Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako moze broj akviztera na PM hvala.

Pozdrav, pre mesec dana sam uzeo nov paket u eonu, sa navodnom brzinom od 600/60. Maksimalna brzina pored modema (tehnicolor) je ispod 300mb/s, modem je star 3 godine. Da li neko zna da li bih dobio veću brzinu ukoliko bih tražio nov ili drugi model modema?
Hvala unapred.

Ističe mi dvogodisnja pretplata u Sbb za Eon ott televiziju. Sta mogu da ocekujem ili da trazim pri obnavljanju ugovora. Ima li neko da je skoro obnavljao mali paket kao moj?

Dodatni box za nula dinara,hit ili pink paket plus cinestar paket. Ja sam to sve dobio kad sam obnavljao uo pre dve godine osim dodatnog boxa za koji sam placao rentu 290d. Sad sam dobio samo oslobadjanje placanje rente za dodatni box a sve ostalo je ostalo isto -eon light+cinestar+hit paket.

Isto 10 meseci 50 posto popust ne placa se prikljucna taksa kao da je to neko platio ikad, i ne placa se renta za eon box.

Pozdrav, pre mesec dana sam uzeo nov paket u eonu, sa navodnom brzinom od 600/60. Maksimalna brzina pored modema (tehnicolor) je ispod 300mb/s, modem je star 3 godine. Da li neko zna da li bih dobio veću brzinu ukoliko bih tražio nov ili drugi model modema?
Hvala unapred.

Pretpostavljam da mislis na wifi brzine. Ako hoces pun potencijal brzine i na wifiju moras da uzmes neki dobar wifi ruter.

Zdravo svima, vidim da se traže često brojevi akvizitera SBBa, pa ako mogu da zamolim da i meni pošaljete broj na PM. Hvala.

Šaljite broj akvizitera koji je nekom završio good deal 👍

Telemach BiH povećava cijene za 1.5 eura od 1.1.2024.

Od 01.01.2024. godine će doći do izmjene cijene usluga za Telemach i Total TV korisnike. Cijena održavanja kablovskog komunikacijskog sistema će biti uvećana za 2,95 KM na mjesečnoj osnovi za Telemach korisnike. Cijene Total TV paketa će biti uvećane za 3,00 KM na mjesečnoj osnovi. Hvala Vam na razumijevanju.

Kad im je to najjednostavniji nacin da povecaju prihod za 3%, a da prstom ne mrdnu. Samo masovni raskid ugovorene obaveze moze da ih odvrati od ovoga.

Isto 10 meseci 50 posto popust ne placa se prikljucna taksa kao da je to neko platio ikad, i ne placa se renta za eon box.
Zvao sam sada call centar, daju mi besplatno rentiranje eon uredjaja i besplatno pink i cinestar filmske pakete. Pitao sam za popust na pretplatu, rekla je da to nije deo standardne ponude, trazio san da me pozove sluzba prodaje. Rok je 3 dana.

Dosao je danas dečko da mi namesti novu opremu, stavio je ruter NE1611B...bilo je interneta u jednom trenutku dok je nameštao i posle mi rekao, da ne menjam wifi šifru narednih 48 sati, jer zna ruter da se zaglupi i da imaju neke probleme sa tim ruterom,ja rekao vazi neću i ispratim ga...od tad prošlo, 3,4 sata interneta i dalje nema, vidim da ruter nije na mreži...posle sam restartovao ruter, par puta, izbacivao ubacivao coax kabl, interneta i dalje nema...usao sam u podešavanja rutera, docsis status, pise ranging in progress...jel mogu ja nesto sa ove strane da namestim ili moram da cekam da dodje neko od tehnicara?

Nisi trebao da ga pustis da ode dok ne vidis da sve radi!

Dosao je danas dečko da mi namesti novu opremu, stavio je ruter NE1611B...bilo je interneta u jednom trenutku dok je nameštao i posle mi rekao, da ne menjam wifi šifru narednih 48 sati, jer zna ruter da se zaglupi i da imaju neke probleme sa tim ruterom,ja rekao vazi neću i ispratim ga...od tad prošlo, 3,4 sata interneta i dalje nema, vidim da ruter nije na mreži...posle sam restartovao ruter, par puta, izbacivao ubacivao coax kabl, interneta i dalje nema...usao sam u podešavanja rutera, docsis status, pise ranging in progress...jel mogu ja nesto sa ove strane da namestim ili moram da cekam da dodje neko od tehnicara?
Iskljuci ruter na 30 - 45 min iz struje i trebalo bi da proradi net.

Zdravo svima,

imam problem sa SBB-om i zalim se skoro mesec dana od kako sam presao na veci paket. Trenutno imam HGW SDMC NE1611B modem i stvarno ne znam sta pravi problem. Al Download je savrshen kada testiram preko SpeedTest-a a ili ako skidam nesto, kada krene upload cas je dobar cas krece od 5mb pa se polako penje i skoro zavrshi na 20mb. Posle par testova sledeci test pokazuje 589DL a po neki put 58Upload. Posto u slobodno vreme strimujem na Twitchu i pokusavao sam i OBS Studio razne verzije i probao StreamLabs i stavio da mi bude oko 4500-6000 kbps. Kada krenem stream u prvih 20sec streama tipa stavio sam 4500 kbps padne skoro na 0 i udje u crveno i posle par sekundi dodje polako na 4500 drzi ga malo i onda opet padne na manji broj i uvek stream laguje. Probao sam skoro sve zivo da promenim LAN kabal da update mreznu karticu. Nemam srece i da pre ovog modema NE1611B imao sam drugi malo startiji, moje pitanje je sta moze da pravi problem? Hvala unapred!

Da li si ih kontaktirao nakon uocenog problema?

Jesam, sređeno je sve, bio je problem u coax kablu u zidu, sad je ok...drugo pitanje, sad na eon boxu, nece da pusti 4k hdr video sa youtub-a, na lg c1, pojavi se hdr u gornjem desnom uglu i nista, crna slika...ostale youtube video uredno pusta

Edit: i dal je moguće da na EON box-u nema više iris smart aplikacija da se skine?

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa pilićarskom forom da se mora pismeno zatražiti raskid ugovora iako je istekao?
Pitam jer hoće da naplate još mesec dana usluge... Ugovor je istekao, ali ne može da se vrati oprema dok se ne potpiše taj zahtev za raskid. Faktički - 25 meseci je ugovor...
Da li neko zna kako izbeći plaćanje "poreza na budale"?

Nije istekao ugovor već je istekla ugovorna obaveza, ugovor postoji i važi dok ga jedna od dve strane ne raskine.

Ti tražiš raskid ugovora, a ne ugovorne obaveze.
Ugovor je potpisan na neodređeno (dakle, ne može da istekne), a ugovorna obaveza na 24 meseca.
U suštini, da ne bi platio mesec dana otkaznog roka preko tih 24 meseca ugovorne obaveze, odeš mesec dana pre isteka ugovorne obaveze i podneseš zahtev za raskid ugovora.

Upravo mi stiže viber poruka. Verovatno novogodišnje čokoladice, keksići ili čajevi.

SmartSelect_20231203_092305_Viber.jpg

Ranije mi postari u oko 50% slučajeva nisu dostavljali, da ne kažem krali su ili bacali "poklon".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno