Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Znaci normalno da de cuje tako i u toku slikanja - zumiranja kao da cujete blago zvuk tup kada zavrsi zoom, zanimljivo je to da se oseti kada telefon drzim horizontalno, a vertikalno kada slikam kao da se ne cuje, valjda zbog polozaja sociva

Jel vredi uzeti ovo cudo sad na Gigatron akciji za 88k?

Drugi put za kratko vreme je na jakoj akciji, nista mi nije jasno - jel imaju ogromne zalihe telefona ili prodaju felere 😅

Preskup je to telefon za naše tržište, iznad 100k din. se ionako prodaju samo iPhone i Samsung Galaxy S modeli, svi drugi skupi telefoni su u rangu statističke greške.
Koliko vidim, ostale prodavnice i nemaju više na stanju taj model, tako da se očigledno radi o čišćenju zaliha. Za 88k din. je ok, više i ne vredi.

Zato što retko koji smartfon vredi više od 100k din, svi su precenjeni.
Ovaj model konačno ima realnu cenu, ne znam šta te to buni. U dilemi sam da li da ga naručim ali mi generalno baš ne leže Honor telefoni, iako nisu loši. Još kad vidim ovu boju uređaja, ne bude mi dobro :D

Ajde boja manje-više, reši se maskom, mene ubi veličina i zakrivljen ekran. Hteo bih da ga uzmem ali mi se nešto čini da su ti telefoni sa zakrivljenim ekranom dosta osetljiviji od ravnog. I još u kombinaciji sa dijagonalom....

Meni najviše smeta ''pilula'' u displeju (koja je uz to i očajno pozicionirana), pa onda dimenzije, zakrivljenost ekrana, UI, boja. Ali je generalno ozbiljno dobar telefon po ovoj GT ceni, odličan hardver i veoma sposobne kamere, u tom smislu trenutno nema konkurenciju (ne računam ponudu i cene telefona iz ovih sivih/poludivljih prodavnica).

Pilula mi sve više smeta, jedino što otključavanje stvarno radi predobro zbog TOF.

Zakrivljeni ekran nije problem, kod rukovanja i držanja jer su bočne ivice ravne pa su leđa opet zakrivljena. Kada se koristi još sa ovom maskom, još bolje je, jer je kao još jedan stepenik..

Koji je razlog što vam smeta pilula i njen položaj, estetika ili nešto drugo?

Pilula mi sve više smeta, jedino što otključavanje stvarno radi predobro zbog TOF.

Zakrivljeni ekran nije problem, kod rukovanja i držanja jer su bočne ivice ravne pa su leđa opet zakrivljena. Kada se koristi još sa ovom maskom, još bolje je, jer je kao još jedan stepenik..
Pilula je top, ja je bukvalno ne primećujem, mnogo više mi smeta notch ili bilo šta po sred ekrana.

Ekran nije zakrivljen nego samo staklo, dosta interesantno rešenje, ali i ja volim ravne ekrane kao S24U. Teško cu se navići ali Honor i Huawei ni nemaju više ravne ekrane u flagship kategoriji.

Ne znam za druge, ali meni je baterija sa ovim 202 update-om još bolja, gotovo je neverovatno da flagship sa velikim ekranom, sa svim uključenim gotovo regularno traje po 2 dana, u 6h SOT-a. Da ne pričam sa ga punim po pola sata pre posla i slično.

Sad ostaje samo MagicOS da stigne HarmonyOS.

Pilula mozda ne opravdava dizajn, al opravdava svrhu. Zakriveljn ekran je stvar ukusa, ja ga obozavam i meni je to prelepo i cak lepo i lezi u ruci. Kamere top, baterija je pitanje mada msm da je i ona izuzetno dobra za ovu cenu. Imao prilike da ga mlao osetim i pogledam uzivo, i sve mi je na mestu. UI napredovao, cena realna je sad oko 650e sto Vam maltene dodje na ovo sto se nudi u GT. Ne znam samo dal je u pitanju 512gb ako jeste, ponuda dobra + 2god garancije.

