Šta je novo?

Google Pixel 7

Meni je baš dobar signal na 6 pro. I mobilna mreža (bez volte haka) i wifi i bluetooth rade odlično. I dalje mislim da za 500eur nema boljeg telefona. Jedino je senzor otiska osrednji i njega sam isključio, koristim jednostavan pattern i to je to.
I subjektivno, p6 pro mi je lepši od 7/8 pro.

Od mene (još jednom) preporuka za 6 pro.

Neću da spamujem temu, ali da odgovorim pošto sam rekao, uzeo sam u međuvremenu 6 Pro.

U suštini moj stan (i cela zgrada) je poznat po gubljenju signala, uglavnom je mučenje telefoniranje iz njega. Odličan mi je signal sa 6 Pro, da i dalje se desi da zasecka, ali manje nego sa prethodnim telefonima. Doduše to su uglavnom bili mid ranger-i, ali poenta je da telefon nema ništa lošiji modem od ostalih telefona u globalu, naprotiv. Jedino možda ako se poredi sa drugim flagshipovima, ali to je druga priča.

Sa kojim punjačem punite pixel 7. Imam kući od starog huawei-a p30 pro punjač od 40w i on je za pola sata napunio 15% što je pakao. I izbacio mi je ovu poruku (slika je u nastavku)
Ženim punjač od Samsung s22 ultre puni ok 2x brže od ovog huawei-a.

Prodaju pricu o ekologiji a ne dozvoljavaju da stari punjači koji su jači od originalnog pune telefon. A što je najgore telefon uopšte neće da se puni kada hoću da ga punim u autu preko onog punjača koji ide u upaljač . Koja je fora ?
Originalni punjač je oko 25e.

Sa kojim punjacem vi punite telefon kući i u autu ?
Punim originalnim 18w punjačem od P3XL i puni lepo, otprilike daje tih 18w i 0-100% je nekih 90m. Kada punim 30w punjačem od MacBook-a puni malo brže, recimo 80m 0-100%.
U autu za upaljač koristim kineza od 800din + original njegov kabl i puni isto kao punjač od 18w.

Pitanje za vlasnike modela 7 , da li je dobar deal sada uzeti za 490e nov ili nije ?
Po kojoj ceni ste isti pazarili prosle godine?

Pitanje za vlasnike modela 7 , da li je dobar deal sada uzeti za 490e nov ili nije ?
Ja evo duže vreme zadovoljan korisnik. Ispeglali su sitnice posle par apdejta. Takođ ja sam moj platio 560 u februaru.
Nisam zahtevan korisnik, chet aplikacije, youtube, navigacija muzika i internet. Tako da ne znam kakav je telefon u igrama.

Svakako dobra cena sad kad je ispod 500e. Naravno jedina mana je što VoLTE mora ručno da se pali posle svakog apdejta i da jsti ne radi na A1 jer eto operateri i proizvođači ne mogu da se dogovore oko standarda...

Igrice gotovo da ne igram na telefonu , to mi nije bitno.
Mada taj da kažemo polu flagship bi trebao sa lakoćom to da izgura barem one srednje zahtevne.

Stigao je Pixel 7... sve fecera bez greske iz prve.

Da li je neko pazario isti u onim prodavnicama u Balkanskoj , koliko je to pouzdano ako znamo da Pixeli ulaze u Srbiju putem sverca.

Da li je neko pazario isti u onim prodavnicama u Balkanskoj , koliko je to pouzdano ako znamo da Pixeli ulaze u Srbiju putem sverca.
Ja sam 6-icu tu pazario, ne secam se tacno koja radnja, ali jedna od onih sto bas dugo postoje. Bila bolja cena cak nego preko KP. Kako mislis koliko je pouzdano, bio je nov kao bilo gde da ga uzmes, ja prvi u radnji otvorio kutiju, isto potpuno kao da uzmes na KP..

Ja sam 6-icu tu pazario, ne secam se tacno koja radnja, ali jedna od onih sto bas dugo postoje. Bila bolja cena cak nego preko KP. Kako mislis koliko je pouzdano, bio je nov kao bilo gde da ga uzmes, ja prvi u radnji otvorio kutiju, isto potpuno kao da uzmes na KP..
Pa dobro samo pitam posto garancija za pixele u Srbiji ne vazi , to daje radnja.
A ipak nije isto kao da uzmes na KP , bolje je u radnji po toj ceni.

Da, ja mislim da za tih godinu dana, ako ti nije bas ono vidno ispao ili tako nesto, da bi ti radnja izasla u susret i zamenila za drugi uredjaj ako bi nesto crklo, kad vec nema servis.. Ali ono bas moras da budes baksuz da se desi tako nesto. Jos nikad nista od svih kupovina ikad nisam reklamirao, nikad se nista nije desilo za vreme garantnog roka..

