pa ako si negde u pririodi, ostanes bez vode. nadjes neku vodu ne znas kakva je za pice, sipas u tu flask sa filterom pa mozes ili da pijes iz nje ili prespes kroz filter u ove prazneČemu služi filter?
Ja sam namerno uzeo crveni, nije bilo sivih tada. Što svetlije, to bolje. Najviše sam ga koristio na direktnom suncu.
Polar H10Koji uredjaj za merenje pulsa uzeti a da je precizan.
Ovi meraci preko svetla na satovima su blago receno netacni, ukjlucujuci i iwatch, uopste se ne poklapaju sa meracem pritiska nekada cak mase za 30 otkucaja.
Jel ima neki jeftiniji, za te pare mogu kupiti polovni sobni bicikli koji u sebi ima na ruckama merenje otkucaja.Polar H10
Delim muku. I sa mojom rukom se muče svi optički senzori.
Kupiš sad i zauvek.Jel ima neki jeftiniji, za te pare mogu kupiti polovni sobni bicikli koji u sebi ima na ruckama merenje otkucaja.
Jedan takav sobni bicikli sam dao majci i bio sam zadovoljan kako brzo i tacno pokazuje otkucaje pulsa.
Vidim na oglasima da prodaju polovni sat sa trakom za par hiljada dinara.
Koji uredjaj za merenje pulsa uzeti a da je precizan.
Ovi meraci preko svetla na satovima su blago receno netacni, ukjlucujuci i iwatch, uopste se ne poklapaju sa meracem pritiska nekada cak mase za 30 otkucaja.
Na mojih 42god, puls bi trebao da se krece od 107 do 142 otkucaja (220-42 x 0,,6 za minimum ili x0,8 za maximum).Garmin 245 i prethodni Xiaomi skoro isti puls pokazuju, nije ti toliko važno +/- koliki ti je puls, bitno da ne prelaziš puls 220 minus tvoj broj godina,
kad sam imao 40+ godina istrčao Beograđanku i na poslednjem spratu izmerili na EKG u puls 220.
Mozda imas zakrcenje sudova pa srce mora brze da radi da bi napumpalo.Nismo svi isti, a doktori pokušavaju da nas uproseče. Ja sam na ivici da potpuno prestanem da se bavim sportom, ako ću da poslušam lekara. Sa 49 sam otišao kod sportskog lekara koji je rekao da je za mene optimum 110-130 otkucaja, a da nikako ne treba da prelazim 150. Radio sam test opterećenja, zaustavio je test kada sam došao do pulsa 150.
A meni je Z2 do 150. Kakvo je to opterećenje? Šta je on merio?
Po njegovom, jedini sport kojim treba da se bavim je šetnja. Puls mi ode na 150 kada se popnem 7-8 spratova peške (ne trčeći). Brzim hodom dođem do 120. Juče sam vozio bicikl, prosek 152. Ispod 150 ide samo kad prestanem da okrećem pedale.
Idem na proleće kod nekog drugog, ako dobijem iste preporuke, bicikl će na oglase.
Koliko nedeljno vozis bicikli ili radis kardio. Cim ti srce radi na tako malo otkucaja znaci da se ozbiljno bavis sportom.Dva meseca pre pregleda sam vozio trku, za sat i 15m mi je prosečni puls bio 174, na trci max 180, a prošle godine max 192. Na 150 se ne zadišem, mogu da pričam bez problema. Resting HR je u nedelji trke bio 45-48. Kada sam išao na pregled bio je 49-51.
Poenta je, lekar slepo gleda formulu, nije ni pitao koji mi je max HR. Kad sam mu rekao, komentar je bio "dobro da si živ, nemoj to da ponavljaš".
Da se razumemo, ne nagovaram nikoga da ignoriše savete lekara, naprotiv, svako ko trenira, treba da ide na redovne preglede. Ali postoje studije koje kažu da je bilo koja formula za max HR neprimenjiva na pojedinca jer su rasponi preveliki, odstupanja su ogromna i u plus i u minus. Merenje max HR je jedino merodavno. I da, postizanje max HR može biti opasno za one koji imaju problema sa srcem/krvnim sudovima.
A lekari su stava "što ti to treba, to ti je samo rizik"...
Nisam pametan, ako poslušam lekare, ne smem nikada više ni jedno brdo da popnem biciklom.
Ja imam približno godina, juče sam trčao Zimsku noćnu sedmicu, puls mi je bio 170+ u kontinuitetu preko 20 min, avg 163 a max 191.Na mojih 42god, puls bi trebao da se krece od 107 do 142 otkucaja (220-42 x 0,,6 za minimum ili x0,8 za maximum).
Dok sam radio sobni bicikli kao kardio to mi je bilo taman da ne bude ni presporo, ali ni da padam u nesvest, recimo izmedju srednjeg i jakog zamora za srce (odokativno gledam).
Koliko mozes da izdrzis minuta kardia kada imas puls od 180 otkucaja, zar nije to malo vise nego opasno?
Da, posebno ako ti je žena lekar 🙄Imajte u vidu da treba slušati lekara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari