Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Svesni su i oni kakvu su S23 seriju napravili. I nakon izlaska nove serije,S23 serija može legalno nova da se kupi. To sve govori. Nisu ni oni mutavi.

A do pre godinu dana,možda malo jače,kada je izašla S23 serija,istog dana su svuda povukli sa rafova S22 seriju. Pametnom dosta

Imam jedan veoma zanimljiv problem.

Pre neki dan sam pitao da li mozete da azurirate aplikacije normalno.
Meni na wifi-u nece da azurira guglove aplikacije iz store-a niti da skine play system update. Doduse ne samo guglove aplikacije, ali uglavnom njih.

Sad probah preko mobilnih podataka, bez problema azurirao aplikacije i skinuo play system update.
Zbog testiranja nisam azurirao sve aplikacije, ostavio chrome i drive. Restartovao ruter, probao preko wifi-a, skinuo jedno aplikaciju, drugu zabo. Cim sam ugasio wifi i preko mobilnih podataka, skinuo. Isto se desava i na zeninom telefonu, njen je s23 obican.

Cudno skroz, ne znam u cemu je fora.
Probao sam i bez dns-a i sa dns-om, bez adguard vpn-a, sa adguard vpn-om, isto se ponasa.

^да ти то питаш у делу за мреже, можда ће неко знати да ти да решење.

@psychofedex kad koristis tel na wifi, da li radi normalno, da li gubis konekciju ili ne radi ti net ili nesto slicno?
Dns je nebitan za to.
Pored toga ti ostaje da pogledas podesavanja, da nisi nesto slucajno ukljucio.
Da te ne plasim, moj otac je imao davno slicnih problema i na kraju mu je crko wifi.

@psychofedex kad koristis tel na wifi, da li radi normalno, da li gubis konekciju ili ne radi ti net ili nesto slicno?
Dns je nebitan za to.
Pored toga ti ostaje da pogledas podesavanja, da nisi nesto slucajno ukljucio.
Da te ne plasim, moj otac je imao davno slicnih problema i na kraju mu je crko wifi.
Nek crkne, imam i garanciju i osiguranje 😂
ma sve radi normalno, samo tih par guglovih aplikacija i play system update zeza.

Ali ajde da je meni samo, drndao sam csc 100 puta, ne znam vise ni sta sam instalirao od piratskih aplikacija, pa da kazes da neka zeza. Ali i zeni isto, a ona ima fon po fabrickom sve, nista cackano.
Nece da mi da ni da joj promenim CSC da dobije brze azuriranje 😡
^да ти то питаш у делу за мреже, можда ће неко знати да ти да решење.
Neka ga jos par dana, da vidim da li ce da se resi samo od sebe, pa ako bude nastavilo, otvoritu thread tamo, nije losa ideja.

Poslednja izmena:
@psychofedex si probao google dns? ja sam imao takav problem na jednom starijem samsungu, kada sam podesio google dns tada je pocelo da radi kako treba

Nek crkne, imam i garanciju i osiguranje 😂
ma sve radi normalno, samo tih par guglovih aplikacija i play system update zeza.

Ali ajde da je meni samo, drndao sam csc 100 puta, ne znam vise ni sta sam instalirao od piratskih aplikacija, pa da kazes da neka zeza. Ali i zeni isto, a ona ima fon po fabrickom sve, nista cackano.
Nece da mi da ni da joj promenim CSC da dobije brze azuriranje 😡

Neka ga jos par dana, da vidim da li ce da se resi samo od sebe, pa ako bude nastavilo, otvoritu thread tamo, nije losa ideja.
Hahaha zato kod Huaweia nema tih problema 😂😂 On nema google play predinstaliran 😁😂😂

Jedno pitanje danas sam primetio, da li je to normalno kada slikam sa kamerom i hocu da zumiram tipa na 3,5 ili 10x zoom i drzim telefon horizontalno, tacno osetim i cujem zvuk telefoto sociva kako se pokrece i cuje se kao mali zvuk tuk kada zavrsi zumiranje ne znam da li je to normalno mislim da se pre tako nije osetilo ili nisam obratio paznju, telefon nije padao i slika sve ok?