Meni smeta što mogu mnogo manje bedževa notifikacija da vidim, pa često to znači da treba da svlačim na dole, da vidim šta sve ima.. Nije katastrofa sad to, ali tu i tamo iritira..

Prilozi

• Screenshot_20240215_150034.jpg
    Screenshot_20240215_150034.jpg
    75.9 KB · Pregleda: 49
Mislim da nema osobe koja nije pomislila za ovu zelenu da je ruzna, ali uzivo je bas top, bolja u svakom slucaju od crne koja se sija. Ekran kao ekran je valjda ravan, staklo preko je zakrivljeno. I dalje koristim fabricku foliju na ekranu, sta je najbolje staviti kad skinem ovu fabricku

Meni je za evo nekih 5-6 meseci 3 puta zabagovao telefon (svaki put na kameri, slično kao onaj problem sto se pisalo ovde) i to do te mere da je telefon neupotrebljiv. Srećom restartom telefona se reši problem. Moguće da je ovo zbog toga što imam mnogo aplikacija sa svakakvim dozvolama koje malo ljudi koristi.

Drugi problem koji se isto bas retko dešava, ali desava se, je da nekada kada pozivam direktno iz vibera, polovnih automobila, ili sličnih aplikacija, ne doda se pozivni broj (0 ili +381) i onda mi javi kao da sam izabrao nepostojeći broj.

Jel imao neko sličnih problema?

Prvi problem nikada.

Drugi da, isto polovni, uštinuo jedan broj, ali to mi se dešavalo i ranije, pa sam mislio da je do same app i nisam pridavao značaj.

Meni je za evo nekih 5-6 meseci 3 puta zabagovao telefon (svaki put na kameri, slično kao onaj problem sto se pisalo ovde) i to do te mere da je telefon neupotrebljiv. Srećom restartom telefona se reši problem. Moguće da je ovo zbog toga što imam mnogo aplikacija sa svakakvim dozvolama koje malo ljudi koristi.
Ovo je jos jedan dokaz da problem sa kocenjem kamere i telefona, koji je prijavio clan ovog foruma pre par strana, neka aplikacija koja je instalirana na telefon. Samo treba naci koja aplikacija i/ili podesavanje pravi problem...

Meni ta pilula manje više i ne smeta, više mi smeta spuštanje obaveštenja sa vrha ekrana plus promašaji - nekad prevučem na podešavanja, nekad na obaveštenja 😬 Iako imam velike šake to zna da bude problem, mogu misliti kako je drugim korisnicima..
Druga mana ako tako može da se nazove je kašnjenje poprilično oko A14 i MagicOS, ali ok takva je politika Honora
Telefon je kod mene 2 meseca , i kod prethodnog vlasnika je bio mesec ipo, zabagovao nikad nije.
Jedini konkretan problem koji imam je senzor otiska ali to je do mene, jer nema teorije da ga otvori preko ove mat folije koju ću možda da menjam posetom u Mobile outfitters.
Nisam neko ko menja često telefone, kao sekundarni koristim One Plus 6T koji još uvek radi dobro. Ako bih se odlučio da menjam HM5P, verovatno bi razmotrio izmedju HM6P, OPPO X7Ultra ili Vivo X100Pro 😀

Oppo neće biti dostupan niti će imati podršku u Evropi.
Što se tiče X100 pro, izgleda da sem kamera ne nudi ništa više.

Pilula je top, ja je bukvalno ne primećujem, mnogo više mi smeta notch ili bilo šta po sred ekrana.

Ekran nije zakrivljen nego samo staklo, dosta interesantno rešenje, ali i ja volim ravne ekrane kao S24U. Teško cu se navići ali Honor i Huawei ni nemaju više ravne ekrane u flagship kategoriji.

