Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,265
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
A7KQ kod mene je ok do 70 pozadinsko a na 100 se vidi sa strana tamnija nijansa levo i desno. Gore i dole nemam problem. Color banding iskljucivo kod krs bitrate bude. Siva lica budu na HDR-u ali na nekom materijalu na nekom ne zavisi. Koje postavke na crveno imas? I da li za lica podesavas Flash tone?

Probaj da otklonis jarku crvenu sa opcijom u strucnim podesavanjima slike pa skala boja stavi na Auto ne na izvorni kod mene se odma jarkost izgubi i bude recimo ako je jakna crvena bude prirodna nema onako da bude neprirodna (na poslu sam ne mogu da ti uslikam). Za lice ne mogu da se setim da li imam to podesavanje-provericu. Ako su siva lica a pustas preko kompa probaj isto to prebaciti na Usb pa radi probe vidi kako ti izgleda. Ako je ok onda ti player ne valja koristi MPC-HC i vidi neke tutorijale oko podesavanja.

Sve sam namjestio, i boje lica/kože su OK. Crvena je normalna

Slika i boje su extra kod 4K, HDR fenomenalno. HD je OK

Samo onaj svijetli okvir oko panela me nervira… nikako to rijesiti. Primjecuje se samo na svijetlim sadržajima i kad nema pokreta

Sve sam namjestio, i boje lica/kože su OK. Crvena je normalna

Slika i boje su extra kod 4K, HDR fenomenalno. HD je OK

Samo onaj svijetli okvir oko panela me nervira… nikako to rijesiti. Primjecuje se samo na svijetlim sadržajima i kad nema pokreta
Slika i boje su extra kod 4K, HDR fenomenalno. HD je OK PROSLEDI mi taj DEO, Hvala ! Private msg moze

Postavke:

Rezim: standard

pozadinsko 55
Svjetlost 45
Kontrast 70
Zasicenost 50
Ostrina 30

Temp.boje standard ili toplo 2

Stimac boja:
Crvena
/nijansa 0/
/zasicenost -7/
/svijetlost -7/

Plava
nijansa 0/
/zasicenost -5/
/svijetlost -2/

Balans bijele 2 tacke
/r-sjena 2/
/g-sjena -1/
/r-jarkost 5/

Kod mene ovo na sd, hd i 4k daje dobru sliku

HDR mi je na standard ili dinamicko.

Postavke:

pozadinsko 55
Svjetlost 45
Kontrast 70
Zasicenost 50
Ostrina 30

Stimac boja:
Crvena
/nijansa 0/
/zasicenost -7/
/svijetlost -7/

Plava
nijansa 0/
/zasicenost -5/
/svijetlost -2/

Balans bijele 2 tacke
/r-sjena 2/
/g-sjena -1/
/r-jarkost 5/

I kod mene standard hdr, a kad je na dolby stavim bright

Kupio sam 50A7KQ i pokusao sam da instaliram Stremio aplikaciju ali nema za Vidaa OS, jedino moze da otvori link u browseru!
Da li neko zna da li je uopste moguce na neki nacin da se instalira aplikacija?
Vidaa OS je Linuks kao i Android, ali koliko sam video .apk ne moze da se instalira!

Kupio sam 50A7KQ i pokusao sam da instaliram Stremio aplikaciju ali nema za Vidaa OS, jedino moze da otvori link u browseru!
Vidaa OS je Linuks kao i Android, ali koliko sam video .apk ne moze da se instalira!
Nije moguce. Moraces da kupis neki android stick/box. Ili da platis debri nalog pa da gledas Stremio preko browsera.

Postavke:

pozadinsko 55
Svjetlost 45
Kontrast 70
Zasicenost 50
Ostrina 30

Stimac boja:
Crvena
/nijansa 0/
/zasicenost -7/
/svijetlost -7/

Plava
nijansa 0/
/zasicenost -5/
/svijetlost -2/

Balans bijele 2 tacke
/r-sjena 2/
/g-sjena -1/
/r-jarkost 5/

Probacu hvala puno

Ne moze. Vidaa je zatvoreni tip OSa

Nije moguce. Moraces da kupis neki android stick/box. Ili da platis debri nalog pa da gledas Stremio preko browsera.
Postoji i sad opcija preko browsera ali mi deluje kao da trokira.
Na Stremio sajtu u download sekciji ima opcija da otvori link u browseru.
Znam da preko Eon box-a moze da se instalira Stremio aplikacija na box uredja, ali ja sam na Supernovi i na ovom tv-u imam cam modul an na drugom imam mov 'n go box i na tom tv-u mi nije bitan Stremio.

