Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Šta se dešava sa vlasnicima esim kartica? Rade li?

Ako ne rade, šta korisnik sam može da uradi u toj situaciji? Da li, recimo, može da je obriše i ubaci fizičku karticu, da bi nastavio da koristi telefon?

Takođe me interesuje da li je kredit na njima takođe dopunjiv sa trafike?

Imam eSim sa globaltel brojem, najnormalnije prebačen na mts bazne stanice, sve ostalo je isto kao i do sada.

Hoće li Vama prenos kredita na 6-cifreni broj telefona?

Pitam se kad je već urađena migracija korisnika na mt:s mrežu, da li je zamenjen serijski broj kartice, pitam se ako bi se odlučio na prenos broja a kartica je nerigostrovana, mislim ako se nešto nije menjalo prenosom broja mora i može da se registruje neregistrovani broj, tad se u zahtevu piše serijski sim i PUK.Ako je već Globaltel prestao da postoji da li sei prosleđuje zahtev mts-u?Pitam se kakva je sad situacija...

Globaltel i dalje radi na drugačijem sistemu, pravno je deo mts-a, ali sistemski nije (otprilike kao mts računi u banci poštanska štedionica, oni koriste drugi sistem, drugu aplikaciju ali dele bankomate i ekspoziture...). Znači globaltel trenutno samo koristi mts bazne stanice ako je jasnije tako, tj. prebacuje korisnike sa A1 baznih stanica, na mts. Naravno situacija se može promeniti u budućnosti.

Pitam se kad je već urađena migracija korisnika na mt:s mrežu, da li je zamenjen serijski broj kartice, pitam se ako bi se odlučio na prenos broja a kartica je nerigostrovana, mislim ako se nešto nije menjalo prenosom broja mora i može da se registruje neregistrovani broj, tad se u zahtevu piše serijski sim i PUK.Ako je već Globaltel prestao da postoji da li sei prosleđuje zahtev mts-u?Pitam se kakva je sad situacija...
Ja imam registrovan broj. Kad sam zvao da pitam za prenos u drugu mrežu, rekli su mi da moram da budem korisnik 2 meseca, ali da se gleda datum od kad se broj koristi, a ne kad je registrovan. Tako da mislim da nije bitno da je registrovan za prenos u drugu mrežu.

@Serdjo89 mts upućuje na 06771234 i [email protected], što znači da trenutno ostaje da posluje kao brend Telekoma, isto onako kako funkcioniše i Supernova, bez obzira što su sva tri defakto pod jednim privrednim subjektom.

Globaltel i dalje radi na drugačijem sistemu, pravno je deo mts-a, ali sistemski nije (otprilike kao mts računi u banci poštanska štedionica, oni koriste drugi sistem, drugu aplikaciju ali dele bankomate i ekspoziture...). Znači globaltel trenutno samo koristi mts bazne stanice ako je jasnije tako, tj. prebacuje korisnike sa A1 baznih stanica, na mts. Naravno situacija se može promeniti u budućnosti.
Da ali pročitah da je u APR-u obrisan Globaltel i da je obavljeno pripajanje Globaltela Telekomu.Dakle znači još posluju ko Globaltel sem što koriste mts mrežu umesto A1.Pisali su ljudi da se mrežni kod Globaltela da se ukida i prebacuju na 22003 Telekom ali ako je drugačiji sistem Globaltela, ne bi trebalo da je menjan seriski broj,moram njih pitati ali mi se ne čeka pola sata i duže na vezu sa operaterom.

Globaltel je pravno pripojen telekomu, posluje i dalje kao sopstveni brend, ne bi trebao da se menjao serijski broj kartice, nego je samo polsato azuriranje na sim kartice koje ima novi apn i dozvoljava povezivanje na mts mrežu.

Serijski broj kartice je isti. Istom logikom, Moja Supernova d.o.o. je takođe obrisana pripajanjem u Telekom Srbija AD.
Može li se još uvek prenosom kod operatora primalaca broja još regitrovati sim uz PUK i sim na uvid?
S obzirom na to da operator davalac može zloupotrebiti odredbu pravilnika za prenos da odbije prenos zato što je broj neregistrovan, uprkos mogućnosti da operator primalac izvrši registraciju nakon odobrenog prenosa, to je takođe relativno. U teoriji, trebalo bi da kad odeš kod onog gde prenosiš broj i daš serijski broj kartice i PUK kodove, da te Globaltel pusti i prenese broj, a u (A1, Yettel ili mts) postaješ registrovan.

Dopuna kredita meni prosla uredno. Medjutim malo je zabrinjavajuce da mi je dopunu odradio sa intesa master card kreditne kartice a da mi nije kao sto je uvek do sada trazena autentifikacija slanjem sms poruke.

Dopuna kredita meni prosla uredno. Medjutim malo je zabrinjavajuce da mi je dopunu odradio sa intesa master card kreditne kartice a da mi nije kao sto je uvek do sada trazena autentifikacija slanjem sms poruke.
Ako je kartica bila već sačuvana onda nema autentifikacije.

Da li su reciklomati u funkciji tj. da li je moguca dopuna sa reciklomata ?

Upravo proverio, prebacivanje kredita ne funkcioniše kroz Moj Globaltel, kaže Error connecting to the server.

Meni još nema 500 dinara kredita - uplaćeno u prošlu sredu online dina karticom. Novac sa kartice rezervisan još uvek.

Još jedna dobra stvar prelaska na mts što nam je sad dostupna Iris Go aplikacija za gledanje televizije. Internet saobraćaj se ne troši, može i da se hotspot-je internet na smart televizor pa da se gleda preko Iris Smart aplikacije.

Dobra stvar sto sad moze da se pozajmi nalog od druga ili rođaka i dostupne su vam Arene. Posebno je zgodno ko je na SBB-u.
Jedino smara da se tel stalno kači kablom na kompu, uključuje hotspot..
Ja sam to rešio vpn uključim, ulogujem se u iris, isključim u nastavim da gledam arene...

Jel još neko od vas ostao na A1 mrežu rekoše kao do 1 Decembra svi će da budemo prebačeni na mts ja još nisam a stigla mi poruka na jedno broju zbog radova na mreži još nešto piše

Bilo je više puta reči o tome :D

Globaltelu nikad nije ni bio prioritet postpaid.Vise se cini da su postpaid uveli zbog eto zato sto svi imaju.Tako da taj tvoj zakljucak i nema puno smisla.

@Stevan Z

Ima jos uvek brojeva koji nisu prebaceni....

@Bandzi8

Citaj - pisano je...
Neki su presli na Freepaid , neki na Omorika pakete po ceni
bivsih paketa u GT.
Ili su presli u A1 - nudili su NeoNeo za 1250 dinara.

@S.K.Y.R.A.

Ne predajemo se dok postoji Freepaid

Ko zeli neka ide dalje - nista ga ne vezuje za GT jer nema ugovora

Vrh Dno