Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Cao svima, potrebna mi je pomoc. Naime 10ak godina koristim Nespreso aparat, skoro sam dobila Vertuo Pop i nisam zadovoljna, vec 3 puta im vracam na servis non stop neke lampice svetle iako se cisti svakodnevno. (Ovo pisem cisto da drugi vide moje iskustvo) Ono sto je mi je potrebno, posto vidi da se dosta korisnika ovde razume u automatik aparate, da li mi se isplati uzeti DELONGHI Magnifica S ECAM22.113.B Aparat za espresso kafu. U Gigatronu je trenutno na popustu 40.000rsd? Pa se razmisljam koliko je on komplikovan za koriscenje, nikada nisam do sada tako nesto koristila. Prosto sam navikla na stavi kapsulu i pritisni dugme :)

Hvala unapred
Samo napred. To je dobar aparat.
I vrlo lak za korišćenje, to i jeste namena automatika.

Imas ovaj Philips sa istom cenom,iznad tvog posta,koji sam ja kupio za sebe ,koji je bolji reci ce ti neko iskusniji sto se aparata tice ,ja prezadovoljan.

Ručni mlin za espresso ili filter?

Za filter: Timemore C2/C3 zadovoljava, ali za nešto preko 100 evra preporučujem 1Zpresso JX. Kvalitetan i brz za ručni mlin. Može da posluži i za espresso.

1Zpresso Q2 je jeftiniji, ali njega nisam koristio.

Meni za neke od kafa na C2 trebaju takva podešavanja za finiju granulaciju da mlevenje traje i po 10 minuta, dok za neke druge treba krupnija i sve traje oko minut. Da li se još neko sreće sa tim problemom?

Citam temu neko vreme unazad i zaraziste me. Vreme je da se promeni kapsulas sa metalnim punjivim kapsulama. Danas mi ulete neka kombinacija za Gaggia Viva Style star godinu dana 4500 rsd. Deluje korektno na slikama, nadam se da ce zadovoljiti potrebe novog korisnika manuelnog.

Meni za neke od kafa na C2 trebaju takva podešavanja za finiju granulaciju da mlevenje traje i po 10 minuta, dok za neke druge treba krupnija i sve traje oko minut. Da li se još neko sreće sa tim problemom?
Naruči C3 nož sa AliE i zameni.

Nijedan dupli šot mi se ne melje duže od 50 sekundi.

Nisam siguran da koristiš dobru kafu kada imaš te probleme, jeste C2 sporiji, ali brate 10 minuta. Ja bih za 2 minuta već odlučio da kupim električni mlin, ovako za 14 grama je od 40 do 50s. Koristim i pak skrin od 2mm (ok je i 1.7, 1mm nije ok za Vivu).

Treba mi pomoc oko izbora aparata sa kapsulama za firmu. Nas 5, 6 bi ga koristilo. Sad nisam pameta, dal nespresso ili dolce gusto? Koji model? Hvala

Stavite u excel koliko vam se to isplati u odnosu na neki automat, na neki duži period od 4-5 godina. Kapsule će začas da preteknu svojom cenom kafu u zrnu.

Ma svestan sam toga, najradije bi uzeo nesto drugo. Al melo specificna situacija. Tako da je sad nespresso vs dolce gusto.

Mi u firmi imamo nespresso i mislim da je možda bolji izbor zbog dostupnijih kapsula + lidl kapsule su kompatibilne.

Latissima one.

Pa u prvom postu sam mu napisao da ako bira nespresso vs DG da ide na prvo (postoje i jeftiniji uređaji a kapsule su iste), čak nisam ni navodio koji aparat imamo pošto znam da je x3 na njegov budžet . DG kapsule teško da nađe ispod 40 dinara a za nespresso ima ljubičasti lidl koji je skroz korektan i košta 25 dinara.

Sve ok, bilo mi je bitno samo dal DG ili nespresso. Na par mesta čitao i sve je na strani nespressa.

Verovatno cemo ovaj model.

Sve ok, bilo mi je bitno samo dal DG ili nespresso. Na par mesta čitao i sve je na strani nespressa.

Verovatno cemo ovaj model.

Pisao sam par puta u ovoj temi moje iskustvo između Nespresso i DG i smatram da je DG pregazilo i vreme i tržište.

Što se tiče odabira, obratite pažnju da ovaj model koristi novi tip kapsula koje samo Nespresso proizvodi i koje koštaju od 60ak do 90 ak dinara po komadu.
Na Nespresso .rs sajtu je ovih dana ponovo akcija i Inissia aparat koji koristi tzv. Nespresso Original kapsule kojih ima pregršt na tržištu (Lidl 21din, Jacobs 25 din po komadu kao najpovoljnije) je sa 30 do 50% popusta ako se uz aparat kupi 50, 100 ili 150 Nespresso kapsula što je u vašem budžetu ako se uzime 50 ili 100 kapsula uz aparat.

Vrh Dno