Šta je novo?

Povezivanje SBB Eon sa Receiver-om

Maksouss

Zapažen
Učlanjen(a)
19.11.2022
Poena
11
Dobar dan,

Kupio sam danas YAMAHA RX-V4A 5.2-Channel AV Receiver i treba da mi stigne za par nedelja pa me interesuju neke stvari pre nego sto dodje da budem spreman.
Hocu da povezem risiver sa EON-om odnosno da risiver daje zvuk kanalima koji se reprodukuju na TV-u. Znam da namestim da imam zvuk sa aplikacija (YouTube ...itd) koje su integrisane u TV ali da li moze da se namesti da dobijam zvuk kanala koji se dobijaju sa EON-a?

Da li ce ukoliko povezem optickim kablom TV i Yamah-u davati zvuk kanala ili mora nesto drugacije da se uradi ?

Nisam bas pametan sto se tice ove teme pa da se posavetujem sa Vama.

Hvala unapred,

Pozdrav,

Poslednja izmena:
HDMI Out povežeš sa TV na njegov eARC/ARC HDMI port (zavisi koji TV imaš). EON i ostale uređaje povežeš na ostale HDMI na Yamahi.

Ako TV ima eARC možeš i njegove HDMI da koristiš uz passthrough za audio.

Zdravo,

Hvala Vam na odgovoru, TV koji imam je SAMSUNG QE55Q60BAU.

Ovim sto ste mi rekli resavam problem da zvuk EON-a mogu da repordukujem ali gubim mogucnost da (YouTube, Netflix i ostale app) takodje imaju zvuk preko Yamahe ili ce i to raditi ovim povezivanjem ?

Pozdrav,

Ako tv ima opticki izlaz i yamaha ulaz onda nema sta da brines sve sto pusta tv ide preko yamahe i EON box i ostale aplikacije koje su na TV-u

Zdravo,

Hvala Vam na odgovoru, TV koji imam je SAMSUNG QE55Q60BAU.

Ovim sto ste mi rekli resavam problem da zvuk EON-a mogu da repordukujem ali gubim mogucnost da (YouTube, Netflix i ostale app) takodje imaju zvuk preko Yamahe ili ce i to raditi ovim povezivanjem ?

Pozdrav,
Radiće i za app na TVu. Zato je bitno da TV i receiver budu povezani preko hdmi na TV koji podržava eARC.

Kroz optički kabl neće raditi svi formati tako da to više nije dobra opcija. Pogotovu što se gubi i CEC, tj. da se koristi jedan daljinski za sve.

Nazad
Vrh Dno