Šta je novo?

Grundig televizori - iskustva

1korisnik

Zapažen
Učlanjen(a)
20.12.2023
Poena
1
Interesuje me kakva iskustva imate sa pomenutim brednom?

Planiram kupovinu novog TV-a. Pored dobro poznatih (brendova srednje klase) Hisense i TCL, dobila sam preporuku za Grundig televizor - konkretno, GRUNDIG 55 GHU 7970 B

TV kupujem isključivo zbog Android / Google TV funkcija, za gledanje YouTube, filmova i serija. Da li bi u tom pogledu ispunio moja očekivanja?

Unapred hvala! 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Interesuje me kakva iskustva imate sa pomenutim brednom?

Planiram kupovinu novog TV-a. Pored dobro poznatih (brendova srednje klase) Hisense i TCL, dobila sam preporuku za Grundig televizor - konkretno, GRUNDIG 55 GHU 7970 B

TV kupujem isključivo zbog Android / Google TV funkcija, za gledanje YouTube, filmova i serija. Da li bi u tom pogledu ispunio moja očekivanja?

Unapred hvala! 🙂
Za te pare je bolje mozda tcl c735.

Loš kvalitet izbegavaj,tast ima Grundnig otišao ekran odmah nakon garancije

Mislim da je to model iz ove godine, neka srednja klasa ali mislim da je po specifikacijama sličan mom pa ću da ti ga opišem.
Ja imam 65ghq8990, 120hz IPS qled, sound by Elac(ko god to bio, zvuk baš odskače od standardnih zvučnika,36W) i swivel postolje, sve ono što je meni bitno kod tv-a.
Namerno nisam jurio tv sa VA panelom jer je meni mnogo bitnije da se lepo vidi iz uglova, nego da ima bolji kontrast. Tv ima prosečan chipset, 2gb rama i 16gb interne od kojih je dostupno 8. Sve radi lepo i glatko, ali voleo bih da radi kao mobilni telefon glatko. Tv sam kupio za 80k i mislim da za taj novac vredi ali ni dinara više. Pre ovog sam imao philips the one 43pus7304/12 i ovaj grundig ga šije u svemu. Grundig ima glasovne komande(srpski nije podržan), koje rade perfektno, paljenje i gašenje, menjanje kanala i kontrole zvuka, jedino što mi nedostaje sa philipsa je ambilight pa sam kupio neku kopiju sa temu-a.
Display ima valjda 450nit-a(600 u peak-u) ali ovo su neproverene informacije. Panel je čist i nema probijanja sem u desnom gornjem ćošku kao neko blago vinjetiranje, drugima neprimetno, meni bode oči ali sam nakon povraćaja 2 qled Tesle koje su bile katastrofa, bio nekako umoran da se bavim time opet, pa sam ga zadržao. Ima sve one gluposti za pokrete, microdimming, dinamički kontrast, bla bla..ali ja sve to držim isključeno, sem filmmaker moda koji je fenomenalan. 5 godina garancije se podrazumeva kao kod ostalih, lako se prijavljuje za to. 3 tačke koje se vide na ekranu su odraz od monitora, koji takođe ima ambilight 😁
20241130_223452.jpg20241130_223836.jpg20241130_223902.jpg20241130_223942.jpg20241130_224105.jpg

Evo i ja da napišem svoje utiske o 55 oled gh950 modelu.
Odluka o kupovini se pojavila pre mesec dana ali kao i sve do sada što sam kupovao morao sam prvo da se detaljno informišem o dotičnom modelu.Osim jedne recenzije i par reči na jednom forumu to nije bilo dovoljno za odluku da se uradi kupovina.Pogledao sam i uživo u jednoj prodavnici i slika me nije nešto oduševila iako se radi o oled modelu.
I pored svega toga odlučim se za kupovinu jer je i cena od 82000 dinara imala odlučujuću ulogu.
Tv je stigao pre nedelju dana i prvo uključenje nije proizveo onaj vau efekat.
To je možda i zasluga sony 55hf9005 televizora koji je bio tu za poređenje i koji verno služi već 5 godina.
Grundig je podešen kao u recenziji i proban je na kablovskoj,youtubu i neki film preko usb-a.
Definitivno nije svetao panel kao što je i naglašeno u recenziji i hdr nema taj pun efekat.Sony je bolji i u hdr-u i što se tiče prirodnosti boja.
Probaću u narednom periodu da se igram sa podešavanjima i nađem vrednosti za boje koje će mi odgovarati.
Tv neću vraćati iako imam zamerke što se najviše boja tiče jer mislim da ću naći odgovarajuća podešavanja kao što sam i na sony-ju.
I da napomenem da je zvuk na odgovarajućem nivo što se mene tiče,solidnog kvaliteta i jačine.Za veće prohteve je potreban soundbar.
Toliko od mene.Možda će nekome pomoći u vezi kupovine ili obrnuto.

