Šta je novo?

Google Pixel 7

Da, videh baš dosta loših komentara. Onda ispada 7 Pro neka nabolja kupovina kad se gleda cena

Bas cu da isprobam, u mom stanu je signal uzasan. :) Pa javljam. U zgradi se generalno gubi signal.

Meni je baš dobar signal na 6 pro. I mobilna mreža (bez volte haka) i wifi i bluetooth rade odlično. I dalje mislim da za 500eur nema boljeg telefona. Jedino je senzor otiska osrednji i njega sam isključio, koristim jednostavan pattern i to je to.
I subjektivno, p6 pro mi je lepši od 7/8 pro.

Od mene (još jednom) preporuka za 6 pro.

7 Pro je definitivno bolja kupovina od obicne 8. Kao sto je npr iPhone 14 pro daleko bolja kupovina od obicne 15, pa cak i 13 pro i tako dalje.

Mislio sam da je pitanje 8 pro vs 7 pro. Moja greska.

Ali naravno uzimajuci u obzir sve napisano, jer ako vec kaze da ima "dosta nedostataka" a da nije ni uzeo fon, mislim da ipak nije za njega pixel serija pa koji god.
Ovo dosta nedostataka je bilo sudeći po komentarima ovde koje sam pročitao.
Ono što meni smeta kod Pixela je što svi kažu da je baterija loša. Brzina punjenja je pakao iskreno, ali zato me zanima koliko izdrži. Ako će on meni da se puni preko noći i izdrži ceo dan za svakodnevne stvari tipa slušanje muzike, slikanje, video i društvene mreže, onda ni to praktično nije problem.

Hoće.
Ja mislim da sam malo zahteviji korisnik. Svaki dan skidam fon sa punjača u 6:30, na 4g/wifi je ceo dan. Bt povezan sa satom non stop, dosta koristim i pixel buds pro slušalice za slušanje Spotify-a.
Izguram često sa 30%+ uveče kad ga stavim na punjač i ne skidam do ujutru. Adaptive charging je uključen.

Hoće.
Ja mislim da sam malo zahteviji korisnik. Svaki dan skidam fon sa punjača u 6:30, na 4g/wifi je ceo dan. Bt povezan sa satom non stop, dosta koristim i pixel buds pro slušalice za slušanje Spotify-a.
Izguram često sa 30%+ uveče kad ga stavim na punjač i ne skidam do ujutru. Adaptive charging je uključen.
Sve što može da izgura ceo dan je ok da ne bih morao da jurim punjenje kad je već toliko loš u tom segmentu. I meni je sve to uvek uključeno i dosta slušam muziku preko telefona, sat mi je uvek povezan preko BT, Ne znam da li neko gasi internet u toku dana u današnje vreme :)

Hvala na pomoći za opredeljenje da je bolje uzeti 7 pro u odnosu na 8 klasični.

Ja sam definitivo siguran, kao i većina ovde koliko vidim, da je 7 pro bolji izbor od obične 8.
I opet ponavljam, tako je i kod svih telefona. Uvek je bolji prošlogodišnji pro (a nekad i sve generacije stariji), nego ovogodišnji običan.

Ja sam definitivo siguran, kao i većina ovde koliko vidim, da je 7 pro bolji izbor od obične 8.
I opet ponavljam, tako je i kod svih telefona. Uvek je bolji prošlogodišnji pro (a nekad i sve generacije stariji), nego ovogodišnji običan.
Nadam se samo da će google dozvoliti benefite i za 7 seriju koju ima 8 serija popust best take.

Kod ajfona to baš i nije skroz tako. Razlika u ceni između 14 pro i 15 je skoro 200 evra, za 120 hz i telefoto kameru... Kod Pixela je razlika između P7P i P8 manja od 50 evra a razlike u specifikacijama veće. P7P je bolja kupovina ako nema problema kao na početku, pucanje signala, pregrevanje i sve što je išlo barem uz običan 7 u mom slučaju

Kod ajfona to baš i nije skroz tako. Razlika u ceni između 14 pro i 15 je skoro 200 evra, za 120 hz i telefoto kameru... Kod Pixela je razlika između P7P i P8 manja od 50 evra a razlike u specifikacijama veće. P7P je bolja kupovina ako nema problema kao na početku, pucanje signala, pregrevanje i sve što je išlo barem uz običan 7 u mom slučaju
120hz (za mene deal breaker sam po sebi, jer je velika razlika u samom osećaju rada telefona i rada na istom), kvalitetnija dosta izrada, bolja i prednja i zadnja kamera, bolja baterija..
Ne znam, ali za mene je bogami velika razlika između pro i običnih modela kod ajfona. (koristim pored 7 pro ajfon 13 poslovni, devojka ima 14 pro i kolega 13 pro, pa pričam iz prve ruke).

