Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Jel neko skoro koristio roming u Austriji, ranije je sve lepo radilo, danas ne mogu da ga aktiviram, a podesio sam APN kao ranije. Zvao sam ih ali sam čekao više od 20minuta da se jave i ništa
Ni meni, pre radilo sve normalno evo sad nakon migracije neće roming ni u Mađarskoj ni u Austriji.

Da li se onda dopuna migriranih brojeva može vršiti putem mts sajta i Moj mts aplikacije?

Molim vas,znate li da je postojala identicna aplikacija (mislim sto se tice interfejsa) kao sto je globaltelova stara bila. Zna li joj neko ime?

Znam da sam prosle godine kopao po netu i app store-u. I kada sam je skinuo bila je apsolutno identicna Globaltelovoj.
Pala mi je ideja da sada kada glob. ne funkcionise da probam u Tu drugu da se ulogujem?
Mozda radi :)

Molim vas,znate li da je postojala identicna aplikacija (mislim sto se tice interfejsa) kao sto globaltelova stara bila. Zna li joj neko ime?

Znam da sam prosle godine kopao po netu i app store-u. I kada sam je skinuo bila je apsolutno identicna Globaltelovoj.
Pala mi je ideja da sada kada glob. ne funkcionise da probam u Tu drugu da se ulogujem?
Mozda radi :)
Svaka cast! Jeste ta. Ali izgleda da Nije moguce uraditi reg. postojeceg broja..daje mi connection error.

Prilozi

• IMG_1588.png
    IMG_1588.png
    111 KB · Pregleda: 69
Ja je iskreno dugo nisam koristio. Pitanje je da li uopšte i radi. Cimam se sa podrškom da se obriše nalog pošto mi više ne treba.

Ja je iskreno dugo nisam koristio. Pitanje je da li uopšte i radi. Cimam se sa podrškom da se obriše nalog pošto mi više ne treba.
Koji nalog ugljesa?
App-nalog? Zar to ne biva automatski obrisan?
Hoces da kazes ako to ne odrade da ti sutra ne mozes koristiti VoIP/SIP service nekih drugih ponudjaca na postojecem broju ili?

Koji nalog ugljesa?
App-nalog? Zar to ne biva automatski obrisan?
Hoces da kazes ako to ne odrade da ti sutra ne mozes koristiti VoIP/SIP service nekih drugih ponudjaca na postojecem broju ili?

Ulogovan sam u Virtual SIM sa mojim Google nalogom. Na istom nalogu je registrovan jedan broj telefona, pa bih da taj broj razvežu sa ulogovanog Google naloga. Ovo nikakve veze nema sa drugim voip provajderima, niti se nalog sam od sebe briše.

Ja sam dobio odmah na mail, ili za nekoliko minuta od kupovine, ali s obzirom da su trenutno zauzeti zbog migracije na mts, možda i ne bude odmah.
Juče sam poručio Freepaid od 1.300 dinara i eSIM karticu oko 14.30.
Uredno su mi skinuli novac sa platne kartice i odmah mi je stigla imejl poruka sa podacima o uplati i brojem narudžbine.
Nije mi stigao QR kod, pa sam ih pozvao oko 15.30.
Dobio sam odgovor od izvesne Milice da im prosledim broj narudžbine na imejl: [email protected], što sam i učinio.
Sačekao sam sat vremena, pa sam ih ponovo kontaktirao i dobio sam odgovor od izvesne Dušanke da je rok za isporuku QR koda 8 dana.😱

Ja kada sam pre skoro dve godine uzimao eSim, platio i naručio u 21:39, a eSim je stigao istog momenta.

1700916591270.png

1700916567532.png

Ko zna šta su uradili sa tim procesom od kad je mts preuzeo kontrolu...

Jedino su meni ovde kad sam narucio esim poslali obicnu sim karticu. Jos pitam podrsku kad stize kod, oni odgovaraju strpite se u velikoj smo guzvi. I nakon 5 dana mi kurir donese obicnu sim karticu.

Ja sam dobio odmah na mail, ili za nekoliko minuta od kupovine, ali s obzirom da su trenutno zauzeti zbog migracije na mts, možda i ne bude odmah.
Meni su rekli do prvog bi trebalo da se sve završi mislim prebacivanje na mts, tako da...
Bitno je da freepaid ne diraju što mi je i rečeno da se neće menjati ništa po tom pitanju.
Što se tiče e sima predpostavljam da će ti poslati qr kod uskoro.
Samo strpljivo...

Ma... Ko sa MTS-om tikve sadi... Iskreno, ako nešto radi kako treba, ono će raditi. Ako nešto prestane da radi, moliš se da to neko tamo zna da popravi. Pa ako ima neko ko zna da popravi, moliš se da hoće. Pa ako hoće da ga ne mrzi... Tek onda...
Još se sećam kad mi je pre desetak godina crko fiksni i internet, osam dana sam se ganjao sa njima da poprave nešto u centrali, neko zeznuo nešto u softveru... Naravno, pretplata mi nikad nije bila umanjena niti bilo kakva šteta nadoknađena. Jedina stvar koja mi je besprekorno radila je bila optika. A Globaltel, ja nemam nikakve izvore nigde, nije mi teča direktor niti poznaje Milana iz IT sektora, ali mislim da to do kraja sledeće godine neće više da postoji a vi kako hoćete. MOžda puste jednu kampanju da navuku korisnike, a onda će sve to da utope u MTS prepaid. Sećate se možda kampanje 066 i tačka? Jeftin pripej, pa još jeftinija kontrola troškova i onda cela ta numeracija puf. A toliki novci potrošeni na reklame i ko zna šta sve još. A voleo bih da nisam u pravu.

Izvin'te za offtopic, treba mi brz odgovor. :) Gde se na Xiaomi telefonima nalazi SIM Toolkit? Upravo sam ubacio Globaltel karticu u Mi Note 10 Lite, ali u aplikacijama nigde nema STK-a.

U Alatima...

U folderu Alati

Verovatno je stari tip kartice koji nema stk services.

Ja sam zbog toga menjao SIM.

Vrh Dno