Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Stigao Vontar W2, za cenu od 22e koliko sam platio za verziju 4/64 box radi jako dobro. Fabricki stize sa ATV sistemom ali sam mu odmah ubacio Slimbox. Koristim ga samo za Kodi i sve filmove koji su do 100GB pusta bez ikakvih problema. Naravno povezan je na LAN jer mu je 5GHz wirless uzasan (to mu je i jedina mana).
Jel moze link?

Pratiš SuperDeals,prodavnice Cutesliving i Factory Direct Collected Store,džaba link kada se cene non stop menjaju.
primetio sam da poslednja verzija ne radi, ali pretposlednja hoce. mislim da je to 2.2.0 verzija e sad jedino ako treba jos starija. Mozfa sam ga vec zabrikovao totalno cudno nisam ranije imao problema za flesovanje.
Ne mogu sada ni stok firmware da nadjem, sajt im je skroz izopacen...
Probaj ovaj
Firmware
ili ovaj
Firmware

Poslednja izmena:
Instalirao pvr.eon.20.6.1.android.armv7a na TV (Android TV), ubacio user i password za SBB (vidim registrovan uređaj na sajtu) i kada odem na TV u Kodi, vidim sve kanale ali kada hoću da gledam, uvek ispiše Playback failed one or more items failed to play. Check the log for morei nformation about this message!?
Ja tu poruku dobijam kada je vpn server nedostupan. Promenim server i sve ok.

skrenuo bih pažnju da ovo nije tema ni za KODI ni za EON pa ni za EON add-on za KODI. postoji tema za KODI i add-on-ove. svaka sledeća poruka na bilo šta od prethodno navedenog biće izbrisana. hvala na razumevanju

A

Isključi erase botloader.
Uspeo sam stock rom, iskljucen flesh bootloader, na napajanju i drzanju reseta 10 sekubdi da ga uspesnom flesujem. I onda sam se ponovo igrao, nisam uspeo karticom da ga flesujem na slimbox i onda sam se vratio na pocetak, i sad ne mogu da ponovim sve, nece nikako....

Pa nemam pojma, prvi put kad sam probao nije htelo, pa sam probao karticom i nista, onda kad sam ga povratio bio sam ubedjen da cu ponovo lako da ga vratim, ali eto sad opet nista. ostavio sam za sutra sve dalje da probam.

Dal mooozda ima neko ( ako neko ima iskustva u tome 😁) ko bi u moje ime trazio patch zakrpu od SlimHousa ili od koga treba vec
Elem imam Stick H96PRO sa S912 2/16gb bio na android 7.1.2 i malo setao po sajtovima i vidim da svi pisu da je dosta slican sa Tanix TX9S i stavim njegov Slimbox ATV 9.1.2 ( @SalacUE tebe krivim ti si me nalozio na ovo 😂🤣😂🤣😂 ) i stvarno se dobio stapic koji je mnogo mnogo bolji od stock verz. ali ( ********* uvek ima i ali ) ne odgovara mu izgleda chipset za WiFi pa zato sada nema wifi i bluetooth mada moze sa lan usb adapterom da se dobije internet i tako ja izmenim jedno 10-tak fw ( aidon,s 4PDA itd..... ) sve gde je iole licilo da moze al su svi sa vecim manjkavostima od Slimboxa ( uradio sam ja i backup sa TWRP mogu da se vratim na osnovni fw ) ali prosto mi je zao kad vidim kakav stapic moze da bude 😭😭😭
Pa eto ako neko ko je vican i ima iskustva sa onim forumima i ako je vec to nesto trazio a ima volju da mi ucini
Znaci treba mi patch ( zakrpa ) za Slimbox od Tanix TC9S ATV koji ima SoC S912 Ram/Rom 2/16gb Gpu T820MP3 sad je verzija android ATV 9.1.2. A patch treba za wifi koji ima RTL 8723bs
( naleteo sam na jedan al on izgleda nije za S912 i nije uspelo ) Izvinjavam se ako sam bio preopsiran i sto ovde pisem a ne gde treba ( ali mislim da ni moj engleski i gde bi trebaolo da ga postavim pitanje nisam tome dorastao ) pa se odlucih ovako pa eto ....
Uvek sam se pitao sto ljudi pisu "*********" e sad i to znam sta je 🤣😭😂🤣
Ja i dalje fleshujem ( stick H96PRO S912 2/16gb )😂🤣😂🤣 nikako da naletim na neki rom koji ima sve 😁 , ajde jos i ovo pitam mozda mi neko i pomogne mada iz do sada probanoh mislim da ako taj koji je pravio rom nije ubacio drajver nema popravke al moooozda neko ima neku ideju da ipak ukljucim bluetooth 🤔🤔🤔
U svakom slucaju uspesno nasao rom 7.1.2 ATV radi wifi i bluetooth a ne radi Ethernet i sad sam nasao android 9 ATV
(baza mu je MI box ) od SuperCeleron ( FreakTab ) ( i on ima 6verz. 😂🤣)gde radi wifi ( odlicno ) i Ethernet a ne radi bluetooth ( najmanje zlo ako nista daljinac sa usb donglom i to je to )
Ja sam zadovoljan u odnosu na njegov stari rom ovo je space shatl 😁😉IMG20240215015241.jpg
IMG20240215015451.jpgIMG20240215020310.jpg
Probao sa ADB SHELL putanjom enable com.android.bluetooth ali nista se nije postiglo

Poslednja izmena:
@dalek jako je teško ovako "preko tastature" znati u čemu je problem.Ako hoćeš pošalji mi ga ili ako si iz Bg-a možeš i doći pa da probamo.

Ne vredi, skinuo sam stock ROM i isto se desava, dodje do formating negdo oko 7% i ond agreska
Konfiguracija na slici ti je dobra, erase flash i erase bootloader treba da budu oznaceni a ove ostale ne
Da eliminises ovu gresku prebaci rom fajl na c:\ pa odatle ubacuj u tool, a kabl ustekavaj u portove na ploci a ne na kucistu

erase botloader nekada ne treba biti čekiran ako je flešovano više puta a to ne znamo koliko je puta fabrički flešovan. Kabl ako je ok nebitno da li se kači u usb napred ili nazad flešovao sam 5-7 box napred. I to img otpakovati na c nebitno uvek sam flešovao da D tj druge patricije u amlogic tool.

Krajnji potez može se prvo vratiti na hardware factory reset kao kod mob telefona. Prvo isključiti sve priključke iz box. Zatim držati mikroprekidač a drugom rukom ubaciti kabl od napajanja i kada se pojavi spisak opcija ići na factory i erase i potom u spisku na reboot. Tako ste ga vratili na početni firmware.

Onda probajte flešovati nov slimbox.

I to img otpakovati na c nebitno uvek sam flešovao da D tj druge patricije u amlogic tool.
Stručnjak za android boxeve i temperaturne senzore kod boxeva: svakome ko ima elementarnu IT pismenost i poznavanje Windows operativnog sistema bi nakon što je pročitao preporuku da prebaci ROM image na "C:\" bi odmah bilo očigledno o čemu se radi i šta se izbegava. Da nije suština u C, D, E... već u dužini path-a do img fajla... jer može da se naleti na čuveni Windows-ov max path length limit koji iznosi bednih 256 karaktera. Dakle ako ROM img bude u tipa "D:\skinuto sa interneta\2024\za Android\flešovanje\Amlogic\S905\Slimbox\bla bla bla\ preporučio AC_PM sa Benchmark foruma\sa WiFi fix\njannanjnanbjanjahbjabbhanja\trtmrt.img" veće su šanse da se naleti na problem oko path-a nego da je path "C:\slimbox.img".

Uvek su preporuke da "plića" bude hierarhija foldera, da se izbegava upotreba razmaka/space u nazivima fajlova i foldera i da se ne koriste "naša slova" tj non-ASCI karakteri.

@AC_PM @shamanNS slobodno se prepucavajte preko privatnih poruka. off-topic je pobrisan

Pohvalih se i potrčah pred rudu...
Kad pustim u Plexu film koji ima 5.1 zvuk, uopšte nema zvuka. Nešto nisam dobro podesio ili ne podržava HEVC zvuk, gde grešim?

Moraću da probam i iz VLC-a.

HEVC je video kodek, nije audio kodek. Verovatno te zezaju DTS ili EAC3 audio kodeci, i podešavanja u Plex app (ako radi passtrough na TV koji ne podržava taj kodek) ili pođešavanja (& bagovi) u vezi podešavanja audio output-a u Android Settings.

Ako se dobro sećam @Gileb se nešto žalio oko audio out na tom Vontar-u, nešto u kombinaciji sa LG TV-om. Nije bilo oko Plex app nego neka druga ali eto možda se on javi sa detaljima i zaključcima šta kako zašto.

Ma ja sam samo povezao HDMI. Filmovi koji su 5.1 nemaju zvuk, a ostalo ima. U VLC-u kad pustim radi zvuk. Znači da je nešto do Plexa.

Taj Vontar koliko kosta ubija kako radi. Steta je samo sto nema gigabitni lan.

Stigao Vontarčić posle skoro mesec dana :)

Sad da se nađu USB kabl i čačkalica za flešovanje Slimboxa i žurka može da počne...

vontar.jpg

Što pišeš samo da bi pisao,a nisi bio kod kolege da lično vidiš da li je ili nije flešovao bez čačkalice :)
Evo ja mogu da potvrdim da svaki koji mi je došao sa alija sam flešovao bez reseta

T95w2 -s905w2-3 kom
M98max-s905y4-3 kom
H96 max-s905w2-1 kom
Vontar W2-s905w2-1 kom
Transpeed X4-s905x4-1 kom
U čemu je fora naravno da ne znam,ali znam da može.

Nazad
Vrh Dno