Možda je sličan problem kao kod @psychofedex. Kod sina na s23u wifi zašteka ponekad. Neće da otvori stranicu u brauzeru, video na youtube, tiktoku itd. Kao da nema interneta, odnosno kao da je jako slab signal. Kad ode na speestest, brzina maksimalna. Kad prebaci na mobile data sve radi normalno.
To se dešava od poslednjeg apdejta. Da li još neko ima taj problem i šta bi moglo biti

Jedno pitanje danas sam primetio, da li je to normalno kada slikam sa kamerom i hocu da zumiram tipa na 3,5 ili 10x zoom i drzim telefon horizontalno, tacno osetim i cujem zvuk telefoto sociva kako se pokrece i cuje se kao mali zvuk tuk kada zavrsi zumiranje ne znam da li je to normalno mislim da se pre tako nije osetilo ili nisam obratio paznju, telefon nije padao i slika sve ok?

Kako mislis pokrece?Jesi probao neko da gleda u kameru a ti da menjas kamere da vidi sta se desava?Ja to prvi put cujem da se zoom kamera cuje osim ois-a koji zvecka kad se protrese telefon.

Ako nije mutna slika na trenutak ili kad se slika onda sve je top...mozes malo da jace zatreses onako na "cim" da ako se slucajno socivo "zaglavilo" ... ako ne onda je sve okej, imq zvuk kad se pokrene kamera, tap, al to je kao sto rece kolega elektromagneti odns opticka stabilizacija...

Ako nije mutna slika na trenutak ili kad se slika onda sve je top...mozes malo da jace zatreses onako na "cim" da ako se slucajno socivo "zaglavilo" ... ako ne onda je sve okej, imq zvuk kad se pokrene kamera, tap, al to je kao sto rece kolega elektromagneti odns opticka stabilizacija...
E bas tako kako si opisao, slika nije mutna sve je ok, bas taj zvuk kada se pokrene kamera zoom cuje se jako blago to tap i oseti se i blago kada drzis tu kod kamere, zanimljivo kada drzim tel vertikalno ili se ne oseti to ili je jako blago

Meni se to desava na instagramu, kad skrolujem i malo u desno povucem slucajno ali ne do kraja, ne upali se kamera ali pocne da se pali i u tom malom trenutku on valjda upali OIS i cuje se klak. Sve normalno.

O kom telefonu pričaš?

JA nemam ikakvih problema i sve radi kako treba...a uzet je kod naseg operatera...

Ja nzm da l oni u jednom trenutku vrate na "ppcetno" stanje kameeu kakva je bila pre svih onih apdejta zbog toga da bi narednu seriju napravili WOW ili sta vec...ove boje itd znaci uvek su prenapucane(za moj ukus) drugo senke ne postoje, znc nerealno u pm...nije ovako pravio fotke

Stock
1000005019.jpg

Gcam
1000005018.jpg

Ovo je baš dobar primer poređenja fotografija gde na prvo gledanje, na bum, prva deluje bolje i napucanije. Nešto što npr uvek izazove iPhone fotka.
A onda zastane čovek i uporedi samo malo bolje prvu i drugu i razlika je očigledna, u korist druge naravno.
Samsung definitivno pokušava da dobije taj "wow" efekat kod tzv. Instagram populacije, prenaglašene boje i neprirodno izoštrene detalje, sve ide u tom smeru. Da fotka bude bolja na feed-u, da zinu pratioci, a od realnosti tu ničeg nema. Bojim se ovog AI implementiranja, ako i to krene da "poboljšava" slike blago nama. Ostaju PRO mod, ko ume da se snađe i GCam, ko ume da nađe.

Mogu li se nekako na one ui 5.1namestiti da notifikacije budu istog izgleda i oblika kao na one ui 6.0?

Nazad
Vrh Dno