Šta je novo?

beli tihi ventilatori

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
LG C5 OLED 42"
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Htio bih promijeniti fanove koji fabrički dođu na DP LT520 AIO, naime u silent režimu (koji mi odgovara), na nekih 1200rpm se čuje baš iritantan zvuk iz njih, neki huk koji ide nekih 20 sekundi, pa prestane na par minuta i sve tako. U normal režimu rade na 1500+rpm i čuju se "uobičajno" ali su tada već glasni to mi ne odgovara, kućište mi je bukvalno na pola metra.

Dajte preporuku čime da mijenjam, bijeli moraju biti jer je AIO WH. Pretpostavljam da klasični case fanovi ne dolaze u obzir jer ovi fanovi sa radijatora vrte do 2250rpm, dakle trebaju mi fanovi koji će biti tihi a održati iste/slične ili poboljšati performanse, ne bunim se. 🙂

Htio bih promijeniti fanove koji fabrički dođu na DP LT520 AIO, naime u silent režimu (koji mi odgovara), na nekih 1200rpm se čuje baš iritantan zvuk iz njih, neki huk koji ide nekih 20 sekundi, pa prestane na par minuta i sve tako. U normal režimu rade na 1500+rpm i čuju se "uobičajno" ali su tada već glasni to mi ne odgovara, kućište mi je bukvalno na pola metra.

Dajte preporuku čime da mijenjam, bijeli moraju biti jer je AIO WH. Pretpostavljam da klasični case fanovi ne dolaze u obzir jer ovi fanovi sa radijatora vrte do 2250rpm, dakle trebaju mi fanovi koji će biti tihi a održati iste/slične ili poboljšati performanse, ne bunim se. 🙂
BeQuiet Light Wings White.

Jel ima nešto bez rgb-a, već ga dovoljno imam, znam da mogu da ga ugasim al da ne bacam pare na nešto što neću koristiti? I kad već mijenjam, šta mislite o slim fanovima na radijatoru, ovi Corsair bi mi bili po mjeri mada vidim da ne odgovaraju baš specifikaciji ventova sa ovog mog AIO-a (vrte se na 250rpm manje što kapiram da nije neki problem, ali bitno manji airflow 56.3 CFM naspram 85.85 CFM

Imam ih kao bottom intake, 2 komada i stvarno su gotovo nečujni ali pitanje kakvi su za radijator? Mislim da imam po kući još taman 2 komada pa mogu probati

Pogledaj EK Loop FTP 120, po testovima vrlo dobri za tu cenu.

Odredjeni case fanovi absolutno dolaze u obzir, zavisi od ventilatora do ventilatora koliko je dobar, nije univerzalno pravilo
Imam ih kao bottom intake, 2 komada i stvarno su gotovo nečujni ali pitanje kakvi su za radijator?
Jedni od najboljih i za radijator
ali bitno manji airflow 56.3 CFM naspram 85.85 CFM
Zvanicne brojke za airflow su netacne i neuporedive

Nazad
Vrh Dno