Šta je novo?

Apple TV 4k (3rd gen)

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Uzeh ovo matorcima pre neki dan u nadi da ce revitalizovati vremesni Sony iz 2019 i u tome je ova spravixa bila delimicno uspesna. Radi vrhunski, sve je svedeno, brzo, efikasno. Streaming servisi rade svi, plex sljaka besprekorno, medjutim problem imam sa Eonom i sa apple tv+.
Prvi nema nativnu aplikaciju za TVOS, kakvu iOS i ipadOS imaju, cime sam bas neprijatno iznenadjen. Dodatni hendikep mi je sto matorci nemaju ni iphone ni ipad tako da airplay opcija otpada. Ima li neko ideju kako (ako ikako) da prevazidjem ovo?
Drugi problem mi je sto nisam uspeo da aktiviram tv+ bez americke kartice. Us je nalog, taj deo je ok, ali ne mogu da ga aktiviram bez nekog payment nacina. Kako funkcionise opcija sa vaucerima, tj kako da izaberem da je payment option neki “wallet” sa kreditom, a ne kartica/paypal?

Prvo pitanje SBB nije pravio aplikaciju za tvOS. Ako nemaš iphone/ipad/macbook ne možeš ništa jer nemaš Airplay.
Drugo pitanje je nevezano ATV već svaki nalog traži lokalnu karticu.

TV+ mozes da ispetljas sa vaucerima i americkim nalogom, ima postupak u subforumu Online servisi. A za tvOS aplikaciju domacih TV provajdera to nema nagovestaja da ce biti uopste.

Neće biti iz prostog razloga: Apple TV nije dostupan u legalnoj prodaji kod nas, te je broj korisnika istog uređaja mizeran, pa im se ne isplati da prave app.

Dostupan je u prodaji, iStyle. A placa se pretplata na servis a ne app, tako da ono u pitanju je lenjost TV provajdera, ionako je to sve “web” tip aplikacije, cross platform, sa malim izmenama za svaku platformu.

Poslednja izmena:
Razumem, ali koliki posao moze biti da se portuje postojeca aplikacija za ios. Vidim po forumima da kukaju ljudi na ovo vec par godina. Bilo kako bilo, to mi je sto mi je.

Zašto uopšte uze Apple TV nekom ko nije u ekosistemu? Ja bih to okačio na oglas i pazario Mi Box S 2nd gen, jer ima sve licence za striming servise i EON radi dobro. A uzgred, možeš i Stremio da im staviš, imaće sve živo od filmskih sadržaja, šta god izlazi na bilo na kojoj platformi.

Neće biti iz prostog razloga: Apple TV nije dostupan u legalnoj prodaji kod nas, te je broj korisnika istog uređaja mizeran, pa im se ne isplati da prave app.

Ne trolujem. Apple TV je dostupan u legalnoj prodaji kod nas, i imaš ga u svim ovlaščenim Apple Reseller radnjama u Srbiji. A to da je broj korisnika "mizeran" pretpostavljam da si video u tarot karte ili sanjao pa znaš.

Recimo imaš Arena cloud, Apolon, RTS planeta..., isto tako Telekom Srbija ima i mPlay TV app za makedonske korisnike, kao i MTEL TV app za inostranstvo, a što je u suštini Iris tako da... korisnice se stiča tako što ćeš imati app za sve os i uređaje, a ne da mi prodaju uslugu, a je nemogu da je koristim jer nemam androdi tv.

Poslednja izmena:
Uzeh ovo matorcima pre neki dan u nadi da ce revitalizovati vremesni Sony iz 2019 i u tome je ova spravixa bila delimicno uspesna. Radi vrhunski, sve je svedeno, brzo, efikasno. Streaming servisi rade svi, plex sljaka besprekorno, medjutim problem imam sa Eonom i sa apple tv+.
Prvi nema nativnu aplikaciju za TVOS, kakvu iOS i ipadOS imaju, cime sam bas neprijatno iznenadjen. Dodatni hendikep mi je sto matorci nemaju ni iphone ni ipad tako da airplay opcija otpada. Ima li neko ideju kako (ako ikako) da prevazidjem ovo?
Drugi problem mi je sto nisam uspeo da aktiviram tv+ bez americke kartice. Us je nalog, taj deo je ok, ali ne mogu da ga aktiviram bez nekog payment nacina. Kako funkcionise opcija sa vaucerima, tj kako da izaberem da je payment option neki “wallet” sa kreditom, a ne kartica/paypal?
Imaš li ti iPhone?
Za dodavanje vaučera ideš u App Store -> slika u gornjem desnom uglu -> Reedem Gift Card or Code. I to je to.
Vaučer možeš kupiti direktno na https://www.apple.com/shop/gift-cards (ili na G2A.com).

Nazad
Vrh Dno