout-14g-basket/Koji bottomless portafilter da uzmem za Viva style? I koji puck screen (prečnik)? Znam da treba 2mm debljine. I opet, koji tamper?
Naručio sam kod njih već i čekam da stigne . Obvestiću te koloko mena kraju skoštalo. Uzeo za gaggiu 58mm.Ja sam našao ovde portafilter https://www.edesiaespress.com/portafilter-for-gaggia-53mm-espresso-machines-2-spout-14g-basket/
Ali ne znam da li šalju za Srbiju i koliko se plaća poštarina.
Ako nadješ neku kombinaciju da nam neko naruči uzeo bih i ja jedan.
Kp ili pijaca sve je to isto. Nek neko ko se razume kaže dal su s pijace oriđiđi iz mađarske ili iz neke lažne kućne fabrike iz bugarske.Jel kupuje neko kafu od kupujemprodajem preprodavaca?
Zanima me da li tu postoji opasnost od nekih "kopija" ili bi trebalo da su legitimna pakovanja?
Nisam siguran koliko ti se isplati ulagati u takvo nešto jer ti je rucka u vrednosti kao pola aparata.Koji bottomless portafilter da uzmem za Viva style? I koji puck screen (prečnik)? Znam da treba 2mm debljine. I opet, koji tamper?
Šta će ti bottomless portafilter? Nabavi to sa spiska i napravi kafu pa nam javi.Koji onda aparat uzeti?
Gaggia classicKoji onda aparat uzeti?
Ako ides na rucni aparat, viva style + rucni mlin pominjan u temi.Pozdrav, u potrazi sam za novim aparatom za espresso (trenutno posedujem stari Siemens S40) , pa bih voleo da cujem neku vasu preporuku u cenovnom rangu do 200-230eura.
Trenutno na sta nailazim su DeLonghi EC 685, SENCOR SES 4090SS, GAGGIA RI8437/11Viva Prestige, kao i odredjeni koji su polovni sto se mogu naci na KP.
Zeleo bih da date neki predlog za izbor do 200-230eura.
Hvala
Hoće li biti tih podešavanja? Tnx!Imam ja rex izkonfigurisan na mojoj masini ako kome treba pomoć tu sam. Nije to komplikovano koliko se cini 😊
Ili je baba ili je deda. Dva potpuno različita načina spremanja kafe.Postoji li neki aparat koji moze da pravi i tursku kafu i espresso?
Ako sam dobro ispratio sta su ljudi pisali ovde izgleda da i ne postoji (bar ne kod nas). Rece neko da 9 bara izgleda ide samo za americko trziste i da ovi u Bagu nisu to znali vec su i za ove koje prodaju govorili da su na 9 bara.@daxyco mene zanima taj mod za 9bar za Vivu, to nisam znao da postoji.
Produženi espresso je izraz koji se odomaćio kod nas ali generalno u svetu kafe je nepoznat.Kako pravite produženi espresso? Ovde se stalno govori o nekom odnosu koliko kafe toliko napitka. Međutim ako se toga držim svi bi trebalo da pijemo kratki espresso.
Da li ako želim produženi espresso, treba da stanem kada dobijem pravi odnos pa nakon toga da prelijem preko toga vrelu vodu ili da ekstrakcija traje duže dok ne dobijem traženu količinu napitka u šolji?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari