Mislim da je to model iz ove godine, neka srednja klasa ali mislim da je po specifikacijama sličan mom pa ću da ti ga opišem.
Ja imam 65ghq8990, 120hz IPS qled, sound by Elac(ko god to bio, zvuk baš odskače od standardnih zvučnika,36W) i swivel postolje, sve ono što je meni bitno kod tv-a.
Namerno nisam jurio tv sa VA panelom jer je meni mnogo bitnije da se lepo vidi iz uglova, nego da ima bolji kontrast. Tv ima prosečan chipset, 2gb rama i 16gb interne od kojih je dostupno 8. Sve radi lepo i glatko, ali voleo bih da radi kao mobilni telefon glatko. Tv sam kupio za 80k i mislim da za taj novac vredi ali ni dinara više. Pre ovog sam imao philips the one 43pus7304/12 i ovaj grundig ga šije u svemu. Grundig ima glasovne komande(srpski nije podržan), koje rade perfektno, paljenje i gašenje, menjanje kanala i kontrole zvuka, jedino što mi nedostaje sa philipsa je ambilight pa sam kupio neku kopiju sa temu-a.
Display ima valjda 450nit-a(600 u peak-u) ali ovo su neproverene informacije. Panel je čist i nema probijanja sem u desnom gornjem ćošku kao neko blago vinjetiranje, drugima neprimetno, meni bode oči ali sam nakon povraćaja 2 qled Tesle koje su bile katastrofa, bio nekako umoran da se bavim time opet, pa sam ga zadržao. Ima sve one gluposti za pokrete, microdimming, dinamički kontrast, bla bla..ali ja sve to držim isključeno, sem filmmaker moda koji je fenomenalan. 5 godina garancije se podrazumeva kao kod ostalih, lako se prijavljuje za to. 3 tačke koje se vide na ekranu su odraz od monitora, koji takođe ima ambilight 😁