Šta je novo?

Gree muse

Naručena Muse Evo 12k u PC Praktiku za 64k danas, stiže sutra.
Nadam se da neću imati problema(mnogo).🙂
Uglavnom, meni treba da greje/hladi 25-40kvm, pa ćemo videti. Nije loša izolacija sa novom stolarijom.
Javljam iskustvo i da li su se iole potrudili da je 'oporave'.
Poz

Naručena Muse Evo 12k u PC Praktiku za 64k danas, stiže sutra.
Nadam se da neću imati problema(mnogo).🙂
Uglavnom, meni treba da greje/hladi 25-40kvm, pa ćemo videti. Nije loša izolacija sa novom stolarijom.
Javljam iskustvo i da li su se iole potrudili da je 'oporave'.
Poz
Pored toliko loših iskustva ljudi sa ovom klimom Vi ste se odlucili za gree muse,koja pritom nije ni jeftina za sličan novac ste imali mnogo pouzdanije klime.

To je baš loša modulacija kad na hlađenju ne ide ispod kako kažeš 450w.Klima koja po pisanju člana foruma košta 64k.Možda je on naručio neki noviji model i nada se da bolje radi nego prethodni modeli.Ako nije mogao da odvoji više para za istu cenu je imao stariji model Fujitsu LLCE12 koji znamo kako radi a radi bolje po svim patametrima od Muse modela a i još nekih.

Kod nas za džabe više ni čistog vazduha nema, a kamo li klima.
Nemam pojma da li je ispeglana i popravljena, uzeo po preporuci, lokalac..
Doduše, nisam je još ni raspakovao, uvek može da se vrati🤦

Ceka se serviser.. Kaže 120e ukupno 'za sve'.
Kontam da je to ta cena, plus ako hoću da potpišem ugovor sa njima da oni to održavaju pa nesto jeftinije bude.
Javljam kako radi kad je nakacim.

Prilozi

• IMG_20230707_142248.jpg
    IMG_20230707_142248.jpg
    110.3 KB · Pregleda: 89
  • IMG_20230707_142204.jpg
    IMG_20230707_142204.jpg
    178.5 KB · Pregleda: 69
  • IMG_20230706_083951.jpg
    IMG_20230706_083951.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 84
Ceka se serviser.. Kaže 120e ukupno 'za sve'.
Kontam da je to ta cena, plus ako hoću da potpišem ugovor sa njima da oni to održavaju pa nesto jeftinije bude.
Javljam kako radi kad je nakacim.
Sve isto kao moja osim godinu mladja

Prilozi

• viber_slika_2021-12-23_23-41-22-989.jpg
    viber_slika_2021-12-23_23-41-22-989.jpg
    103.8 KB · Pregleda: 94
To je Gree Fairy model,isti kao kod mene,identičan model,to je naslednik Lomo regular serije.

Pa to je ista klima.Kod vas u Bosni je pod imenom Fairy,kod nas Muse evo.

Daj boze da ima velike razlike ( mada ne verujem)
Zašto toliko ne poverenje u čoveka lepo je objasnio da nije isti model. Kao što O nije 0 . Tako i F nije isto što i C. ;) Šteta i ne znam što su odustali od te lomo serije ja imam 2 takve klime i služe me odlićno evo već 4ta godina.... šteta. Izgleda da su hteli da uštede previše,e sad da li proizvodjač ili distributer. Mislim da je ipak distributer, jer u bosni je drugačije....

Prilozi

• Screenshot_2023-07-12-12-40-59-086_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2023-07-12-12-40-59-086_com.miui.gallery-edit.jpg
    125.4 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2023-07-12-12-36-26-740_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2023-07-12-12-36-26-740_com.miui.gallery-edit.jpg
    364.9 KB · Pregleda: 44
Prve muse kada su se pojavile 2020 su imale problema sa modulacijom nisu isle ispod 700w na grejanju druga Muse serija 2021 na prvoj i drugoj brzini nije htela da modulira na grejanju iznad 350w.

@Bingoo Okacio si 2 razlicite klime, jel imas 2 i jel isto rade?

Pobrkao sam slike, izvini.
U isto vreme gledam jos 3 klime, pa sam sve izmesao u tabovima :)

Kod mene je ista kao kod njega. To je ta škart klima. Jedino ako nisu ispravili problem jer nije ista godina proizvodnje.
Ja ne znam onda zašto pišu broj modela,treba pisati jedan broj modela a samo u imenu podbrenda mjenjati.
Naravno da ima razlike od modela do modela,od godine do godine upravo zbog ažuriranja softwera i ispravljanja tih nekih grešaka.Svako slovo,broj u modelu znači da je nešto promjenjeno.Kako sam već prije naveo nije mi bilo mrsko slati upite proizvođaču a i zastupniku za evropu da skontam razliku.
U dosta Gree modela je ista vanjska ,razlika u godinama je samo a isti broj modela,čak i ta godina znači ako je novija,dok unutarnje jedinice su različite u dizajnu i broju modela,konkretno ova moja je naslednik gree lomoregular,iste su vanjske unutarnja je drugačija al na istom osnovnom softweru koji naravno poboljšan(barem tako i ja mislim) i to sam dobio odgovor od više njih kome sam slao upite.Ja je kratko imam od 30.marta i ono što sam je koristio u grijanju nisam je gasio,za april sam potrošio 19€ struje samo za nju a grijao sam preko 50m2 i sobna je bila od 21-24C (dnevni veća jer tu postavljena i tako je postavljena da ispuhuje kroz vrata prema sobama,ja sam iskreno prezadovoljan i da je koristim samo npr.od sep-dec i mart-maj,tako sam planirao.Jedina zamjerka je što imam problem a to već ovde na forumu spominjao to su vibracije koje rezonuju tupi zvuk i prenose unutra u sobu kod promjene modulacije,to sam prijavio ,bio serviser zastupnika( jer ovi što su montirali kažu da je to normlano) i čovjek napisao da mjenja komplet i vanjska i unutarnja i čak instalacija,to čekam da se realizuje jer traže sad da neko drugi to odradi a ne ta ista firma,ja je koristim normalno na hlađenju i tkaođer odrađuje posao,e sad kako će dalje biti javim se ovde posle sa utiscima ,manama itd.
Izvinjavam se na dužem postu ali moroa sam ovako da objasnim.

