Šta je novo?

Amazon Fire TV

Evo recimo kad odem da uraidm za netflix, dobijem poruku, backupa na D nema nigde:

Kod:
>> adb backup -apk com.netflix.ninja -f "D:\Files\com.netflix.ninja.adb"
WARNING: adb backup is deprecated and may be removed in a future release

Ja to radim sa ADB App control, povezao ga putem WIFI, izlistam sve te app u "Console", ne znam ima li veze sto tkao radim a ne preko cmd..

Najlakse za sve ce biti da neko vican izmeni dozvole u samom .apk fajlu za odredjene aplikacije. Ja sam pisao onom sto pravi STB al sumnjam da ce uopste da odgovori.

Uradio preko cmd mada ne znam u cemu je razlika al ajde, napravi backup fajl ali 0 kb sto znaci da ne moze za STB (mada sam probao i sa drugom aplikacijom, isto 0kb.)

Iskoci li ti prozor na sticku da dozvolis da se napravi backup?
Moras da potvrdis da se napravi backup.
Ako ne iskace prozor, onda stick to ima onemoguceno.

E to ne iskoci, nema nista, samo ga odradi. I bilo mi je cudno jer na upustvima na netu pise da treba to dozvoliti, takodje i u ADB pise da treba otkljucati uredjaj i dozvoliti radnju ali rekoh ipak je to firestick ne mobilni uredjaj.

Dizem ruke, vise ne mogu, ode mi pritisak u 3 lepe zbog gluposti. Backup sa ADb probam i na starom firesticku, i na novom, poruka da dozvolim radnju mi ne iskace ni na jednom od ta dva. Stari firestick nema problem sa backup i restore, novi ima i to je to. Jednostavno, aplikacije nemaju dozvole da pristupaju svim fajlovima vec samo MEDIA, jedina koja ima je FileManager+, "STORAGE ALL FILES", ostale dobiju samo "MEDIA", za sad cu bataliti STB, pa kad budem dokon ukucavati rucno profil po profil.

Ma rucno sam odradio TiviMate jer tu nemam puno lista, 5 komada, ali STB necu sad, mozda iskrsne neko resenje, da se ne cimam. Nije mi hitno :)

Cudno mi je sto mi sada custom launcher ne funkcioniše. Prekjuce kada sam ga raspakovao, instalirao sam Wolf i Launcher Manger, sve je radilo i posle restarta, to sam i napisao odmah juce.

Onda sam uradio fabricki, i sada mi ne funkciinise kada sam sve isto odradio. Pokusao sam neke dve metode ali nista. Bas zanimljivo. Mada, kada sam ga prvi put pokrenuo (Fire), pokusavao sam da uradim blokiranje azuriranja, ukicavao komande ali nije uspelo, ali, launcher je radio. Sada ne radi, mora se svaki put pokrenuti.

Imam osecaj da radi na principu kako se kome zalomi 😁

Da nije povukao apdejt koji blokira launcher, a koji po raspakivanju nisi imao?

Inače ja sam odustao od 3rd party launchera iako mi je amazonov mnogo gadan, ne mogu da se bakćem sa tim da malo malo pa ga blokiraju i jedu ono što se ne jede. Ionako sam mnogo više na ATv-u.

Pa verovatno ali tu mi je najcudnije sto je prvi dan sve radilo normalno, tad sam kao pokusavao sa ADB da blokiram update ali nije funcionisalo, update prolazio, medjutim Wolf Launcher je radio ceo dan normalno. Resetovao par puta, vise nijedno azuriranje nije bilo dostupno za Firestick. I onda uradim fabricki jer sam mislio da mi problem pravi sto je nalog deljen i sve iz pocetka uradim. I naravno, sad ne radi go*vno 😁

Sve sam blize odluci da ostavim stari MAX i koristim a ovaj u kutiju i cuvati za crne dane.
Gen2 je zmaj i prosto leti, sistem se digne za nekih 15s, fluidan je, vise mesta ali pored launchera izvalih da ne funkcioniše ni Aerial Views. Zato sto se umesto screensavera pokrece neki Ambietal Experiences tako nesto. To jeste slicno AV ali slike du staticne. Disable-ovao sam ga, kao i sistemski Screensaver, i onda logicno, trebalo bi da se pokrece Aerial Views, ali ne, Fire kao da ode u mirovanje. Naravno, Aerial Views je podesen kao podrazumevani Screensaver.

Bas je iritirajuce, ***, nekom su ovo sitnice i gluposti ali posto sam nekih 5-6 godina na svim generacijama Firesticka, navikao sam da ga sam prilagodjavam kako zelim. Kome to ne smeta, neka nabavi sebi jer je po meni razlika izmedju MAX i MAX 2gen, nekih 30% u korist novijeg sticka.

imam firestick već par godina i fino služi ali uglavnom ga nisam nikada ništa specijalno prilagodjavao. Da li je neko slučajno pokušao i namestio appletv app? Iako je instaliram sideloaderom ona odbija da se startuje zbog regiona. Da li postoji način da se to reši?

Jel ko radio root na firestick?
Zadnji update, uspeo sam da postavim launcher, sam se pokrene nemih 15s nakon dizanja sistema.

Aerial Views ne funckionise na Max 2gen.

Postovani forumasi
Imam 4k max fire stick.
Problem je u memoriji,interna memorija je popunjena a eksternu imam fles od 32gb je maltene prazna,a nemogu da instaliram nove aplikacije.
Molim za pomoc
Hvala

Pre svega, kad prikljucis externi flash, ponudice ti da ga formatiras, sto i prihvati, jer Firestick ima neki svoj fotmat, ne funkcionise ni FAT32 ni NTFS, ne znam da li si to uradio, kad to odradis, pojedine instalirane app mozes prebaciti na flesku. Ja licno nisam radio sa fleskama vec sa sd karticama i radilo mi je, neko vreme, ali kasnije uvek pobrljavi i ne ocitava aplikacije. Batalio sam to.

Kod mene radi bez problema radi sa 64Gb fleskom usb3.0 evo vec par mjeseci. Najbitnije mi je sto sam na flesku uspio da prebacim Kodi jer on mi je najvise i jeo memoriju

Mozda bi i meni sad sa ovim MAX 2gen bilo okej ali trenutno imam vecih briga da resim.

Ne kapiram je*ni screensaver, nece pa nece. Ni Aerial View, ni Aerial Dream, u postavkama podesim da se ukljuci za 5min, iskljucim onaj glupi Ambietal Experiences, za aplikaciju izaberem Aerial View, kroz 5 min se ne ukljucuje Screensaver vec mi se na ekranu pojavljuje ona crna slika sa porukom da je izvor slike neaktivan "Nema signala HDM2.."

Definitivno ga ne bih preporucio za kupovi ko ima vec Max 1gen. Jeste brzi ali i vise problema, meni je laucher bitan, nekako sam to resio ali ovo sa screensaverom je nepodnosljivo. Slike u Ambietal Experiences su staticne, obicna slika sa vidzetima, to nikome nije od koristi jer ce da mu se stvara burn, zbog toga se i koristi Aerial Views ili neki drugi screensaver.

Ako ovo upali dodjem ti gajbu po izboru 😁🤭
Ne radi ovo. Problem je ovaj Ambietal Experiences. Ja njega i iskljucim, i disableujem, ali nece da se pokrene ni jedan screensaver. Pitao sam na XDA ima li ko jos probleme pa cu videti.

Poslednja izmena:
Ajd probaću ja večeras ili sutra ovo što pričaš. Ja sam svoj upalio samo i isprobao dok sam ovde, da može da se vrati ako nešto ne valja, deluje sve ok. Mada iskreno, ne vidim apsolutno nikakvu razliku, ni u fluidnosti ni u izgledu interfejsa.

Hajde probaj. Znaci, u podesavanjima Display&Audio iskljuci Ambietal Experience, zatim instaliras Aerial Views. Ski i ovaj Screens saver manager od TFUK pa vidi sta ce da se desi.

Nije to kvar vec im je očigledno namera da kao sa launcerima, da onemoguce korišćenje custom screensavera. Taj Ambietal Experiences sadrzi neke vidzete (mogu se iskljuciti) u kojima ce biti predlozi, rang liste striming servisa

kako Iris app da instaliram na amazon FS??? moze li uputa? hvala

kako Iris app da instaliram na amazon FS??? moze li uputa? hvala
nije najnovija verzija

Koja je ovo fora? Pretraga mi izbaci rezultat (kodi) a kad hoću da instaliram, stativa?

Prilozi

• 20240108_130735.jpg
    20240108_130735.jpg
    125.4 KB · Pregleda: 45
  • 20240108_130745.jpg
    20240108_130745.jpg
    126.9 KB · Pregleda: 45
Vrh Dno