Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Pozdrav.

Imam nalog već par godina ovde, al misim da jako malo nešto komentarisao, pa ne znam dal sam na pravoj temi.

Obzoirom da prvi put u životu imam Sony i nisam baš stručan ko toga potrbna mi je pomoć.
Video sam da ima dosta na instagramu, kupujemprodajem da ljudi prodaju digitalne igirice.
E, sada koliko je to bezbedno kupovati ?
Da li npr. drugar i ja kupimo takvu igircu po pola možemo da igramo u isto vreme svako na svom sony i to na našem " primarnom " nalogu ?
Šta bih uopšte trebao da znam oko kupovine digitalnih igrica od drugh ?
Čuo sam za brikovanje konzole ( nisam najbolje upućen ) pa ne bih voleo to da mi se desi.

U napred hvala na odgovoru i pomoći.

Sve digitalne igre koje se prodaju na KP, IG, FB su mahom deljeni nalozi, osim ako nije drugačije naglašeno.
Vi na IG, KP kupujete jednu stranu igre (gost ili nosilac) tako da nikako ne možete u isto vreme igrati sa Vaših naloga.
Ono što vi hoćete je najbolje da kupite lepo sa jednog naloga igru direkt sa store-a i podelite trošak.
Ili da uzmete obojica po jednog nosioca iste igre kako bi igrali sa vaših ličnih naloga.
Jedna igra sa KP/IG je za jednu konzolu, sem ako nije naglaseno da je ceo nalog na prodaju.

Sve digitalne igre koje se prodaju na KP, IG, FB su mahom deljeni nalozi, osim ako nije drugačije naglašeno.
Vi na IG, KP kupujete jednu stranu igre (gost ili nosilac) tako da nikako ne možete u isto vreme igrati sa Vaših naloga.
Ono što vi hoćete je najbolje da kupite lepo sa jednog naloga igru direkt sa store-a i podelite trošak.
Ili da uzmete obojica po jednog nosioca iste igre kako bi igrali sa vaših ličnih naloga.
Jedna igra sa KP/IG je za jednu konzolu, sem ako nije naglaseno da je ceo nalog na prodaju.
Meni su rekli da dobijem nalog sa kog skinem igricu i igram sa svog naloga kao " Primarni " ( ako sam dobro razumeo ), a ne kao gost ili sekundarni.
Obzirom da sam nov u tome i nisam baš vičan, ako bih kupio igricu sa takvim nalozima, šta tu dobijam, a šta gubim ?
Koliko je pametno uopšte uzeti takvu igricu ?
I da li ima negde da neko rpodaje " sigurne " digitalne igrice ?
Hvala na odgovoru svakako.

PS Store. Obojica date po pola novca za igru, uzmete je, recimo, na tvom nalogu, ali obojica je igrate bez problema (svako sa svog naloga). Pa narednu igru uzmete na njegovom nalogu... i tako u krug.

Meni su rekli da dobijem nalog sa kog skinem igricu i igram sa svog naloga kao " Primarni " ( ako sam dobro razumeo ), a ne kao gost ili sekundarni.
Obzirom da sam nov u tome i nisam baš vičan, ako bih kupio igricu sa takvim nalozima, šta tu dobijam, a šta gubim ?
Kao što rekoh, dve strane naloga postuje, primarna i sekundarna (nosioc / gost).
Primar (nosioc) igra sa svog naloga dok gost (sekundarni) igra sa kupljenog.
Najsigurnije je upravo ovo što je @Corvus Corax rekao.
Kod deljenog naloga uvek postoji rizik da druga strana promeni pass ili mail, nije pravilo ali postoji kao opcija.

Не постоји неки специјалан ризик кад тако купиш игрицу. Мслм, осим да неко измени лозинку и онемогући ти приступ и ти останеш кратак за 20-30 евра.
Мада, то је већ разрађено тржиште и не чујем да се такве ствари дешавају.
Кад тако купиш игрицу ти мораш да уђеш на тај дељени налог са игром, урадиш даунлоад и онда се вратиш на свој налог и играш.
Мана овакве куповине је што за сваку купљену игру мораш да додајеш нови налог на ПС.
Можда је зато боља варијанта коју предлажу колеге форумаши да трошкове делиш са пријатељем (ако можеш да се организујеш).

Па...тачно. То је више моја лична склоност да не волим да ређам 10 налога. Имам их 4-5 и боду ми очи 🙂
А приметио сам да се на неким изгубе креденцијали кад се дуго не логујем на њих? Тј. Могу и даље да се улогујем и да играм игре купљене са тог налога али не могу да уђем у подешавања без поновног уноса лозинке (коју сам једва нашао)

A ne mozes nikako da uklonis naloge iz one liste kad se jednom na neki ulogujes?

Edit: Sad pronasao u settings da moze, bas ne vidim problem onda, cim zavrsis (i prodas) igru obrises ga sa konzole i to je to 🙂

Ujedno i najskuplja, to si zaboravio 😀
Nova u prodavnici da, sa oglasa polovna se nađe nekad i jeftinije nego u ps store.
Sa diskovima ne mogu da igraju u isto vreme, dok sa kombinacijom koju sam predložio - mogu.
To se slažem, postoje ograničenja. Ipak najjednostavnija opcija, a ako se uzme više igara jedan kad pređe jednu igru može da je prosledi drugom i obrnuto. Ja generalno kupujem i digitalne i fizičke kopije, zavisi gde mi šta uleti povoljnije.

Не постоји неки специјалан ризик кад тако купиш игрицу. Мслм, осим да неко измени лозинку и онемогући ти приступ и ти останеш кратак за 20-30 евра.
Мада, то је већ разрађено тржиште и не чујем да се такве ствари дешавају.
Кад тако купиш игрицу ти мораш да уђеш на тај дељени налог са игром, урадиш даунлоад и онда се вратиш на свој налог и играш.
Мана овакве куповине је што за сваку купљену игру мораш да додајеш нови налог на ПС.
Можда је зато боља варијанта коју предлажу колеге форумаши да трошкове делиш са пријатељем (ако можеш да се организујеш).

Ma ne bih sa svakim to radio, ja bih to sa burazerom i on je skoro kupio sony pa bi delili sve. I ne brinem se daće da promeni šifru, batine bi dobio hahahhaha šalim se naravno.
Ma ja igram 5-6 igara čitav život na PC i sad bih sve te da mogu da igram na sony tako da nekoliko naloga nije problem. Problem je da mi se ne brikuje zaključa ili kako se god kaže konzola e onda do...
A, video sam da možemo da uzmemo i jedan PS Plus i da ga delimo i da ga obojica u isto vreme koristimo. Kako tod a podesim ?
Kao što rekoh, dve strane naloga postuje, primarna i sekundarna (nosioc / gost).
Primar (nosioc) igra sa svog naloga dok gost (sekundarni) igra sa kupljenog.
Najsigurnije je upravo ovo što je @Corvus Corax rekao.
Kod deljenog naloga uvek postoji rizik da druga strana promeni pass ili mail, nije pravilo ali postoji kao opcija.
Jasno sve samo ne deli se to sa svakim 🙂

Ma ne bih sa svakim to radio, ja bih to sa burazerom i on je skoro kupio sony pa bi delili sve. I ne brinem se daće da promeni šifru, batine bi dobio hahahhaha šalim se naravno.
Ma ja igram 5-6 igara čitav život na PC i sad bih sve te da mogu da igram na sony tako da nekoliko naloga nije problem. Problem je da mi se ne brikuje zaključa ili kako se god kaže konzola e onda do...
A, video sam da možemo da uzmemo i jedan PS Plus i da ga delimo i da ga obojica u isto vreme koristimo. Kako tod a podesim ?

Tvoj nalog kod burazera podesi kao game share, njegov kod sebe na konzoli i to je to.
Na taj način imate pristup obojica jednoj igri, nebitno sa kog je naloga kupljena.
Igre sa PS+-a skidate preko naloga sa kojim je kupljena igra.

Моје искуство са дељењем налога је следеће - на свом Сонију уђем на пријатељев налог, урадим даунлоад, онда се вратим на свој налог и играм. Он то исто ради код њега.
Кад је он покушао да користи миј ПС Плус, може без проблема да ради стриминг игрице са мог налога који користи на свом ПС плус. А ако хоће даунлоад пацда игра на свом налогу онда га пита да његову машину постави као примарни зацтај налог. Ово нисмо радили али ми људи кажу да није проблем.
Ни једна од ових варијанти неће да ти закључа налог или брикује ПС.

Cek, ne kontam. Obojca imate PS+, a koristite i svoj i tudji? Ili tipa jedan ima extra, a jedan basic?

Cek, ne kontam. Obojca imate PS+, a koristite i svoj i tudji? Ili tipa jedan ima extra, a jedan basic?

Он користи мој ПС Плус. А ја понеку игрицу коју он купи.
Погубио сам се у описивању ко шта чији коме 😄

Ujedno i najskuplja, to si zaboravio 😀
Дискове које сам ја куповао су углавном били јефтинији него дигитални на Sony store. GTA 5, Lego drive i Sackboy за 2999, GT7 4500, Far cry 6 2500, MK11 4700.
PS5.

Pozdrav da li je još uvek moguće kupovati preko UK PayPala sa UK playstation nalogom? Sve sam uradio ali kada idem da povezem paypal sa sony nalogom neće izbaci grešku. Da li mi treba VPN? Ili nisam lepo napravio paypal za UK.

Koliko se sećam, dok je uključen VPN na UK, napraviti nov PayPal UK nalog, takođe i nov PSN UK nalog, i na taj način prolazi povezivanje PayPal-a. Taj nalog se dalje koristi po sistemu "nosioca".
Nisam siguran, ali mislim da neće proći ako se koristi postojeći UK nalog koji je napravljen verovatno bez uključenog VPN-a.

Kakve su cene na uk store u osnosu na us, jel samo zamenjen dolar za funtu?

Моје искуство са дељењем налога је следеће - на свом Сонију уђем на пријатељев налог, урадим даунлоад, онда се вратим на свој налог и играм. Он то исто ради код њега.
Кад је он покушао да користи миј ПС Плус, може без проблема да ради стриминг игрице са мог налога који користи на свом ПС плус. А ако хоће даунлоад пацда игра на свом налогу онда га пита да његову машину постави као примарни зацтај налог. Ово нисмо радили али ми људи кажу да није проблем.
Ни једна од ових варијанти неће да ти закључа налог или брикује ПС.
Ovaj post bukvalno treba obrisati da ne zbunjuje ljude, jer ovako ne funkcioniše odnos nosilac-gost, tj. može da funkcioniše i ovako ali da non-stop jedan drugoga izbacijete sa naloga.

Nazad
Vrh Dno