Nema od Vlasine ništa. Ja sam deci prestao da dajem da piju, to uopšte nije dobro za kosti. Vodite računa o tome. Ja je pijem, i ovako i kroz kafu. Ko god ju je ovde provalio svaka mu čast.Ja evo gledam svoj ketler za vodu, obično i sa bilo kojom flaširanom moram da ga čistim od kamenca makar jednom mesečno, sad već dva meseca kako sipam samo Vlasinu, ni trun naznake kamencaMožeš da se ogledaš u njemu. Pritom se više isplati nego kupovati stalno Rosu, kod mene u kraju imaju samo flaše od 1.5l koja je oko 70-80 din, dok je 5l Vlasine oko 160 din.
Nema od Vlasine ništa. Ja sam deci prestao da dajem da piju, to uopšte nije dobro za kosti. Vodite računa o tome. Ja je pijem, i ovako i kroz kafu. Ko god ju je ovde provalio svaka mu čast.
Nema od Vlasine ništa. Ja sam deci prestao da dajem da piju, to uopšte nije dobro za kosti.
Od kupovnih voda Rosa je uz Aqua viva jedina voda za pice
Ovo su totalne zablude.Isto to vazi i za kisele vode, posebno Knjaz Milos
Stoji ta voda u bokalu za mene i aparat, piju i oni, samo sam je udaljio da se prvo hvataju za akvafor i Jazak.
Brita filter ide uz gagia, rok mu je ~3 meseca. Za prvi filter to nisam znao pa sam ga koristio 15 meseci, sa dosta deskaliranjaNa koji tačno filter misliš?
U svakom slučaju, većina filtera ne filtrira kamenac - neki to rade delimično, i efikasnost brzo nestaje (Akvafor filter uklanja kamenac recimo trećinu svog životnog veka, što znači ako vam traje mesec dana filter, onda će možda dve nedelje uklanjati sasvim pristojno kamenac, potom sve slabije). Ono što uklanjaju takvi filteri jesu teški minerali i ostale štetne stvari u vodi.
Bolje je koristiti vode koje su po prirodi meke i imaju malu količinu tog suvog ostatka - Vlasina, Rosa, Prolom.
Flair je prava prica, doduse zaista iziskuje malo privikavanje i rutinu, da bi se dobio fantastican rezultat. Ja sam pokusao, kod drugara, i moja kafa nije bila za pice, dok je njegova vrhunski uzitak. Znaci do vozaca je, nije kriva masina.Update za one koji mozda razmisljaju o kupovini nekog Flair-a - meni je stigao pre nekoliko dana, i prvi utisci su fenomenalni. Da napomenem da sam pre toga imao Lelit Anitu, pa aparat sa e61 grupom (Quick Mill), sad pravim kafu na Flair Pro 2 (uparen za Comandante rucnim mlinom). Ova stvarcica je toliko jednostavna, a toliko mogucnosti nudi za igranje sa pritiskom, vremenom ekstrakcije, cak i temperaturom - ko voli da eksperimentise, mislim da bi se odusevio. Trenutno testiram sa Etiopijom iz Java Coffee, ekstrakcija je savrsena, sve arome su tu.
Naravno, ima i "negativnih" strana - ceo proces je duzi nego sa nekim elektricnim aparatom, kako u pripremi svega, tako i posle u ciscenju, tako da meni treba sigurno nekih 10 minuta da napravim kafu. No, to mi ne smeta, jer mi je trenutno taj proces pravo uzivanje, i tek predstoji dosta ucenja svih mogucnosti i recepata.
Za ljude kojima je kafa hobi, ja mislim da je ovo best buy - moze da se nadje vec od 330e. Kad se upari sa nekim pristojnim mlinom, i french press-om za mleko (ko pije sa mlekom), daleko povoljnije od drugih aparata koji ne daju ovoliko opcija.
Hvala puno! Radim preheating ovako kao na slici, ostavim minut-dva iznad kljucale vode, i to mi deluje sasvim dovoljno. Druga opcija bi bila da se sipa kljucala voda, zadrzi se oko minut i da se onda sipa nova kljucala voda za ekstrakciju. Eksperimentisem svakako, za Etiopiju gledam da sto duze radim preheating, a imam i Javin 007 blend, on je medium-dark, za njega je cak i bolje da bude malo manja temperatura.@mstojanov nek te dugo sluzi. Ja trazim varijantu (za putovanja i kamping) vec dugo i nista mi bas ne odgovara... Ono sto me najvise zanima jeste kako resavas prehating ?
Koliko vidim, u pitanju je espreso aparat proizvođača DF serije mlinova, skoro se pojavio i deluje kao odlična alternativa za GCP. Razmišljam da ga uzmem za sebe, ali ću sačekati da se pojave neke dugoročne recenzije, ne žuri mi se.Ima li neko iskustva sa AVX DB1 mašinom? Ona mi deluje kao u sličnom cenovnom rangu kao GCP, s tim što ima te neke mogućnosti kao npr PID, za koji bi GCP morala da se moduje, i cena bi daleko prevazišla ovu za koju se AVX prodaje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari