Šta je novo?

Kućna multimedija TCL P635 ili Hisense E7HQ ?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Dobio od svastike zadatak da joj nađem najbolji TV, 55" do 450e. Ovako na prvu se sjetih ne baš "popularne" P serije kod TCL-a - model P635 i 50-ak eura skuplji Hisense E7HQ, obje varijante u pomenutih 55".

TV bi se koristio za kablovsku uz filmove i serije sa streaming servisa (HBO MAX, eventualno Netflix), dakle nikakav gaming. Gledajući na prvu, ovaj Hisense bi trebao biti u nekoj prednosti zbog QLED matrica ali šta kaže praksa? Po netu ima jako šturo informacija vezano za ove modele, posebno za P635 čije mi recenzije ne ulivaju nikakvo povjerenje (smrde na plaćene). Fluidnost sistema nije sad toliko bitna (pretpostavljam da se kod oba YT recimo ne vuče nego da radi korektno), znam i da VIDA ne podržava HBO Max ali ni to nije toliko bitno, bitan je kvalitet prikaza i s obzirom da bi se najviše koristio za kablovsku, ko radi bolje skaliranje SD programa ?

Otvoren sam za predloge i za treću opciju ali realno je ne vidim za ovaj novac, u 55" verziji.

Ako je već taj budžet možda da pogledaš Teslu. Ispod je budžeta, a realno u toj klasi neće ništa mnogo više dobiti.
Plus za teslu je njihova jako dobra servisna podrška i android tv

Imas i Samsung 7/8 serija, TCL C735.

55C735 je pofino preko budžeta kod nas, C635 takođe. Teslu ne bih jer se jedino uklapa 55S635BUS o kojoj nema apsolutno ništa. Što se Samsunga tiče tu je U7172 a u igru još upada i Philips 55PUS7608/12, da li @andro13 ima nešto o njemu da kaže? :)

edit:
Odluka pade na Hisense 55E7HQ, QLED, VA panel + 5 godina garancije u odnosu na recimo Philips kod kojeg imam samo 2 godine (konkretno ovaj PUS7608 nije na promociji).
TCL P635 je u startu je otpao kao baš budžetska varijanta.

Poslednja izmena:
Na nekoliko mesta imas 55C735 malkice iznad budzeta ..56-57.000

Mislim da domaće prodavnice trenutno nemaju u ponudi TCL 55C735. Ako se dobro sećam, bilo ga je na stanju do pre 2-3 nedelje po ceni koju je @ghost pomenuo.

U sredu je bilo u Ananas-u i jos jednoj radnji .. nesecam se u kojoj .. po 56.800.
Sada ga ima valjda u shoppster-u

Proverio sam sada još jednom. Trenutno ga nema nigde. Sajt eponude već neko vreme pokazuje da ga ima na Shoppsteru iako se tamo ne može pronaći (preko eponude link vodi na uklonjenu ili nedostupnu stranicu). Gledao sam i prošle nedelje, jer me je neko pitao za preporuku TV-a do 500 evra, i čini mi se da je tako bilo i sa Ananasom - eponuda je prikazivala da ga ima na stanju, a na samom sajtu ga nije bilo.

55C735 je pofino preko budžeta kod nas, C635 takođe. Teslu ne bih jer se jedino uklapa 55S635BUS o kojoj nema apsolutno ništa. Što se Samsunga tiče tu je U7172 a u igru još upada i Philips 55PUS7608/12, da li @andro13 ima nešto o njemu da kaže? :)

edit:
Odluka pade na Hisense 55E7HQ, QLED, VA panel + 5 godina garancije u odnosu na recimo Philips kod kojeg imam samo 2 godine (konkretno ovaj PUS7608 nije na promociji).
TCL P635 je u startu je otpao kao baš budžetska varijanta.
Gde si uzeo hisense sa 5god garancije? I kakvi su prvi utisci, boje, uglovi gledanja? Njega ozbiljno merkam još 5god garancije je winwin kombinacija

Nazad
Vrh Dno