Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Zašto ne uključiš https://www.yettel.rs/sr/privatni/usluge/roming/postpejd/internet-roming-tarifa-neograniceno-20 ?
Ta roaming tarifa je menjala ime tokom godina, ali je ostalo ograničenje na 1000 dinara/dnevno.

Da ne prolazimo kroz ostale detalje - ne izlaziš iz zemlje, zašto ti je uključen data roaming?
Isao sam u Grcku,tranzit je bio kroz Bugarsku.Roming mi je trebao i hteo sam da ga koristim.Poslata mi je poruka da he 1mb/1 dinar sto mi je bilo sasvim ok cena pa nisam ni hteo da gasim.U Bugarskoj sam ugasio jer nisam dobio cenovnik njihov od strane Yettela (sad znam i zasto).Tako da sam potrosio u Grckoj 700mb= 700 din i u Bugarskoj 17 mb= 17.000 dinara

P.S. Znas kako su me fino obavestili?Niti da su ugasili racun ili poslali upozorenje,zvao me Yettel operater da me obavesti o tom slucaju i kostao me jos 5000 dinara.Tako da je racun izasao sa pretplatom i kradjom oko 30.000 dinara
Posto nisam najbolje razumeo ovo oko popusta. 20.12. mi istice ugovor u Yettelu, da bih imao 50% popusta odem u poslovnicu nakon isteka ugovora, zatrazim da predjem u prepaid i nakon prelaska u prepaid aplikacija posle 2 dana ponudi 50% popusta za postpaid?
Trenutno sto nude u MTS-u,sto sam i prihvatio za maksimalni paket od 3200 (neogranicen)
6 meseci 0 dinara
6 meseci 2024 dinara
12 meseci 3200 dinara

Maksimalan paket u MTS-u ispadne: 2.106 dinara kad se podeli na 24 meseca.Tako da je to po meni trenutno najbolja ponuda kod operatera

@Stankes

Прво си написао:

Kakvi to,to je od klijenta do klijenta.Meni je Yettel ukrao 17.000 din jer sam potrosio ni manje ni vise nego 17mb u Bugarskoj.Iako nisam bio fizicki presao ili bio blizu granice vec se sama mreza prebacila.Nikakva obavestenja,nista.Na kraju nisu ni hteli da storniraju,pa naplacuju 17mb rominga po cenovniku iz 99’ otprilike pa to dodje 17.000.Najgora mreza od kad su se promenili sa Telenora na “Yetel”

После тога пишеш потпуно супротно:

Isao sam u Grcku,tranzit je bio kroz Bugarsku.Roming mi je trebao i hteo sam da ga koristim.Poslata mi je poruka da he 1mb/1 dinar sto mi je bilo sasvim ok cena pa nisam ni hteo da gasim.U Bugarskoj sam ugasio jer nisam dobio cenovnik njihov od strane Yettela

Или јеси или ниси иша кроз Бугарску - шта је од та два тачан инфо? Зашто се ниси информисао на сајту колике су накнаде за роминг и да ли постоје повољни подаци? На страну то што су се они понели као најгори хохштаплери, ти сам си могао да предупредиш да ти рачун буде нереално висок. Уосталом, 1 динар по мегабајту не да није океј, већ и то само по себи криминално висока цена.

P.S. Znas kako su me fino obavestili?Niti da su ugasili racun ili poslali upozorenje, zvao me Yettel operater da me obavesti o tom slucaju i kostao me jos 5000 dinara. Tako da je racun izasao sa pretplatom i kradjom oko 30.000 dinara

Na koji način te je koštao "još 5.000 dinara"?!