Ja ne znam onda zašto pišu broj modela,treba pisati jedan broj modela a samo u imenu podbrenda mjenjati.
Naravno da ima razlike od modela do modela,od godine do godine upravo zbog ažuriranja softwera i ispravljanja tih nekih grešaka.Svako slovo,broj u modelu znači da je nešto promjenjeno.Kako sam već prije naveo nije mi bilo mrsko slati upite proizvođaču a i zastupniku za evropu da skontam razliku.
U dosta Gree modela je ista vanjska ,razlika u godinama je samo a isti broj modela,čak i ta godina znači ako je novija,dok unutarnje jedinice su različite u dizajnu i broju modela,konkretno ova moja je naslednik gree lomoregular,iste su vanjske unutarnja je drugačija al na istom osnovnom softweru koji naravno poboljšan(barem tako i ja mislim) i to sam dobio odgovor od više njih kome sam slao upite.Ja je kratko imam od 30.marta i ono što sam je koristio u grijanju nisam je gasio,za april sam potrošio 19€ struje samo za nju a grijao sam preko 50m2 i sobna je bila od 21-24C (dnevni veća jer tu postavljena i tako je postavljena da ispuhuje kroz vrata prema sobama,ja sam iskreno prezadovoljan i da je koristim samo npr.od sep-dec i mart-maj,tako sam planirao.Jedina zamjerka je što imam problem a to već ovde na forumu spominjao to su vibracije koje rezonuju tupi zvuk i prenose unutra u sobu kod promjene modulacije,to sam prijavio ,bio serviser zastupnika( jer ovi što su montirali kažu da je to normlano) i čovjek napisao da mjenja komplet i vanjska i unutarnja i čak instalacija,to čekam da se realizuje jer traže sad da neko drugi to odradi a ne ta ista firma,ja je koristim normalno na hlađenju i tkaođer odrađuje posao,e sad kako će dalje biti javim se ovde posle sa utiscima ,manama itd.
Izvinjavam se na dužem postu ali moroa sam ovako da objasnim.
Jel su ti zamenili klimu? Imam iste vibracije kao ti pa zbog toga pitam. Sve ostalo je ok i potrošnja i modulacija...

Jel su ti zamenili klimu? Imam iste vibracije kao ti pa zbog toga pitam. Sve ostalo je ok i potrošnja i modulacija...
Jesu komplet sve novo i vanjska i unutarnja i instalacija,samo nosače nisu a trebali su jer trebaju duži nosači za ovakav gabarit a ne klasični nosač za 12sku i bolje tiplovanje izvesti.
Zato Imam i dalje problem sa vibracijiom al kao manji nego sa predhodnom,al sad sam kontaktirao treću firmu odnosno jednog lika koji kaže da može rješi problem al ne može da stigne od posla.Ukratko mi je objasnio da mora na vanjskoj nesto odraditi jer dosta nekih modela imaju taj fabrički problem sa kompresorom koji rezonuje i stvara vibracije pa tako da čekam ga pa kad dodje i odradi ovdje ću objasniti da li sam rješio problem.
Ja je normalno koristim i zadovoljan sam sad za sad .

Jesu komplet sve novo i vanjska i unutarnja i instalacija,samo nosače nisu a trebali su jer trebaju duži nosači za ovakav gabarit a ne klasični nosač za 12sku i bolje tiplovanje izvesti.
Zato Imam i dalje problem sa vibracijiom al kao manji nego sa predhodnom,al sad sam kontaktirao treću firmu odnosno jednog lika koji kaže da može rješi problem al ne može da stigne od posla.Ukratko mi je objasnio da mora na vanjskoj nesto odraditi jer dosta nekih modela imaju taj fabrički problem sa kompresorom koji rezonuje i stvara vibracije pa tako da čekam ga pa kad dodje i odradi ovdje ću objasniti da li sam rješio problem.
Ja je normalno koristim i zadovoljan sam sad za s

Hvala na odgovoru. Javljaj ako to pomogne pa da probam i ja. Pozz

Gledaj sta je uradio pa nam prenesi 😀

Poz svima imam jedno pitanje.Danas sam primetio da mi je klima počela da duva hladan vazduh.Koju god temperaturu podesim duva hladno.Prosle godine postavljena

Kakav odgovor očekuješ tačno?

Nazad
Vrh Dno