Ne znam koliko ti je od pomoći, ali ja sam na mom grundigu isključio sve one advanced dodatke za sliku i uključio samo filmmaker mod, bukvalno fenomenalna slika.
Takođe, ako hoćeš napucano, prvo probaj vivid ali meni je to previše i na ips panelu a mogu misliti kako bi bilo na oled-u. Na kraju, imaš toliko posebnih podešavanja za sliku da mi je prosto neverovatno da ne možeš da napraviš kako ti odgovara, a još mi neverovatnije da si 55in tv zamenio drugim 55in tv-om. 😃

Ne znam koliko ti je od pomoći, ali ja sam na mom grundigu isključio sve one advanced dodatke za sliku i uključio samo filmmaker mod, bukvalno fenomenalna slika.
Takođe, ako hoćeš napucano, prvo probaj vivid ali meni je to previše i na ips panelu a mogu misliti kako bi bilo na oled-u. Na kraju, imaš toliko posebnih podešavanja za sliku da mi je prosto neverovatno da ne možeš da napraviš kako ti odgovara, a još mi neverovatnije da si 55in tv zamenio drugim 55in tv-om. 😃
Video sam šta ima od podešavanja i zbog toga i verujem da ću naći odgovarajuća.Pošto već imam referencu moraću da potrošim više vremena za dodatna podešavanja.
Što se veličine tiče trenutno mi samo to odgovara a neverovatno bi bilo da sam kupio manju dijagonalu 😃.

Pozdrav, kakva vam je slika na grundigu kad se gleda iz kutova? Bude li tamna i probije li vam zatamnjenje kutova na tvu? Gledam kupiti GRUNDIG 55GIQ8900B QLED UHD 4K, 370€, 5 godina garancije

mod: nije tema za pitanja "šta kupiti".

Poslednja izmena od urednika:
Evo i mog iskustva sa Grundig tv.Uzeo sam pre 4 godine Grundig 50 geu 7800 b.U sustini TV je smart ali nema da kazem normalan OS nego neki njihov krs sistem.Od aplikacija ima samo youtube i netflix i to je to.Ima i screencast koji mogu da pohvalim da odlicno radi.Slika je korektna za taj cenovni rang.Zvucnici isto.Rezolucija je naravno 4K a ima HDMI 2.0 i ARC.Od prikljucaka tu su 3 hdmi , 2 USB a ima i izlaz za slusalice i opticki audio izlaz.

Sto se tice kvaliteta ono sto je dobro je da ima 5 godina garancije.Posle odredjenog vremena mi je crkao HDMI 2 izlaz a u dnu levog ekrana se pojavila bela linija koja se videla samo iz odredjenog ugla.Posle nekog vremena svojom greskom sam da kazem pokvario tv.Naime produzni mi je napravio kratki spoj.Znaci nije kvar na tv nego da kazem ljudski faktor.Servis je prihvatio garanciju iako je u pocetku tvrdio da tv radi normalno!!!Nepo system se nije pokazao kao dobar servis.Prvo to da tv radi.A nakon toga prihvataju garanciju i cekas preko mesec dana da zamene maticnu plocu.