Ne znam za druge, ali meni je baterija sa ovim 202 update-om još bolja, gotovo je neverovatno da flagship sa velikim ekranom, sa svim uključenim gotovo regularno traje po 2 dana, u 6h SOT-a. Da ne pričam sa ga punim po pola sata pre posla i slično.

Sad ostaje samo MagicOS da stigne HarmonyOS.
Sto se tiče baterije potpuno si upravu posle 202 i ja sam isto pomislio odlicna ne mogu je potrositi u tiku dana

Eh da , i ja izostavio bateriju
Pola wi fi pola 4G, bez igrica i sa ugašenim VoLTE, uključujem ga povremeno

Prilozi

• Screenshot_20240215_190208_edit_495392583342064.jpg
    Screenshot_20240215_190208_edit_495392583342064.jpg
    59 KB · Pregleda: 36
Ja ga malopre opet uzeh,lepa cena i lepo mi je letos radio dok nisam zamenio .

Kod mene sve uključeno i na Max, dve kartice, 5 mail naloga. Izdrži ceo dan.
Nekad legnem sa 30% nekad sa 5% baterije. Zavisi koliko ga koristim i šta.
Pilula, smešno što je komentari.
Nije mi prvi telefon sa njom. Imao sam pre njega P40Pro, par dana mi je bilo interesantno pa sam gledao u nju.
Posle toga i ne znam da je imam.
Kad sam kupio ovaj model znam da sam video da ima. U svakodnevnom radu je i ne primećuje.
Ako Vam je to glavna "mana" telefona onda nemojte da kupujete.
Update tj A14. Šta toliko revolucionarno donosi? Šta je to što će moj telefon toliko učiniti boljim sa tim update-om?
Tri dana cackas te nove opcije samo da bi video da ima i onda više ne primećuje. Ali, u društvu se hvalis da imaš A14.
Meni je bitno da je stabilan sistem i da sve dobro i tecno radi pa nek se menja i na dve godine.
Prošlo me je to da menjam Rom-ove i budzim,verovatno ste vi sad u tim godinama 😀😀
Zbog te fluid isti i sigurnosti polako naginje ka Apple

Pozdrav.
Nov sam na forumu i planiram da uzmem H5P. Nigde nisam nasao podatak osim na gsm areni za display port odnosno povezivanje na monitor ili televizor preko adaptera type c na hdmi. Da li neko ima iskustva da li je pokusavao i kako radi?

Bezveze troši bateriju u pozadini :) Kad mi treba uključim, a primetio sam kad je uključen tokom celog dana da se to odrazi na trajanje baterije, nisam sad baš detaljno gledao ali mislim da bar za 20% ubrza potrošnju.
Ako grešim neka me neko ispravi
Dzabe iskljucujes VoLTE (Voice over LTE) da stedio bateriju, bar dok ga ne koristis. VoLTE je tehnologija gde se glas prenosi preko mobilnih podataka a ne da se telefon prebacuje na 3G/2G mrezu dok si na 4G/LTE konekciji da bi se obavio razgovor. Nudi brzu uspostavu veze i bolji zvuk. To sto je ukljucen VoLTE ne znaci da je i aktivan tj da se uvek koristi. Da bi se uspostavila VoLTE veza, druga strana (onaj koga zoves) mora isto da podrzava VoLTE (i da je ukljucen), da ste iz iste mreze, da nije u roamingu... Ono gde VoLTE najvise trosi baterije je u uslovima slabog signala jer koristi mobilne podatke za prenos zvuka, kada ce se trositi dosta baterije a i zvuk mozda nece biti najbolji.

Znaci, ako zivite/radite u delu gde je slab signal, preporuka je da se VoLTE iskljuci i predje na 3G mrezu.

Vise informacija mozete naci ovde: https://www.sk.rs/arhiva/clanak/314...otreba-danasnjice-imas-ali-ne-znas-cemu-sluzi

Poslednja izmena:
Da li je resen zvuk sagovornika sa tim update-ima? Znam da su se ljudi zalili da je poprilicno tih zvuk u slusalici.

Vrh Dno