Šta je novo?

Yettel Hipernet

Mozda je do opreme problem. Hoce da se desi ako je neispravan ruter ili cak ispravljac za isti.
Yettel ima i dodatnu kariku, a to je ONT

Preopterećen Yettel CGNAT server za tvoje područje dropa nasumične konekcije kada ih ima previše ? Na MTS optici nema CGNAT pa možda je zbog toga, ako si već proverio da ideš preko cloudflare DNS na https://1.1.1.1/help

Poslednja izmena:
Meni je prosto neverovatno da optika može da bude tako nestabilna?
Pet i po godina na MTS-u, ne znam da li je bilo tri nepredviđena prekida. Stvarno nikad ništa stabilnije nisam imao. Nadam se da su ista iskustva na Yettelu na NBG?
Yettel NBG tj. Bežanijska kosa bio je jedan prekid u poslednjih godinu i osam meseci kolko ga koristimo.

Evo slike. 2 godine sam bio na Mts optici i nisam imao ovakvih problema.

Prilozi

• cloudflare.jpg
    cloudflare.jpg
    104.7 KB · Pregleda: 80
Meni je prosto neverovatno da optika može da bude tako nestabilna?
Nisi koristio Orion optiku. A i generalno, pristupna tehnologija kod kranjeg korisnika ti džabe da je najbolja i najmodernija na svetu ako provajder ima problema u centralnom delu mreže ili ako je prosto samo provajder extremno bezobrazno uradio "overselling" svog ukupnog kapaciteta ili ako koristi lošu mrežnu opremu kod kranjeg korisnika ili po "čvorištima".

Drugi rečima : srbin je u stanju sve da upropastiti.

Svakako planiram da uzmem statički IP na kom valjda ne bi trebalo da bude tih seckanja, a i verujem da na ovoj lokaciji ne bi trebalo nešto da se promeni na gor. MTS se zasad nije upristojio da mi ponudi štagod, nažalost. Nije da mi treba atomski stabilan internet, ne navodim kontrolu leta iz stana, ali sam baš navikao na ovu stabilnost kojoj se nisam nadao.

Evo i kod mene se pojavilo to seckanje i server not found problemi. Ovo je pocelo pre par dana da se desava i to intezivno neke stvari na telefone uopste nece da ucita dok ne promenim na mobilnu mrezu.

Zvao malopre korisnicki servis. Ne mogu da me nadju. Saznao da su mi progutali slovo u prezimenu :)
Prijavio ,,kvar'', testirao im brzinu na www.fast.com, prosledice prijavu naprednoj tehnickoj podrsci koja ce me pozvati.

Eh, da je to nekadašnja Telenor Expert podrška sa kojom sam ja pričao pre desetak godina svašta bi tu moglo da se izrodi. Ovako, bojim se da ništa od toga.

Jos jedno pucanje veze. Nepouzdano totalno. Ne moze da se igras.

Ako si menjao u ruteru podesavanja, vrati sve na fabricko pa vidi kako ce onda da radi net.

Radice isto. Sinoc sam promenio kad me je zezalo. Mislio sam da ce biti nesto bolje ali jok...To je do njih....Sto rece @rajkosto, navukli su brdo korisnika a losa oprema i onda net puca. Tacno je to.
Vikend posle 18h, vecina ljudi je kuci....

Koji bi procenat korisnika primetio da mu pukne net na ( lupam sad ) 1 sekundu?
Pitao malopre drugaricu koja isto ima Yettel net da li ima problema.

Prilozi

• odgovor.jpg
    odgovor.jpg
    119.8 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Mozda net pukne na 1 sekundu ali uspostava veze traje pa tako da ce dobar deo da primeti.

Hmm, pa ako pukne u toku dana 73 puta na sekundu, mnogo bi primetilo. IGraš se, radiš nešto na daljinu, miion je stvari gde se to oseća. I stvarno, valjda nismo u 2001. da su takve stvari normalne. Pa meni ni VDSL nije pucao, a optika da puca malo je previše.

Ja na surfu nemam problem, osim sto po neki put nece iz prve da ocita stranicu, ne primecujem da nemam neta, nigde nisam primetio problem sem u online igrama tj igri :)
Aj da ne smaram vise...sredice se valjda.

Samo toliko. JA to sad već čuveno "Server not found" nisam video još od Internet Explorera 6 i ADSL-a. Taman taj neki put kad ti nešto baš treba ono npr ne otvori. Zamišljam sad da plaćam nešto i kad procesuira kartičnu transakciju, dovoljno da usred toga bude taj izbačaj i da nastane lom.

Pozdrav, drugari.
Zamolio bih za uslugu. Par dana koristim usluge Yettel optike, i primetio sam blagi "clicking" zvuk iz ispravljača rutera, i blagi "coil whine" u radu samog rutera.
Ima li još neko ovo iskustvo?
Zanimljivo je, da se obe ove anomalije ne manifestuju pri inicijalizaciji uređaja. Tek, kada ruter postane "online", kreće blagi "click&whine".
Razlog za reklamaciju rutera?

Nemam još, ali ovo sigurno nije normalno. Bolje da reklamiraš što pre.

Ja čujem da i zte ruter kod yetela i Nokia ruter kod mts-a imaju coil whine visoke frekvencije koji samo mladji ljudi čuju, izgleda da je normalno.
Ali taj clicking u adapteru nisam čuo, naravno možeš ga zameniti sa bilo kojim drugim od 12V i >= 2A

Ja sam primetio zvuk tipa “coil whine” na Yettelovom ZTE ruteru, najvise je izrazeno dok je aktivan 5GHz radio.

Da li se to čuje samo iz blizine, ili je malo glasnije? Ja čujem svakog vraga pa mi baš noću ne bi bilo zabavno. Hahaa. Sreća uvek može da se kupi neki ruter ako se mora.

Podsetilo me ovo na stari ruter neki Sagem valjda, koji sam imao kod PTT-a. Počeo je da kucka kao neki satić tik-tak. Reko sad će da odbroji i bum. NIje to bilo preglasno, ali kad se noću sve utiša...
Ja reklamirao, gledali me kao psihijatrijskog bolesnika ali su i sami čuli kuckanje pa mi zamenili za neki TP link.

Da li se to čuje samo iz blizine, ili je malo glasnije? Ja čujem svakog vraga pa mi baš noću ne bi bilo zabavno. Hahaa. Sreća uvek može da se kupi neki ruter ako se mora.
Drugari, hvala na odgovorima.
Pa, noću, kada nema toliko "zvučnog zagađenja" može se čuti sa metar-dva, pogotovo "coil whine" rutera. Taj "tack"/"click" adaptera je diskretniji, mora se prići adapteru.
Vidim, da li je whine rutera povezan sa 5GHz signalom.

Ne cuje se kod mene ispravljac uopste, vec se cuje samo ruter sa oko pola-metra udaljenosti.

Vrh Dno