Male su šanse da bilo kom novom telefonu tek tako strada npr. ploča (da ne računamo više one brojne LG probleme od pre x godina), ili neki sličan deo. Problemi su mogući sa OIS-om i optikom kamera, mada se to ne dešava često.
Ono za šta je veća šansa su neki od problema sa OLED/AMOLED panelima, što je praktično najskuplji deo svakog iole novijeg smartfona. Jednostavno, ti problemi su vezani za tu tehnologiju displeja i QC u fabrikama koje ih prave, i mogu da budu neprihvatljivi za korišćenje (vertikalne linije raznih boja, primer P6 Pro) ili da se svode na određene tint-ove i problem sa prikazom nekih boja, (uniformnost prikaza sive boje je poseban problem).

Samo iz ovog razloga sam za kupovinu telefona sa validnom garancijom. Zbog nekih manjih mana samog panela možda ne bih ni reklamirao telefon, ali ove vertikalne linije su baš bedak.

U ovom slučaju, validna garancija je samo Google store ili Amazon. Sve te radnje što daju garanciju imaju svog "majstora" koji popravlja. Verovatno poručuju delove sa Alija pa šta ti stave u telefon niko ne zna osim njih

Radnja u Sarajevskoj mi je odmah ponudila novi u zamenu jer se pojavila tacka u uglu ekrana, ne popravljaju vec salju nazad u zemlju iz koje je stigao gde ima garanciju.

To sam i pretpostavio, sto je mozda i bolja varijanta. A nasa "prava" garancija tipa za Samsung telefone kod nekog operatera, verovatno bi mesec dana pokusavali da dokazu da si ti kriv, pa bi onda mozda popravili..

Uvek je bilo takvih prodavaca, verovatno se neki sećaju primera iz Nexus 6P teme, kada je lik (valjda 2X) menjao taj telefon kod prodavca sa KP, samo zato što mu nisu odgovarale neke sitnice vezane za displej, inače je uređaj bio ispravan.
Ali ima i ovih poludivljih prodavnica, koje daju kao neku garanciju, a onda se ispostavi da ista važi samo za sitnice tipa mikrofon, zvučnik, i naravno klasika - na softver 🤡

Ali je svakako dobro čuti da ima korektnih prodavnica, kao u primeru iznad.

Dobra cena, mada sam ja u decembru 2022. uzeo za 520eur ovde. Od tada bez nekih većih problema. Koristim telefon svaki dan 8-14h i smatram sebe prilično zahtevnim korisnikom, osim što ne igram igrice i ne radim video edit. Moje preporuke

Jutros skinut sa punjača. Korišćen u kući i na wifi i nakon 3h 9min SoT baterija je na 65%, što implicira da bi izgurao nekih 9h SoT. Telefon star skoro godinu dana.
Znam da nije merodavno, ali možda nekome bude interesantno

Prilozi

• Screenshot_20231122-110251.png
    Screenshot_20231122-110251.png
    68 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20231122-110302.png
    Screenshot_20231122-110302.png
    87.5 KB · Pregleda: 25
Jutros skinut sa punjača. Korišćen u kući i na wifi i nakon 3h 9min SoT baterija je na 65%, što implicira da bi izgurao nekih 9h SoT. Telefon star skoro godinu dana.
Znam da nije merodavno, ali možda nekome bude interesantno
Jel ta stavka "CPU" ubačena od androida 14 ?
To nisam video na andro 13 i ranije ili je vezano za tensor pixele 😁

Jel ta stavka "CPU" ubačena od androida 14 ?
To nisam video na andro 13 i ranije ili je vezano za tensor pixele 😁
to zato jer je odabrao "view by systems", imaš poslije "view by apps".
I ja se zbunih malo.

A za nas koji živimo u budućnosti: izašla beta 1.1 za martovski QPR 2 :D

Uzeo malo pre e-sim za drugu karticu, aktivirao, aktivirao VolTE za 2 sekunde na obe kartice, sve radi iz prve, mreza stabilna, sve out of the box. :cool:

Može tutorial za kako da se uspešno sa jednog pixela prebace sve informacije , programi etc na pixel7 isto tako kako da se aktivira e sim a da ne odem u yettel (imam esim karticu sa kodom) i volte naravno kako.

Može tutorial za kako da se uspešno sa jednog pixela prebace sve informacije , programi etc na pixel7 isto tako kako da se aktivira e sim a da ne odem u yettel (imam esim karticu sa kodom) i volte naravno kako.
Pitaće te za copy data kad kreneš u setup novog telefona. Mislim i da može e sim info da prebaci ali to niaam radio u toku prebacivanja već kasnije. Deaktiviraj esim na starom i skeniraj kod na novom.

Brutalan je fon ali samo da je manji, navikao sam na pixel 5/4a dimenzije.
Čekam pixel 9 samo da ne bude cigla tj veći nego pixel 8.
Čak ni taj pixel 8 nije kompakt :(

Brutalan je fon ali samo da je manji, navikao sam na pixel 5/4a dimenzije.
Čekam pixel 9 samo da ne bude cigla tj veći nego pixel 8.
Čak ni taj pixel 8 nije kompakt :(
Širina na Pixel 8 i Pixel 5 je ista :) Visina se razlikuje, to da.

Asus ti je cak vrlo blizu stock androidu, jedino ne znam kako slika, to je jedina komparativna prednost pixela.

Nazad
Vrh Dno