Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад читам ваша искуства са испоруком у пошти/пакетомату, или са уручењем преко поштара, помислим кол'ко сам ја срећан човек 😁.
4 комада УА од 2-ог до 4-ог децембра имали статус ,,arrived at linehaul office". Тек један од њих се данас мрднуо, и то последњи са тим статусом. Сад је ,,arrived at the local delivery center".
Изгледа да и Мађари слажу пошиљке лицем на горе
Ja isto sam bio mnogo srećan dok sam kupio iz Ebay-a, ili kod drugih sajtova. :ROFLMAO:

Po mom skromnom mišljenju, ako tebi rok uručenja nije bitno, ili kupiš nešto jeftino, Ali ti je mesto.

@sasa022 obećali su da će dostaviti. Ako ne dostave sigurno ću posati prigovor.

Kako misliš uzmem paket.

Uzeo bih da je moglo, ali nije, pošto su paket svesno stavili u neispravan paketomat i ni oni ne mogu da ga otvore do isteka roka.

Još mi sinoć šalju poruku da dođem do paketomata po paket, a znaju da im paketomat nije ispravan još dva dana pre toga. :ROFLMAO:

Ne bih se bunio da su rekli dođi u poštu, paketomat ne radi čeka te paket na šalteru. Paketomat i šalter jedno pored drugog.

Stvarno ne razumem zašto su ovo uradili, nema logike, osim ta želja kod šefice pošte da se ušlihta jer je direktor skupo platio krš paketomate koji se ne koriste ili se koriste pogrešno.

I još mi na kraju kaže nikom ne dostavljamo, ali ćemo vama dostaviti, kao da mi čini, a u stvari me napravila majmunom.
Ma mislio sam kad ga izvade jelte da ga uzmes i produzis. Nema vajde u banani isterivati oravdu samo na nos oće da izadje.

@emaremare

Ne resava se to tako - povladjujete nered i imate strah da ce se ponasati jos gore
ako se pozalite na njihov (ne)rad :(

@Čika_Kure

Pisi ti reklamaciju odmah...
Shvati da ti ne cine nikakvu uslugu - duznost im je da rade posao kog su se prihvatili.

Ako im svako povladjuje javasluk bice jos gori :(

Ma mislio sam kad ga izvade jelte da ga uzmes i produzis. Nema vajde u banani isterivati oravdu samo na nos oće da izadje.
Pa naravno, tako ću i uraditi ako mi sve uredno dostave, nisam mislio da se isterujem, nego sam se iznervirao zbog ovoga. Zoveš me, daš mi kratak rok da podignem paket, ja dođem i ispostavi se da si paket svesno stavio u neispravan paketomat i da ne može niko da ga podigne. Šta su mislili, da neću doći po paket?

Nekad su vracali pare i za neregistrovane ali zbog naseg mentaliteta da primamo pakete i onda trazimo refund na foru da nije stiglo to je promenjeno,tako da smo se sami uvalili u to.A to je radilo 80% kuoaca iz Srbije.
U pravu si. Ovo zaista se dešava, a pričam nešto drugo. Posle tri meseci ni prodavać moze da kaze gde je paket. U Mađarskoj ili u Srbiji? Kod Pošte i nekog druga?

Kada gledam na sajtu meni kaze da paket već je u Novom Sadu, a gde? UA tracking kod što sam dobio na valja ni na Srpskoj, ni na Mađarskoj pošti. Imam drugove u Kini i njima Ali radi odlično. Klikuju "plačenje" i posle 12 sati stize bilo šta si kupio, besplatno.

Ajde, kao sam već rekao, nisam očekivao najbolju stvar na svetu.

U pravu si. Ovo zaista se dešava, a pričam nešto drugo. Posle tri meseci ni prodavać moze da kaze gde je paket. U Mađarskoj ili u Srbiji? Kod Pošte i nekog druga?

Kada gledam na sajtu meni kaze da paket već je u Novom Sadu, a gde? UA tracking kod što sam dobio na valja ni na Srpskoj, ni na Mađarskoj pošti. Imam drugove u Kini i njima Ali radi odlično. Klikuju "plačenje" i posle 12 sati stize bilo šta si kupio, besplatno.

Ajde, kao sam već rekao, nisam očekivao najbolju stvar na svetu.
Za ua hu imas pracenje do ulaska u Srbiju i tu se gubi trag,arrived at local delivey center je potvrda iz Srbije.....dok na UPU tracking imas u minut trenutak slanja paketa iz Madjarske u Srbiju.

Za ua hu imas pracenje do ulaska u Srbiju i tu se gubi trag,arrived at local delivey center je potvrda iz Srbije.....dok na UPU tracking imas u minut trenutak slanja paketa iz Madjarske u Srbiju.
To je zanimljvo jer bio sam u pošti i od njih informacije su bile, "čekajte naš poziv na mobilni". Na to već sam navikao, nije sad prvi put što kupim nešto preko neta u Srbiji.
Pa 500usd sigurno necu da narucim.da.mi neko isporuci paket nego solarno da mi ga preda.
Whaaaaat... 500usd na kupovinu iz Ali-a?!?!?!?! Nikako. :ROFLMAO:

To je zanimljvo jer bio sam u pošti i od njih informacije su bile, "čekajte naš poziv na mobilni". Na to već sam navikao, nije sad prvi put što kupim nešto preko neta u Srbiji.
Unutar Srbije nema pracenja pa kad stigne,uglavnom stigne ali nekad ne stigne,od par stotina posiljki nije mi stiglo dve,mene nikad nisu zvali,vec se samo pojavi u sanducetu,verovatno zavisi od poste do poste.Registrovane ostavi papiric a nekad ni to pa idem sa brojem posto vidim da mi stiglo u postu.