Do 16. Jan broj mi je bio u mt:s-u i istog dana podneo sam zahtev za prenos broja u Yettel prepaid. 17tog dobijem poruku da ce mi bro 18tog biti prenesen i tako i bese. danas mi se pojavila kampanja 50% popusta i odradicu Total 10 jer mi to najvise odgovara i kvantitativno i kvalitativno. No, poenta je sledeca. Manager poslovnice u mesti gde zivim mi je rekao sledecu pricu (kada sam isao da se raspitam o prenosu broja i pogodnostima): Moze da mi odradi Total 10 na 24M obaveze ali samo 10GB non-stop i samo 1na aplikacija po izboru. Toliko moze da mi ucini :D :D :D
P.S. Poenta je da je prenos broja odradjen ultra brzo. Ranije sam cekao po 7-10 dana :O

100 ljudi-100 cudi. . .
A, jesi li bio na MTS-u kao prepaid ili kao postpaid, ja danas na 4 mesta pokusao da se prebacim sa MTS postpaida na Yettel prepaid i u 4 poslovnice nisu imali odgovarajucu karticu da mi daju. Pa, sam kontaktirao Yettel preko fejsa i tamo mi je receno da takva usluga ne postoji, kao mogu jedino sa postpaida na postpaid da predjem.

Naravno da može da se prenese sa postpejda na pripejd, loše su ti rekli na fejsu. Ja sam tako uradio pre mesec dana, sačekao da se pojavi promocija 50% i potpisao.

Isao sam u Grcku,tranzit je bio kroz Bugarsku.Roming mi je trebao i hteo sam da ga koristim.Poslata mi je poruka da he 1mb/1 dinar sto mi je bilo sasvim ok cena pa nisam ni hteo da gasim.U Bugarskoj sam ugasio jer nisam dobio cenovnik njihov od strane Yettela (sad znam i zasto).Tako da sam potrosio u Grckoj 700mb= 700 din i u Bugarskoj 17 mb= 17.000 dinara

P.S. Znas kako su me fino obavestili?Niti da su ugasili racun ili poslali upozorenje,zvao me Yettel operater da me obavesti o tom slucaju i kostao me jos 5000 dinara.Tako da je racun izasao sa pretplatom i kradjom oko 30.000 dinara

Trenutno sto nude u MTS-u,sto sam i prihvatio za maksimalni paket od 3200 (neogranicen)
6 meseci 0 dinara
6 meseci 2024 dinara
12 meseci 3200 dinara

Maksimalan paket u MTS-u ispadne: 2.106 dinara kad se podeli na 24 meseca.Tako da je to po meni trenutno najbolja ponuda kod operatera
Izvini ali sam si kriv za taj račun. I vrapci znaju da je roaming u EU 1mb = 1000 dinara, osim Grčke sa kojom imamo poseban dogovor. Nije mi jasno zašto kriviš operatera za nešto što je jasno istaknuto i zna se koliko košta. Trebalo je da isključiš mobilne podatke ili data roaming.
Slažem se da je cena previsoka ali takva je kod svih operatera. Jedini su tu nekorektni ovi iz A1 koji ti naplaćuju čak i kad isključiš data roamig ali o tome imaš više u odfovarajućoj temi.
Što se tiče novog ugovora koji si potpisao sa mts-om, poznato je je mts najskuplji za mobilnu telefoniju i prošao bi bolje i u yetelu i u a1, naravno uz neku promociju ali koliko vidim i u mts-u si dobio nestandardnu promociju

Jel ok cena 1824rsd za total data? Vidim da mi nude to u yettel aplikaciji.
Deluje ok, s obzirom da je redovna cena na 24mes. 3.000,00 din

Haha kakvi su majmuni, kod mene mene u aplikaciji pise da je spustena cena sa 4049rsd. Svakako deluje kao ok ponuda, nisam skoro gledao sta se desava na tom polju jer sam jos pod ugovorom godinu dana sigurno...

Prilozi

• Screenshot_20240123-184752.jpg
    Screenshot_20240123-184752.jpg
    67 KB · Pregleda: 59
Pa Yettel uvek spušta sa pune cene koja je 4049. Redovna ponuda je 3000 jer daju popust (oko 30%, u realnosti malo manje) uz standardnu ugovornu ubavezu.

Haha kakvi su majmuni, kod mene mene u aplikaciji pise da je spustena cena sa 4049rsd. Svakako deluje kao ok ponuda, nisam skoro gledao sta se desava na tom polju jer sam jos pod ugovorom godinu dana sigurno...
imaj na umu da je u pitanju samo promena paketa sa dodatnih 200 din popusta pored redovnih 50 % koje si dobio.
Total Data ti je 1775 din sa e-racunom ali samo do kraja postojece ugovorne obaveze.

6 meseci 0 dinara
6 meseci 2024 dinara
12 meseci 3200 dinara

Meni ova tvoja prica ne pije vodu. Mislim da si ovo izmislio jer se prica ne slaze ni sa cenama ni sa uslovima kod Yettela...
Zvucis kao neki tek registrovani jeftini MTS bot sa Aliexpress-a.

Poslednja izmena:
Vidis da je istovremeno i u Bugarskoj i nije, izgleda da je telefon prosao kroz tranzit a on nije :)

Mozda ga je kontaktirao Samsung ili Huawei da ubace taj teleport mod u nove serije :)

Pa da. a ovo je po difoltu svima ukljuceno, ko nema roaming u paketu, pa bi bilo i njemu, ako nije iskljucio ili da je istina to sto pise:

Poslednja izmena:
A, jesi li bio na MTS-u kao prepaid ili kao postpaid, ja danas na 4 mesta pokusao da se prebacim sa MTS postpaida na Yettel prepaid i u 4 poslovnice nisu imali odgovarajucu karticu da mi daju. Pa, sam kontaktirao Yettel preko fejsa i tamo mi je receno da takva usluga ne postoji, kao mogu jedino sa postpaida na postpaid da predjem.
Bio sam na postpejduu mt:s-u i u Yettel poslovnici su imali isti problem! Nisu imali odgovarajucu HLR karticu da me prebace na pripejd jer sam jedino tako mogao popust od 50% da ostvarim. Onda je momak koji radi tamo upucavao kartice (15tak cinimi se) dok slucajno nije nasao HLR karticu za prepaid i tako sam zavrsio posao.
Naravno da može da se prenese sa postpejda na pripejd, loše su ti rekli na fejsu. Ja sam tako uradio pre mesec dana, sačekao da se pojavi promocija 50% i potpisao.
Moze svakako ali po poslovnicama nemaju odgovarajuce HLR kartice. Bez toga, nista. Dok sam radio u Emmi House radio sam mt:s ugovore tako da prica ide ovako: Za pripejd je jedan HLR, za postpejd 064/065/066 je drugi HLR itd. . .

Poslednja izmena:
Trenutno ppacam 1650 din total 40.
Meni ovo izgleda primaljivo.

Nevezano za neogranicen internet. Za 600 din vise 3gb roming neta i 20 min roming razgovora skroz ok kad se putuje jednom mesecno van.

IMG_8810.png

Ugovor mi ističe 2. Februara
21. Januara sam u poslovnici podneo zahtev za prelazak na prepaid
23. Januara su zvali i ponudili 50% popusta na bilo koji paket
Izabrao sam Total 40 pa ću pratiti u aplikaciji kada se pojavi opcija za prelazak na Total Data uz malu razliku u ceni
Mada, gledajući moju prethodnu potrošnju po mesecima koja je u proseku 20-25GB, nisam siguran da li uopšte i da prelazim.

Па ако не прелазиш 40гб, накупиће ти се остатак + имаш ваљда 12 месеци по 100гб...

Iz mog iskustva, neće ti nuditi Total Data, nego Data+. Ja bih doplatio rado 200din za total data zbog 2gb rominga.

Koristim total data paket sa 50% popusta (što je oko 2000 din) i mesecima mi stoji ponuda da pređem na total data + za 3224 din... Da meni ponude total data + za 2200, odmah bi prešao :LOL:

Uzeo ovu ponudu total data+ za 2250 mesecno.
Sta oni ovde racunaju trenutno nista ne kapiram :D jos ce 400din jeftinije da mi ovaj mesec izadje na kraju.

IMG_8813.jpeg

Poslednja izmena:
Па ако не прелазиш 40гб, накупиће ти се остатак + имаш ваљда 12 месеци по 100гб...
Da i meni se čini da me je uhvatila ta novogodišnja promocija od 12 meseci po 100 GB. Ako je tako onda neću ni prelaziti, roming mi nije toliko bitan sem tih 15-ak dana leti.