Prodavac ekupi ne bi da ih reklamiram ali firma 10 od 10.Posle slanja mail-a odma poslali kurirsku sluzbu za 0 din.Znaci nocu sam poslao mail a ujutro stigla kurirska da ga pokupi.Firma je slala non stop nepo system servisu mail-ove kad ce da poprave.I poslali mi prepisku.Znaci stvarno firma za svaku preporuku a servis da kazem 2 od 5.Dobili su prelaznu ocenu jer su zaista resili kvar.TV nema vise belu liniju a HDMI 2 radi.A i problem sa maticnom su resili kako su oni napisali jer su ubacili novu.Svakako je sporo jer sam ELIT TV slao u Cacak i zamenili su maticnu plocu za 2 dana.

Tako da sve u svemu prednosti su sledece :garancija 5 godina sto je meni jako bitno u danasnje vreme.Cena korektna.Kosta i dan danas slican model 1000 din vise.Moj je kostao 40 000 din a sad kostaju oko 41 000 din na akciji(i moj je bio tada na akciji).Druga prednost je da je slika korektna kao i zvuk.Takodje prednost su 2.0 HDMI i ARC.Takodje i USB prikljucaka i HDMI ima sasvim dosta.A ima i 3.5 mm za audio sto je isto ok.

Mane su sledece.OS je zaista teski krs i bolje da nisu nista stavili nego taj njihov OS.Sledeca mana je sto kvalitet nije na zavidnom nivou zbog te bele linije i crkavanje HDMI 2 izlaza.Ono za kratki spoj je moja krivica i to nije mana.Iskreno i pre tog kratkog spoja sam mogao da ga saljem u servis ali me je mrzelo jer sam znao da su servisi svi losi.Bela linija se videla samo iz nekog ugla a sa 2 hdmi sam mogao da funkcionisem.Ali sve u svemu brzo je krenuo da crkava tako da kvalitet nije best.I zadnja mana je los servis jer se pripremite da cete cekati mesec i nesto dana na popravku koju iskusan serviser resava za 1 dan.

Sto se tice mane oko OS-a model koji se sad prodaje ima Android.Tako da to mozete da izbacite kao manu.Takodje moj nema BT a ovi novi modeli imaju.To je isto minus jer moram soundbar da povezujem preko HDMI ili optike.U to vreme je isti cenovni rang bio Hisense.Godinama sam se kajao sto nisao uzeo Hisense.Jer radnja koja ga je prodavala nije imala na stanju.Ali , kad sam slao na servis Grundig lik iz kuriske sluzbe mi je rekao da najveci % reklamacija ima upravo Hisense.I da Grundig prvi vozi moj a Hisense mi je rekao pogledaj kombi i pokazao 1 tv koji dolazi sa servisa.Dal je to istina ne znam ali samo prenosim sta mi je covek ispricao.Tako da generalno Grundig nije los da je djubre ali nije ni neki brend da kazes vauu.

Pozdrav, kakva vam je slika na grundigu kad se gleda iz kutova? Bude li tamna i probije li vam zatamnjenje kutova na tvu? Gledam kupiti GRUNDIG 55GIQ8900B QLED UHD 4K, 370€, 5 godina garancije

mod: nije tema za pitanja "šta kupiti".
Kod mene na 65ghq8990 se vidi perfektno iz svih uglova i sve što se tiče panela je super, ali sam ja to i tražio(IPS). Mislim da svi Grundig televizori imaju ips panele i ako je to ono što ti treba onda ne razmišljaj. Ako si ljubitelj visokog kontrasta onda bolje da juriš neki tv sa VA panelom.

@Spanjeli, da li je to model sa nanoqled 120hz tehnologijom? Gledam taj na shopsteru je 54k od 55" nemam prostora za veću dojagonalu.
@BataSale, takođe pratim i taj oled, cena isla i na 79k na anansu, da li si uspeo da podesiš? Tj da li si zadovoljan celokupnim mtv-om? Meni, vrzina respondinga, 120hz osveženje... Da li je oled bolji npr kolilo sam do sada uspeo da analiziram miniled tehnologija prva ispod oleda. Tj da li vredi vise nekih 20k platiti stariji tip oleda po recenziji na bencmarku.

Uspeo sam da podesim sliku koja meni odgovara.Podešavanja koja ću uskoro da postavim su za sdr i hdr mod.Pošto nemam nikakvu konzolu ne znam kakav je što se tiče igranja.Meni je relativno brz i za korišćenje na eon app i youtubu radi odlično.Nisam neki zahtevan korisnik ali mi najviše smeta što u hdr modu nema u piku jače osvetljenje ali je to verovatno softverski blokirano zbog manjeg izgaranja panela.Za ulazak u oled kategoriju po ovoj ceni mislim da nema konkurenciju.Što se tiče usporedbe sa miniled televizorima uporedio sam ga sa tcl 805 i grundig daje bolju sliku ali tcl po specifikaciji ima napredniju tehnologiju za onog ko koristi konzole.

Da li neko ima Grundig GHU 8790? Može da se nađe za 65k.

Ips? Mislio sam da je va panel. 😅
Ne znam kako se pokazao ovaj model, a nema ga nigde u prodaji da se pogleda uživo. Mada verujem da je bolji od trenutnog Alpha 50g7nua.

Kupljen 75GHU8790, videćemo kakav je kad stigne. Na papiru deluje pristojno.

Javi utiske pošto me baš zanima, ja imam 65ghq8990 i koliko vidim panel je skoro identičan a to znači da je taj tv pun pogodak jer sam ja moj platio 80k a ovaj je 70k i to 75in🥰

Rekao bih da se u turskoj model vodi kao Beko Crystal 9 B75 D 986 S 75. Po nekim njihovim testovima sasvim fino upakovan tv.
Samo da nije Crystal kao Samsung modeli tzv brendirano đubre. 😅

Na papiru postoji razlika izmedju ghu i ghq, koliko vidim na bencmarku ima recenzija sa ghu modelom i on ima 60hz ovde na anansu pise da ovaj od 75 inca ima 120hz. Sustina je da je kao lg nanocell samo neki grundingov panel sa nanQled tehnologijom, koju nema niko drugi. Ozbiljno se razmisljam za ovaj od 55, jer je dosta jeftiniji na shopsteru. 55000.

Da, jedan turčin je rekao da 120hz ima samo 75" dijagonala, ostali su 60hz.
55" 8590 je 50k u radnji na t.

OLED 55 GH950 je na ananasu trenutno 82k, uz kupon izađe 77k. Fina cena za oled.

Poslednja izmena:
Ja sam prezadovoljan Grundig-om, 55 inča model iskreno ne znam koji je, znam samo da 3x bolje radi od LG kojeg svaki put kad upalim i pokrenem neku app čekam po 5 minuta da dodje k sebi, u isto vreme pre 2 godine kupljeni, u to vreme slična cena bila iako je LG 43 a Grundig 55
A imam i Grundig star 15 god od 32 inča i idalje šljaka ko blesav
Znam da su to sad turci ali su za klasu iznad fox-a vox-a hisense i ostalih kineza

Ma za ovaj oled bih se odmah odlucio, nego ananas ima samo na 6 rata preko intese, a shopster na 12 🙂 pratim oba sve vreme da se slucajno na sopsteru ne pojavi sa slicnom cenom. Ima na sopsteru od 65 inca, ali nemam prostora za tako nesto.

Koliko je para na ananasu?
E da samo proveri jel ti ista cena na rate i za keš

Na papiru postoji razlika izmedju ghu i ghq, koliko vidim na bencmarku ima recenzija sa ghu modelom i on ima 60hz ovde na anansu pise da ovaj od 75 inca ima 120hz. Sustina je da je kao lg nanocell samo neki grundingov panel sa nanQled tehnologijom, koju nema niko drugi. Ozbiljno se razmisljam za ovaj od 55, jer je dosta jeftiniji na shopsteru. 55000.

Grundig nema panele, sve je outsource , proizvodi se u Turskoj od 2007 godine kada su dobili licencu. Inace pored Grudiga i Beko posluje pod arcelikom. Prakticno gruding i beko su jedno te isto , brendovi turskog Arcelika.

Stigao tv. Panel nije direct led već edge. Odmah otvorena reklamacija i povrat.

Ako zanemarimo probijanje boja slika je jako dobra, zvuk pristojan. Interfejs brz.

Nazad
Vrh Dno