Evo kod mene:
Picture Standard
Backlight 70
Brightness 50
Contrast 70
Color 52
Sharpness 30
Dynamic Backlight Off
Light sensor Off
Adaptive Contrast Off ili Low zavisi od sadrzaja
Gamma 2.2
Color Tuner ( Miki94 je bio u pravu) crveno je svakako problem ovde i resava se uspesno sa Saturation -7
Brightness -7
Blue -5 saturation i -2 Brightness
White Balance e tu sam primetio da slika odlazi u crveno i zeleno kod ovih postavki sto je Miki stavio. Narocito vidljivo kod crne pozadine nekog sajta. Ono sto je kod mene odlicno je
R-Offset -3
G-offset -2
B-offset -3
R-gain 4
G-gain -1
B-gain 0
Sad je slika skroz prirodnija! Do podesavanje svakako i tv dolazi sa katastrofa setovanjem za sliku. Ima potencijala. Ovo su podesavanja za SD i HD, za HDR cu videti kasnije

Evo kod mene:
Picture Standard
Backlight 70
Brightness 50
Contrast 70
Color 52
Sharpness 30
Dynamic Backlight Off
Light sensor Off
Gamma 2.2
Color Tuner ( Miki94 je bio u pravu) crveno je svakako problem ovde i resava se uspesno sa Saturation -7
Brightness -7
White Balance e tu sam primetio da slika odlazi u crveno i zeleno kod ovih postavki sto je Miki stavio. Narocito vidljivo kod crne pozadine nekog sajta. Ono sto je kod mene odlicno je
R-Offset -3
G-offset -2
B-offset -3
R-gain 4
G-gain -1
B-gain 0
Sad je slika skroz prirodnija! Do podesavanje svakako i tv dolazi sa katastrofa setovanjem za sliku. Ima potencijala. Ovo su podesavanja za SD i HD, za HDR cu videti kasnije
Jest bolje sa tvojim postavkama.

Ja sam samo svjetlost malo smanjio

Ima li smisla sve ovo probati na A6K 58 mica ? Jako mi je neugodna crna boja tj kontrast u tamnijim delovima u HDR tj Dolby Vision rezimu, ima 3 vrsta slika, bright, dark i custom!

Ima li smisla sve ovo probati na A6K 58 mica ? Jako mi je neugodna crna boja tj kontrast u tamnijim delovima u HDR tj Dolby Vision rezimu, ima 3 vrsta slika, bright, dark i custom!
Mislim da ima smisla probati. Crna definitivno nije dobra na A7KQ fabricki. Da zanemarimo isijavanja po ivici. Udji na neki sajt gde ima

SD i HD po ovim parametrima vise nego dobra slika. Videcu za DV i HDR sta moze da se popravi, znam za tu kosu koja bude katastrofa na HDR, bude vise Gray nego Black. Mislim da je Tinta i White balance zeznut od strane Hisens firmware-a.

SD i HD po ovim parametrima vise nego dobra slika. Videcu za DV i HDR sta moze da se popravi, znam za tu kosu koja bude katastrofa na HDR, bude vise Gray nego Black. Mislim da je Tinta i White balance zeznut od strane Hisens firmware-a.
Topli savet, ugasi HDR i DV i zaboravi na njih. Jednostavno ovi budzet televizori ce imati probleme sa mapiranjem tih sadrzaja i zavisice od filma do filma.
Evo kod mene na LG, HDR za Wheel of Time seriju na Amazonu radi mapiranje ok dok za Upload seriju na istom servisu, slika je katastrofalna.

ma da siva slazem se !!
Topli savet, ugasi HDR i DV i zaboravi na njih. Jednostavno ovi budzet televizori ce imati probleme sa mapiranjem tih sadrzaja i zavisice od filma do filma.
Evo kod mene na LG, HDR za Wheel of Time seriju na Amazonu radi mapiranje ok dok za Upload seriju na istom servisu, slika je katastrofalna.
Kako ugasiti gore navedene ?

Evo kod mene:
Picture Standard
Backlight 70
Brightness 50
Contrast 70
Color 52
Sharpness 30
Dynamic Backlight Off
Light sensor Off
Gamma 2.2
Brightness -7
R-Offset -3
G-offset -2
B-offset -3
R-gain 4
G-gain -1
B-gain 0
Primjetio sam da zelena nije OK ovako. Tj. neke sive nijanse su zelene?

Mozes li provjeriti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno