Šta je novo?

Google Pixel 7

Nikako da se upišem, **** me vojska :D

Nosim 7 pro crni već nekih 7, 10 dana. Hteo sam da ga prodam, ali mi je 6 pro opet ispao i ovog puta sjebao se ekran tj digitizer i počeo da brlja... Nisam imao izbora nego da pro 7 skinem sa oglasa i uzmem ga sebi.

Od bitnijih razlika u odnosu na 6 pro čini mi se malo lepši ekran, vividnije boje, lepši dizajn tj fon je tanji i ima malo veći premium feel, baterija je na nivou 6 pro posle update-a možda i malo bolja, i to je manje više to.

Htedoh pitati, ako neko ima neku masku finu na lageru za 7 pro neka baci PP.

Inače, još mi ne daje update za Android 14, wtf?

i, kako radi taj gcam?

a ko je na beti, izašao QPR beta 2.2

Radi normalno

A sta pominju to pucanje u portret modu? Inace, ima li bagova?

Ima li neko na 7 pro a da nije dobio 14?

Flashujte preko Pixel Flashera ako još niste dobili, bukvalno par klikova.

Drugarica je izgubila fon, sada gledamo koji da kupi,

Ona je trenutno u Spaniji, sta mislite gde je najbolje da kupi Pixel 7 tamo ? Okej ima official google store, ali nije neka cena.

Izgleda da je Novembarska nadogradnja sredila senzor otiska prsta na Pixel 7. Ne daj bože da je na spisku popravljenih stvari, pošto bi to značilo da nije radilo kako treba.

Izgleda da je Novembarska nadogradnja sredila senzor otiska prsta na Pixel 7. Ne daj bože da je na spisku popravljenih stvari, pošto bi to značilo da nije radilo kako treba.
Ocekujem da ce se sad javiti par ljudi i reci da je njima isto ili gore, a onda da ces se nakon par dana i ti predomisliti 😁
Sto se mene tice, na QPR 2.2 radi isto

Senzor prosečan svakako ali nemam nekih specijalno zamerki, u 97% situacija okej radi. Možda se tripujem ali na A14 sam iznova učitao otiske i već mesec dana kao da bolje radi.

Nego mnogo bitnija stvar na A14, dual sim radi normalno, nemam više problem nedostupnosti kao ranije. Nije aktiviran volte. Generalno su ga lepo upeglali (bar moje iskustvo). Samo šteta što su izbacili clone app. Takođe i dalje se vuče onaj bug iz galerije kada se brišu slike, ali živi se i sa tim 😁

Za koliko ima da se nadje brzi Google punjac , mislim na wireless verziju koja ga hrani sa 20W?

Ja koristim Xiaomi wireless charger 20W i vrh je, mislim da je na njihovom storu oko 2700, a na KP verovatno ispod toga..

Edit: Sada tek videh da si napisao Google punač 😁 Svakako preporuka za gore pomenuti.

Ja koristim Xiaomi wireless charger 20W i vrh je, mislim da je na njihovom storu oko 2700, a na KP verovatno ispod toga..

Edit: Sada tek videh da si napisao Google punač 😁 Svakako preporuka za gore pomenuti.
I ja, ako imamo isti; pixel je toliko klizav, da je znao da ispadne kad zvoni dok nisam nabavio kejs (dbrand grip inace)

Pitanje za one koji imaju instaliran Magisk (root)na pixel 7-ici

Kako ide update? :)

Koju od ovih opcija da odaberem.

Hvala unapred.
1000023041.png

Da li ti se zagreva tel? Meni u kolima, 15w punjač, neki kao kvalitetniji sa Alija, zna da bude baš topao. Još ako nešto cackas, zna i da stane sa punjenjem, toliko se zagreje. Sada da kažem zimi nije strasno ali letos užas, retko sam koristio....

I ja, ako imamo isti; pixel je toliko klizav, da je znao da ispadne kad zvoni dok nisam nabavio kejs (dbrand grip inace)
Verovatno je to taj, ja ga od starta koristim sa fabričkom maskom tako da nisam imao problema 😁

Pitanje za one koji imaju instaliran Magisk (root)na pixel 7-ici

Da li ti se zagreva tel? Meni u kolima, 15w punjač, neki kao kvalitetniji sa Alija, zna da bude baš topao. Još ako nešto cackas, zna i da stane sa punjenjem, toliko se zagreje. Sada da kažem zimi nije strasno ali letos užas, retko sam koristio....
Zagreva se ali ništa specijalno, nisam primetio nešto specijalno više nego ostali telefoni, možda je za nijansu topliji, ali u granicama normale, takođe i nije bilo prekida u punjenju.

Mislim da ce se zagrijavati i na kablu, ako se koristi dok se puni + u autu.
Evo zagrije se kad ga ja koristim za Android Auto, i sad u novembru.
A bezicni punjac koristim u spavacoj

Pošto mozgam da li da se opredelim za P8 ili P7 pro jer im je cena tu negde šta bi bila vaša preporuka? Vidim da dosta toga fali pa me zanima da li uopšte i uzimati pixel :ROFLMAO:

Ako mislis da "dosta toga" fali, onda nemoj da ga uzimas.
Iskreno nije fon za neke koji ce tako pomisliti i pre nego sto ga uzmu, a da treba malo da ga "ustelujes" jer nije zvanicno podrzan za nase trziste, treba.
Meni bas odgovara fon, malo sam bio strpljiv dok apdejti nisu ispravili bag sa ispadanjem iz mreze i dok nije omoguceno da se aktivira volte i tjt, sad sve top. A ko prosto zeli da mu radi cim upali iz kutije sve tip tip(totalno normalno i realno za ocekivati), neka preskoci pixele kod nas, dok nekad, ako i ikad, ne dobiju zvanicnu podrsku ovde.

Mnogo je prosto: U android svetu nista ne slika bolje od pixela. Ako ti je kamera najbitnija, moras da istrpis neke mane. Ako nije, za sta god da se uhvatis u rangu od 700e je bolji telefon od P7Pro po svim ostalim parametrima.

Ako mislis da "dosta toga" fali, onda nemoj da ga uzimas.
Iskreno nije fon za neke koji ce tako pomisliti i pre nego sto ga uzmu, a da treba malo da ga "ustelujes" jer nije zvanicno podrzan za nase trziste, treba.
Meni bas odgovara fon, malo sam bio strpljiv dok apdejti nisu ispravili bag sa ispadanjem iz mreze i dok nije omoguceno da se aktivira volte i tjt, sad sve top. A ko prosto zeli da mu radi cim upali iz kutije sve tip tip(totalno normalno i realno za ocekivati), neka preskoci pixele kod nas, dok nekad, ako i ikad, ne dobiju zvanicnu podrsku ovde.
Pitanje je da li je to "peglanje" koje je ispravilo 7 Pro primenljivo i na 8. Ako treba da kupimo 8 i da opet čekamo A15 da ga ispeglaju onda džabe sve.Odatle i pitanje da li je sad bolje uzeti P7P ili P8. Ovo što si napisao za dobro iskustvo out of the box je potpuno tačno, i pitanje je ko ima vremena i živaca za štelovanje. Drugar ima 7, i posle svakog većeg apdejta mora opet iznova da instalira shizuku, mene bi to recimo smaralo baš...

Mnogo je prosto: U android svetu nista ne slika bolje od pixela. Ako ti je kamera najbitnija, moras da istrpis neke mane. Ako nije, za sta god da se uhvatis u rangu od 700e je bolji telefon od P7Pro po svim ostalim parametrima.
Ne bih se složio, fluidnost sistema je na pixelu takođe bolja od većine andorida u tom cenovnom rangu.
Pitanje je da li je to "peglanje" koje je ispravilo 7 Pro primenljivo i na 8. Ako treba da kupimo 8 i da opet čekamo A15 da ga ispeglaju onda džabe sve. Ovo što si napisao za dobro iskustvo out of the box je potpuno tačno, i pitanje je ko ima vremena i živaca za štelovanje. Drugar ima 7, i posle svakog većeg apdejta mora opet iznova da instalira shizuku, mene bi to recimo smaralo baš...
Ja nisam imao problem, od kad sam prvi put odradio shizuku posle apdejta ga samo pokrenem, uradim pairing i start. Bukvalno za manje od minut posle apdejta osposobim volte ponovo.
Nisam ja čekao A14 da ispegla 7 Pro, neki od manjih mesečnih apdejta fona / sim servisa (zaboravih kako se tačno zove app koja je dobila update preko play store-a) su ispravili problem sa ispadnajem sa mreže.
Ali svakako stoji da mora malo da se pegla, sačeka, odradi, prosto moraš da napraviš neke kompromise..

Onda bi se moglo zaključiti da je svakako sad bolja kupovina 7 Pro od obične 8. Kome ne znači tih sumnjivih 7 godina podrške, 8 je ionako sakat u odnosu na Pro verziju. Google običnu verziju nekako više osakati od Samsunga i Applea

7 Pro je definitivno bolja kupovina od obicne 8. Kao sto je npr iPhone 14 pro daleko bolja kupovina od obicne 15, pa cak i 13 pro i tako dalje.

Mislio sam da je pitanje 8 pro vs 7 pro. Moja greska.

Ali naravno uzimajuci u obzir sve napisano, jer ako vec kaze da ima "dosta nedostataka" a da nije ni uzeo fon, mislim da ipak nije za njega pixel serija pa koji god.

Ja bih cak dodao i 6 Pro s obzirom na minimalne razlike u odnosu na 7 Pro, a cena mu je jako pala, oko 500e je. Ja sam se za njega odlucio, treba danas da mi stigne.

Evo čak i jednog poređenja sa 8 Pro.

A ako je kamera bitna, 6 Pro i 7 Pro imaju isti glavni senzor, ali meni 6 Pro cak ima bolju telephoto kameru, iako je 4x a ne 5x.

Shizuku nw mora ponovo da se instalira, vec samo da se pokrene. A Volte nije svima ni potreban.

Btw je li ko na ovim prostorima osposobio 5g? Mozda ko ima root?

A za nas na beti (mada sam ja izgleda jedini ovdje): vec je izasao martovslk qpr 2 beta 1 😁
Bez nekih bitnijih vizuelnih promjena za sad:

Javi utiske za 6 Pro. Mene je običan 7 razočarao ali idalje oblećem oko Pixela, mislim da se neću smiriti dok ne uzmem neki...

Pixel 6 pro ima jednu veliku manu a to je modem, znatno je losiji od onog u seriji 7 i 8 i samim tim je baterija slabija kao i sam domet.

Nazad
Vrh Dno