Meni ova tvoja prica ne pije vodu. Mislim da si ovo izmislio jer se prica ne slaze ni sa cenama ni sa uslovima kod Yettela...
Zvucis kao neki tek registrovani jeftini MTS bot sa Aliexpress-a.
Svasta.Sta sve ljudi rade a da prave izmisljene price za neki forum to jos nisam cuo.Ako ima negde da ti posaljem odgovor od Yettela na moj prigovor.Isto sam se i ja cudio cudu,ali ti napravi da sam ja lud u celoj prici.Sve je istina a mogu i racun i njihov odogovor da ti posaljem.
Izvini ali sam si kriv za taj račun. I vrapci znaju da je roaming u EU 1mb = 1000 dinara, osim Grčke sa kojom imamo poseban dogovor. Nije mi jasno zašto kriviš operatera za nešto što je jasno istaknuto i zna se koliko košta. Trebalo je da isključiš mobilne podatke ili data roaming.
Slažem se da je cena previsoka ali takva je kod svih operatera. Jedini su tu nekorektni ovi iz A1 koji ti naplaćuju čak i kad isključiš data roamig ali o tome imaš više u odfovarajućoj temi.
Što se tiče novog ugovora koji si potpisao sa mts-om, poznato je je mts najskuplji za mobilnu telefoniju i prošao bi bolje i u yetelu i u a1, naravno uz neku promociju ali koliko vidim i u mts-u si dobio nestandardnu promociju
Nisam znao da je 1mb=1000 din,nisam nesto ni koristio toliko telefon van Srbije.A za ponudu ne znam kako je jeftinije u A1 ili Yettel kad je ovde 3200 u MTS-u a u Yettel 3500 sa popustom od 50%,A1 3999 .Pricam o neogranicenim paketima.A ponuda sto je posebna,je razlog ako predjes sa operatera na drugi operater.Trenutno i A1 nudi neki vid promocije ako predjes od drugih operatera prvih 6 meseci ili godinu dana jeftinije placas.
Na koji način te je koštao "još 5.000 dinara"?!
Pozivom valjda,toliko je racun bio uvecan.Dok smo razgovarali upozorio me je da je racun 17.000 u tom trenutku,dok sam zavrsio razgovor,racun je bio 22.000+ na koji nacin ne znam.

Poslednja izmena:
Pozivom valjda,toliko je racun bio uvecan.Dok smo razgovarali upozorio me je da je racun 17.000 u tom trenutku,dok sam zavrsio razgovor,racun je bio 22.000+ na koji nacin ne znam.

Nadam se da razumeš besmisao ovoga što si napisao. 5000 dinara za jedan razgovor sa operaterom? Kada je prvi put uveden roaming kod naših operatera, za jedan razgovor nismo mogli da napravimo toliki račun.
Verovatno je tek posle tog razgovora obračunat neki internet protok koji je nastao pre samog razgovora.

Bez obzira da li si bio u Bugarskoj ili ne, jer iz prethodnih poruka to nije jasno, data roaming ti je ostao uključen i definitivno si napravio taj račun. Naravno, cena apsolutno nije fer, ali tako je već godinama.

Nadam se da razumeš besmisao ovoga što si napisao. 5000 dinara za jedan razgovor sa operaterom? Kada je prvi put uveden roaming kod naših operatera, za jedan razgovor nismo mogli da napravimo toliki račun.
Verovatno je tek posle tog razgovora obračunat neki internet protok koji je nastao pre samog razgovora.

Bez obzira da li si bio u Bugarskoj ili ne, jer iz prethodnih poruka to nije jasno, data roaming ti je ostao uključen i definitivno si napravio taj račun. Naravno, cena apsolutno nije fer, ali tako je već godinama.
Mislim da je on sam zvao kol centar, pa čekao na uspostavu veze, malo slušao automat, malo muziku (dok se nije javio operater) i verovatno iz svega toga je proizašla cifra od 5.000 RSD.
Sem ako i u ovom delu priče nije malo "dodavao" detalje..

Nazad
Vrh Dno