Kod mene na 7 pro je pucanje mreže načisto nestalo pre fazon pola godine.

Ja koristim 15 na koji sam prešao sa 14 pro, tako da i ja pričam iz prve ruke. Ali ok zato i ima toliko modela da bi ljudi mogli da izaberu šta im odgovara. Zanima me i P7P ili čak 8P ali me brine prethodno iskustvo

Koliko je pametan prelazak sa 7 na 8 ?
Da li je to slična priča kao 6 na 7? Ne pitam za pro modele.

Sa kojim punjačem punite pixel 7. Imam kući od starog huawei-a p30 pro punjač od 40w i on je za pola sata napunio 15% što je pakao. I izbacio mi je ovu poruku (slika je u nastavku)
Ženim punjač od Samsung s22 ultre puni ok 2x brže od ovog huawei-a.

Prodaju pricu o ekologiji a ne dozvoljavaju da stari punjači koji su jači od originalnog pune telefon. A što je najgore telefon uopšte neće da se puni kada hoću da ga punim u autu preko onog punjača koji ide u upaljač . Koja je fora ?
Originalni punjač je oko 25e.

Sa kojim punjacem vi punite telefon kući i u autu ?

Prilozi

• Screenshot_20231117-171936.png
    Screenshot_20231117-171936.png
    53.7 KB · Pregleda: 31
Fora je sto Pixeli ne koriste brzo punjenje po Huawei principu. Treba ti gan(power delivery) punjač, ljudi ovde uglavnom koriste onaj od xiomija koji košta 2, 3 hiljade.

Ja sam se na kraju umorio od razmisljanja koji punjac da uzmem, i uzeo sam Google original, da ne razmisljam. Mozda ima i dalje na kupujemprodajem.

Ja ga punim na baš toni punjača različitih, 3-portni toocki 67W, 3-port baseus 65W čini mi se, punjač od 2 lenovo laptopa usb-c, jedan 100W jedan 65W, wireless punjač neki kineski, 15W kaže da daje, on mi je na poslu i kad završavam posao uvek sam na 100%. Osim vikendom, ne punim telefon kući, najčešće punim nedelju uveče, i onda sve opet :)

Sa kojim punjačem punite pixel 7. Imam kući od starog huawei-a p30 pro punjač od 40w i on je za pola sata napunio 15% što je pakao. I izbacio mi je ovu poruku (slika je u nastavku)
Ženim punjač od Samsung s22 ultre puni ok 2x brže od ovog huawei-a.

Prodaju pricu o ekologiji a ne dozvoljavaju da stari punjači koji su jači od originalnog pune telefon. A što je najgore telefon uopšte neće da se puni kada hoću da ga punim u autu preko onog punjača koji ide u upaljač . Koja je fora ?
Originalni punjač je oko 25e.

Sa kojim punjacem vi punite telefon kući i u autu ?
posto si Titogradjanin, onda direktna preporuka: imas Ankerove punjace u Multicomu, samo gledaj da ispunjavaju PD (power delivery) standard. Ja sam uzeo 2, mada licno, kad vec punim preko noci i rijeeeetko imam ikad potrebu da dopunim preko dana, smatram da je bolje da se sporije puni, pa ga drzim na Xiaomi wireless punjacu (isto iz Multicoma) ili Samsung punjacu za Tab 7 tablet...

Pozdrav.... Imam ponudu da menjam Nothing Phone 1 za Google Pixel 7 ? Da li je to pametno...Imao sam nekad Pixel 3a XL

Po meni jeste, ako je sve ispravno, dobra menjaža!

@hazmaju Sve ispravno, full pack, bez udaraca ogrebotina, i td, nikad otvaran i slicno...

Odmah menjaj! Čitao si temu, znaš da se VoLTE naknadno osposobljava, na A1 ne može... Telefon je odličan, ja imam P6 i prezadovoljan sam, a imam jednu sedmicu u bliskoj okolini i po meni je samo bolji, meni jedino nije lepši...

Znam za volte., ma da ja koristim jednu karticu... jedino mozda cu da osetim razliku silazak sa 120 osvezenja na 90. Nista vise.

To nećeš osetiti... najveća razlika je između 60 i 90, a ovo bi jedva primetio kad bi se baš potrudio.

Vrh Dno