Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Pozdrav ljudi želeo sam da vas pitam koje su najkorisnije stvari koje ste poručili sa Aliexpres-a bilo elektornika ili bilo šta drugo počeo sam da uzimam od skoro stvari pa mi trebaju ideje? 😁

Ja sam novi u Ali svetu i od "tehnickih uredjaja" sam uzeo samo ovo

I prezadovoljan sam. Drugaciji su nego modeli koji se nude u 95% prodavnica, imaju i pozadinske diodice, imaju aplkikaciju, razne modove, jacinu osvetljenja, osetljivost mikrofona, na najosetljivijem modu bukvalno registruje disanje, aplikacijom se sinhronizuju pa dva komada ne rade svaki za sebe u svom ritmu, nego reaguju isto. Ko voli ovakve zezalice ili ima klince da im pokloni odusevice i sebe i njih.
Kupio sam ih u toj prodavnici po ceni od nepunih 700 dinara po komadu. Inace ima ih jos na par mesta pa nije lose uporediti cene, ali svakako preporuka za tu radnju sve proteklo bez problema

Sad nesto gledam mozda bih kupio neku vizuelno lepu i sto precizniju metereolosku stanicu, pa ako ima neko neki predlog!?

uzeo 4 termometra, razdelnik za HDMI port, gomilu RAM memorije, gomilu USB stikova, 3 android boxa, punjace auto za mobitele, gomilu maski za mob...
šta pametno ima od USB stikova? Ja čekam lexar v400, po ocenama mi deluje ok.

@N3sa

64 ili 128GB - da li je bio na akciji ?

64GB flesice i u Srbiji mozes da kupis za 5€

Zeblaze vibe 7 pro

Evo posle nekoliko dana korišćenja da napišem par utisaka.
Pre svega da kažem da sam se dvoumio između Stratosa i ovog, ali je presudilo to što Vibe ima voice call(Vibe +voice call/-GPS, Stratos -voice call/+GPS), što je za mene lično bolja varijanta.
Sat izgleda vrlo kvalitetno i meni je lep, crna boja. Voleo bih da nema one crvene detalje ali i sa njima sasvim lepo izgleda(video sam neku kožnu crnu narukvicu opšivenu crvenim koncem pa bi to moglo da se uklopi lepo sa ovim crvenim detaljima).
Bateriju skida oko 10% dnevno sa AOD. Displej odličan.
Jedina stvar koja mi se ne sviđa je to što za poziv ne mogu da dobijem obaveštenje pa da izaberem da li ću da se javim na sat ili telefon(telefon da zvoni a sat samo obaveštenje i opcija da se javim preko njega), nego ako aktiviram call notification on mi i zvonjavu prebacuje na sat(ili još nisam provalio to podešavanje).
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan i sa cenom od 700 din. koliko me je izašao spada u top 3 moje kupovine na Aliji.

Zeblaze vibe 7 pro

Evo posle nekoliko dana korišćenja da napišem par utisaka.
Pre svega da kažem da sam se dvoumio između Stratosa i ovog, ali je presudilo to što Vibe ima voice call(Vibe +voice call/-GPS, Stratos -voice call/+GPS), što je za mene lično bolja varijanta.
Sat izgleda vrlo kvalitetno i meni je lep, crna boja. Voleo bih da nema one crvene detalje ali i sa njima sasvim lepo izgleda(video sam neku kožnu crnu narukvicu opšivenu crvenim koncem pa bi to moglo da se uklopi lepo sa ovim crvenim detaljima).
Bateriju skida oko 10% dnevno sa AOD. Displej odličan.
Jedina stvar koja mi se ne sviđa je to što za poziv ne mogu da dobijem obaveštenje pa da izaberem da li ću da se javim na sat ili telefon(telefon da zvoni a sat samo obaveštenje i opcija da se javim preko njega), nego ako aktiviram call notification on mi i zvonjavu prebacuje na sat(ili još nisam provalio to podešavanje).
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan i sa cenom od 700 din. koliko me je izašao spada u top 3 moje kupovine na Aliji.
700 dinara ?

Black Friday akcija + Merge boss kupon

Prilozi

• Screenshot_20240202_083410_AliExpress.jpg
    Screenshot_20240202_083410_AliExpress.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 149
@beatport

Tako sam ja uzeo moondrop space travel za 5 dolara. 😁

Prilozi

• SmartSelect_20231222_110743_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20231222_110743_AliExpress.jpg
    139.4 KB · Pregleda: 144
Nista dok je ne smlatis sa h2testw.

Ako je dobra, bice dobra i kad se napuni bafer. Mada ovakve se prodaju i kod nas, nadam se da ne radi onako kako mislim da radi.

Ova tastaturica je ... odlična :D
Osecaj pod prstima je mnogo dobar, čvrsta tastatura, malo je i teža, crveni prekidači, wireless (radi na dve AAA baterije, ja ubacio punjive iz lidla, sve ok).
Nema lag, nema prekida a dongle mi je u usb portu odmah do dongla za miša. Sve u svemu, ja nisam imao pojma da je ovo moguće za 20e a sad je 16.4e i naručio sam još jednu u drugoj boji :D
Nema osvetljenje što za ove pare nije nikakva mana. I da, nema nogice da se podesi ugao, što meni opet nije problem jer je koristim isključivo za gaming, za sve ostalo ne mogu bez numpada.

Ovaj miš (Thunderobot ML602) je takođe odličan. Veoma lagan, odličan senzor, 1000mhz poling (po defaultu bez softvera je 500mhz). Baterija je dobra, imam ga tek dva vikenda a vikendom samo i imam prilike da ga koristim i baterija se za nekih 20h korisćenja spustila na oko 85%. Oblik je sličan kao Viper mini samo što je grba pomerena maaalo unazad pa se dlan malo više oslanja na nju.
Inače miš vrlo lagan, fabricke "nogice" imaju zaštitnu foliju i klize baš fino.
Takođe preporuka. Ja sam ga uzeo na preporuku sa reddita, hteo sam da predđem na wireless a nisam hteo da dajem neke pare na besne miševe jer nemam potrebe za tim i ovo mi funkcioniše vrhunski, nikakve razlike u performansama u odnosu na viper mini (kabl).

Poslednja izmena:
Po ovoj ceni se isplati, naravno shock cena je i obicno je oko 20-21$ na "popustu". Imam uzetu kod nas i sasvim dobro radi. Posto je podesavanje na kineskom na pocetku za varijantu sa Alija, deo gde se unosi sifra je zeznut pa ce da vam treba nesto da tekst sa sifrom prevede, mislim da moze npr Google Lens. i skeniranje screenshot-a.

1706865388336.png

zasto kada na sajtu poste Srbije za pracenje posiljki ukucam broj posiljke i pise da nema takve posiljke?

Zato sto nije svaka posiljka vidljiva na postinom sajtu.

Neke postanu vidljive kasnije, neke se ne vide uopste dok ne stignu.

Valja li sta od onih 360 bulb wifi kamera sto se montiraju u sijalicno E27 grlo ? Vidim da neke idu preko yi iot app a neke preko tuya, ali slabo se moze naci nesto korisno od informacija da li moze snimati na sd i slicno tome.

Da li je neko kupovao šubler ('Caliper') sa displejom, a da je precizan (i koji, link 'please'). Gledam, mozda bih neki porucio ali ima komentara medju kupcima da je neprecizan. Neki navode gresku od cak 5mm. Za nesto sto treba da meri precizno u delovima milimetra to je neprihvatljivo.

LoEeeWw.jpeg

Prilozi

• Screenshot_26.jpg
    Screenshot_26.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 39
Nazad
Vrh Dno