Šta je ovo ljudi, večeras dobih po prvi put...

Abnormal status - Processing delay at sorting center, Restricted item - Battery item

Nema ni B od baterije u paketu, naručio staklo za telefon...Nadam se da je ovo neka interna greška.

Trebam jednu info. Stigao mi paket sa carine DHL iz Nemacke. Odrali su me za carinu i PDV naplatili mnogo vise nego sto treba. Narucio sam nesto iz nemacke neke modele automobila. Paket sam odbio da primim. Sta se obicno radi u takvim situcijama? Da li je moguce da od te firme gde sam kupio dobijem refund? Poznata kompanija je u Nemackoj. Umanjen za dostavu ili? Posto se njima vraca paket.

Trebam jednu info. Stigao mi paket sa carine DHL iz Nemacke. Odrali su me za carinu i PDV naplatili mnogo vise nego sto treba. Narucio sam nesto iz nemacke neke modele automobila. Paket sam odbio da primim. Sta se obicno radi u takvim situcijama? Da li je moguce da od te firme gde sam kupio dobijem refund? Poznata kompanija je u Nemackoj. Umanjen za dostavu ili? Posto se njima vraca paket.
Kako vise nego sto treba,ako je naplacena carina onda i DHL naplacuje spediciju 4-5 hiljada pored pdv i carine.

Ukoliko je poznata kompanija, trebalo bi da postoji neka faktura i dokumentacija sa izraženom cenom? Ne bi smeli da naplate više od očekivanog ukoliko postoji propratna dokumentacija. Možeš probati da im dostaviš naknadno pa da obračunaju ponovo.

Ukoliko je poznata kompanija, trebalo bi da postoji neka faktura i dokumentacija sa izraženom cenom? Ne bi smeli da naplate više od očekivanog ukoliko postoji propratna dokumentacija. Možeš probati da im dostaviš naknadno pa da obračunaju ponovo.
Mislim da je njima provizija fiksna pa na kraju ispadne kao da su te dohvatili izvrsioci

Ipak sam podneo reklamaciju, najviše jer me je iznervirala poruka-podsetnik da dođem po paket po koji sam već bio.
Neka ostane pisani trag da sam bio po paket i zašto nisam mogao da ga podignem, pa da probaju da mi ga ne uruče na adresu.

thumbnail.jpg

Roba sa sve dostavom ukupno je 140 evra, A moram da platim carinu i porez skoro 80 evra joss. Pa nece da moze.

Realno 40ak je carina i porez, ostatak verovatno troskovi spedicije DHL. Nisam siguran, DHL valjda ima dva nacina racunanja svojih troskova... pisao je neko davno ovde.

Za deo UA...HU posiljki koje su 3.12 stigle u Budimpestu se pojavio status da su stigle u Srbiju

2023-12-21 Arrived at local delivery center ( Posta Srbije je potvrdila prijem transportnog pakovanja
u kom bi trebala da se nalazi i posiljka sa UA...HU kodom koju pratimo )
2023-12-15 Received by local delivery company ( spakovane u Budimpesti za transport u Srbiju )
2023-12-03 Arrived at linehaul office ( stigle iz Kine u Madjarsku )

Realno 40ak je carina i porez, ostatak verovatno troskovi spedicije DHL. Nisam siguran, DHL valjda ima dva nacina racunanja svojih troskova... pisao je neko davno ovde.
NEMA spedicije. Obican DHL paket.
Carina i PDV je približno 33%, s tim da imaju slobodu da sami procene vrednost robe na carini
Da to mi je receno da je to njihova procena. Ma bas me briga. Dogovorio sam se sa Nemcima da se paket vrati a oni ce mi dati refund minus cena transporta. Nece me ovi nasi pljackati. Zato sto su bezobrazni sad nece dobiti ni dinar za carinu. Ne pada mi na pamet da se zalim, pisem, smaram i trosim vreme.

Za deo UA...HU posiljki koje su 3.12 stigle u Budimpestu se pojavio status da su stigle u Srbiju

2023-12-21 Arrived at local delivery center ( Posta Srbije je potvrdila prijem transportnog pakovanja
u kom bi trebala da se nalazi i posiljka sa UA...HU kodom koju pratimo )
2023-12-15 Received by local delivery company ( spakovane u Budimpesti za transport u Srbiju )
2023-12-03 Arrived at linehaul office ( stigle iz Kine u Madjarsku )
UA1105...HU takodje od danas u Srbiji

Radna jedinica Novi Sad je meni poslala mail kao odgovor na pitanje korisnika gdje se nalaze sljedeći podaci: broj pošiljke, ime i prezime, broj telefona, grad i adresa stanovanja, umjesto korisniku koji je poslao pitanje. Da li je najbolje da ih sve redom stavim u cc i obavijestim o ovome propustu. Mislim da nije mala stvar da ljudi kojima nije namijenjen odgovor dobijaju sve informacije o drugima..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno