Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni LA-HU paketi za 9 dana su Arrived at Local Delivery Company
A UA-HU isto su kroz 9 dana ARRIVE AT LINEHAULL OFFICE.

A i nasa carina mi za 4 dana pusila jedan veliki DHL paket.

Ide brzo.

Ako su moje krpe :ROFLMAO: u statusu "Received by local delivery company" je l to znaci da su u Madjarskoj ili u Srbiji? Rok je 3.februar, ocigledno bi mogle stici ranije?

Cuo sam da jako sporo rade jer je njih dosta koji rade u toj posti uzelo "bolovanje", drugaru mom je 20 dana stojao paket u toj posti.. Nevera
Priicate o LA paketima, za njih znate da su u Posti?
Ako sam dobro razumela, za UH___HU se nikad ne zna gde su kad udju u Srbijiu? .
Cak i ako se isporuce preko paketomatu na Cainio ne pise "delivered" kao za LA
Ako su moje krpe :ROFLMAO: u statusu "Received by local delivery company" je l to znaci da su u Madjarskoj ili u Srbiji? Rok je 3.februar, ocigledno bi mogle stici ranije?
U Madjarskoj:)

Priicate o LA paketima, za njih znate da su u Posti?
Ako sam dobro razumela, za UH___HU se nikad ne zna gde su kad udju u Srbijiu? .
Cak i ako se isporuce preko paketomatu na Cainio ne pise "delivered" kao za LA

Tako je, UxxxHU su pošiljke bez praćenja, tj. sa ograničenim praćenjem. Tako da nema daljih statusa posle preuzimanja od lokalnih pošta.

Može da bude i u Mađarskoj, a može da bude i u Srbiji, a da samo nije dat status "Arrived at local delivery center". Kod naše pošte se to povremeno dešava.
U suštini je nebitno, stići će kad stigne, ako stigne. Postoji više tačaka u kojima može da zapne i da stoji danima/nedeljama. Pa sve do one najgore varijante da stigne nekom drugom (neodgovoran poštar, greška u punjenju paketomata) , a da taj to ne prijavi.

@sad_man

Distributer / trgovac je rezervisao kod , ali posiljka jos uvek nije izasla iz skladista...

NL posiljke prilicno brzo stizu do Srbije.
U Srbiji brzina isporuke zavisi od LPC-a i lokalne poste.

@uroborosfault

Lepo ti pise u generatoru - UPU S10
Znaci mozes da generises bilo koji kod po UPU S10 standardu

@Uros99

Iz nekog razloga zaglavljeni u Sangaju ( CN-CNSHAA ).
Pre / tokom korone tako je bilo sa Pekingom :(

@JohnMcClane

:( :( :(

Prestanite da lupate gluposti i pocnite samo malo da pratite temu i razmisljate...

@pinocio

Sram te bilo , toliko dugo si na temi i tesko ti je da naucis sta znaci par statusa :( :( :(

@amaterka

Za Ux...xx samo interno postoji trag ako su ih isporucili preko paketomata.

Drustva / RATEL .... - nema svrhe :(

"Arrived at local delivery center" - Siglo je u Srbiju
Received by local delivery company - U skoro svim slucajevima znaci da je paket u Madjarskoj i da je u procesu obrade

UA-HU nemaju pracenje ALI, dosadasnje iskustvo moje sa preko 1500+ paketa ali i mojih prijatelja cak i za neregistrovane kad pise "Arrived at local delivery center" znaci da je kod nas u posti u vecini slucajeva. Tjs GOTOVO UVEK posle tog statusa prodje samo par dana i paket nam stigne na adresu.

Jedino pravilo kod neregistrovanih posiljki je da nema pravila.

-----------------------------
Al ga voze tamo amo.
Treba da stigne u postu 11211 , ovo izlgeda zalutalo na NBGD.

Prilozi

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    23.4 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Ako su u delivery centru preko mesec ili dva a nema ih na posta trackingu znaci da su zaglavljen u gpc-u?

Ako su u delivery centru preko mesec ili dva a nema ih na posta trackingu znaci da su zaglavljen u gpc-u?
U vecini slucajeva bude da je kod nas u postanskom sistemu ali da ceka negde u nekom od magacina. Dal carinskom (redak slucaj) dal u sorting centru glavnom koji distribuira ka lokalnim manjim postama a neretko se desi da stoji i u nasim lokalnim postama. Desilo se da su neki paketi stajali na gomili u mojoj posti 45 dana. Desi se da je i print na pakovanju los pa se izlizala adresa ili ime primaoca a nekad i Kinezi zeznu pa napisu pogresno nesto. Pa paket i ne moze da se adresira za konacnu dostavu ili isporuku. Nesto se paketa vraca u Kinu. Ali neke te neregistrovane koje ne mogu da se isporuce a ni vrate iz nekog razloga zavrse u dzepu nekog lokalnog iz poste. Naravno to nije cest slucaj ali zavisi od poste i kakav je odnos zaposlenika.

Kod mene inace (NS) katastrofalno stanje, po neka LA...HU stigne nakon sto odlezi u GPC jedno 20ak dana i to uz pisanje reklamacija, a o UA...HU da i ne pricam, to bukvalno nista ne stize, ni one sa zadnjim statusom od pre 2 meseca.

Tri paketa koje sam naručio sebi i drugima stižu danas.
1000026510.jpg
1000026512.jpg
1000026514.jpg
Primeti se mala razlika u radu. Svi istog dana, Banovo Brdo devet dana. Još su se i popravili, prošli su mi ležali dve nedelje.

Kod mene inace (NS) katastrofalno stanje, po neka LA...HU stigne nakon sto odlezi u GPC jedno 20ak dana i to uz pisanje reklamacija, a o UA...HU da i ne pricam, to bukvalno nista ne stize, ni one sa zadnjim statusom od pre 2 meseca.
NS je maltene uvek katastrofa, ja sam skoro sve pakete <2kg čekao dugo

Po iskustvu ljudi koje znam

BEOGRAD - Dobar
NOVI SAD - LOS
NIS - KATASTROFA

Govorim o radu posta, carini i prijemu ino posiljki.

Nije uvek NS katasrofa, bilo je i perioda kada su UA....HU stizale u roku od 30 dana, LA....HU obicno 15-20 dana, a sada samo toliko bleje u GPC.

Šta je sa sunyou paketima koliko oni sada putuju i čekaju se?

Meni još ništa nije stiglo, na reklamaciju ne odgovaraju.. One soundcore q30 što smo svi poručili u isto vrijeme izgleda samo ja nisam dobio.

@pinocio

Nazalost , zbog velikog broja pitanja koja se stalno ponavljaju tema je zatrpana.

Objasnjenja svih statusa su ponovljena ko zna koliko puta ( bar jednom nedeljno ) i sigurno
se mogu naci na prethodnih 10-20 stranica , a i pretraga dobro funkcionise.

Posto se radi o Ux...xx posiljkama apsolutno niko nije u stanju da kaze kada ce biti na isporuci.
Moze samo orijetaciono da se vidi kada je transportno pakovanje ( u kom bi trebala da se nalazi i
odredjena posiljka za koju posmatramo statuse ) prosledjeno iz neke zemlje ili kada je evidentirano
u Srbiji ( zanemariv broj posiljki bude unisten / izgubljen u tranzitu ili nema citljivu adresnicu )

rp.jpg

UBxxxxHU malo pre poslali u paketomat koji je poslednji status bio
"Nov 22, 2023, 22:12
Received by local delivery company", ide nekako traljavo ali ide.

Kada ukucam broj posiljke na postinom sajtu pise nepoznat broj.
Kako uspevaju da prikazu jedan sajt na mobilnom a drugi kada ga pokusam otvoriti preko kompa.
Pokusao sam da promenim u chrome pretrazivacu na mobilnom u desktop mode i dobio sajt https://stockx.com/ koji otvara i na kompu, znaci sajt prepoznaje mobile mod i otvara fake postin sajt ali mu adresa pise rzlvxing.com dok kada se otvara na kompu onda otvara https://stockx.com/

Koliko vremenski je sad prosečno za LAxxxHU do kućnog praga/lokalne pošte? Nisam naručivao ništa od početka onog štrajka?

Aleluja, LA 0541 se mrdnuo posle skoro 24 dana na cekanju na prijem. Napokon su ga iskopali iz brda.

1703096800075.png

Danas opet video mog poštara, doneo mi par stvarčica UA-HU iz Septembra, ostalo još nekoliko. Kaže da je u lokalnoj pošti gomila pošiljki pa prebiraju kad stignu, Svaki poštar prebira za svoj reon pa ako je neko na odsustvu onda to stoji. Kao od nedelje će da rade samo to, valjda da probaju da očiste to do Nove Godine.

Nadam se da Djordjevic nije prosao sa Mingom kao Sojic sa Djoletom :ROFLMAO: :ROFLMAO:

----

Jos ima LA053 koje kasne , a prestigle su ih LA055...HU

539.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno