Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da steta... Zna li neko da li Yettel mozda ima zvanje kroz aplikaciju? Meni licno je mnogo bitan ESIM posto imam 3-4 kartice izmedju kojih zongliram
Nijedan mobilni operator nema zvanje kroz aplikaciju, odnosno putem interneta. Telekom je takođe pre tri godine ukinuo GO4YU aplikaciju na kojoj se dodeljivao 076 broj sa koga su mogli da se zovu fiksni ili mobilni brojevi isključivo iz njihove numeracije (064, 065 i 066, bez prenetih) i zamišljeno je da privuče ljude u inostranstvu, ali ocenili su kao neprofitabilno i iz istog razloga verovatno ugasili Globaltel aplikaciju. Zaključili su da im je Freepaid rentabilan i to sigurno ostaje, a sve ostalo je relativno.

Mene niko ne može da dobije na broj Glob a ja mogu da zovem, kod vas kako je?
Jel može neko da vas dobije kad vas zove mene niko a ja mogu da zovem

Poslednja izmena:
Ako i dalje imaš instaliranu staru aplikaciju, možda zbog nje. Imala je opciju da se postavi kao default za primanje poziva. Dečekiraj, deinstaliraš je . Inače nemam problema sa pozivima.

Nemam aplikaciju ja mogu da zovem mene niko ne može a vas jel može neko da dobije na broj!

Taj VOWIFI ima ovde gde zivim (jedna zemlja u evropi). Dobra je stvar jer npr moj sef kad radi ok kuce slab mu je signal mobilne, zivi nesto zavuceno iza nekog brda, pa koristi "pricu preko WIFI-a" kada je kuci.
Samo to meni ne bi resilo problem svakako, privatni SIM mi je fizicki u "ajfonu", imam firminu karticu/broj ESIM i imao sam preko stare globltel aplikacije mogucnost da u inostranstvu budem "online" i da primam pozive na telefon i sms i ja da zovem isto brojeve u Srbiji po meni jako povoljnim cenama.

P.S. Ne vezano za temu malo je off pa se nadam da nece biti izbrisano. Mislim da je magicna rec u Srbiji "kontinuitet", u mnogim sferama zivota ga nema. Od fastfood-ova koji bljesnu sa kvalitetom na par meseci, do nekih usluga kao ovaj Globaltel ili Targo sto je bio...bas nam fali kontinuitet i razmisljanje dugorocno, na nivou pojedinca pa do nivoa vecih firmi. Nekako sticem utisak da je bitno samo da se uzme neka lova na brzinu.
Ne globaltel aplikaciju nista ne može da zemeni. Ako ti bas treba komunikacija sa Srbijom. Raspitaj se malo za VOIP GSM gateway. To ti je jedina validna stvar koju možeš sada da uradiš. Nisu bas učestali takvi uređaji ali šta je tu je.

Kad budem bio u IT mora da vidim kako radi Skype i Viber

Prilozi

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    107.7 KB · Pregleda: 126
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    50.7 KB · Pregleda: 92
Ako i dalje imaš instaliranu staru aplikaciju, možda zbog nje. Imala je opciju da se postavi kao default za primanje poziva. Dečekiraj, deinstaliraš je . Inače nemam problema sa pozivima.

Od danas definitivno više ne radi Aplikacija Globaltel i prebačeno je sve na Moj Globaltel ali bez TVa i Poziva putem aplikacije jer cilj MTS je bio jasan da ukloni tako nešto kako bi svet iz Srbije bio uskraćen za Roaming free pozive i TV usluge širom sveta a koje i sam MTS nudi putem lične aplikacije koja košta ali, zato imaju u inostranstvu svoje ćerke firme pod imenom "MTEL" u Austriji, Švajcarskoj, Severnoj Makedoniji a od skoro i Nemačkoj, pa u buduće i u USA, kako su pisali!

Tuga je jer preko Global. Aplikacije je moglo sve, bilo je puno jednostavnije za korištenje širom sveta ali šta da se radi? Interes je u pitanju i ne bi se začudio da ostale povoljne stvari iz Globaltela koje još uvek postoje ponište i na kraju prebace na MTS Pripejd.

Potrošačka niko ništa ne pita a trebalo bi!

Od danas definitivno više ne radi Aplikacija Globaltel i prebačeno je sve na Moj Globaltel ali bez TVa i Poziva putem aplikacije jer cilj MTS je bio jasan da ukloni tako nešto kako bi svet iz Srbije bio uskraćen za Roaming free pozive i TV usluge širom sveta a koje i sam MTS nudi putem lične aplikacije koja košta ali, zato imaju u inostranstvu svoje ćerke firme pod imenom "MTEL" u Austriji, Švajcarskoj, Severnoj Makedoniji a od skoro i Nemačkoj, pa u buduće i u USA, kako su pisali!

Tuga je jer preko Global. Aplikacije je moglo sve, bilo je puno jednostavnije za korištenje širom sveta ali šta da se radi? Interes je u pitanju i ne bi se začudio da ostale povoljne stvari iz Globaltela koje još uvek postoje ponište i na kraju prebace na MTS Pripejd.

Potrošačka niko ništa ne pita

Koja je opcija sada za nas koji nismo u Srbiji i koristimo samo aplikaciju. Da li postoji nesto slicno za pozive iz USA/Kanade ? Razmisljao sam o VolTE (Imam Yettel broj) pa ne znam da li VolTe radi na slican nacin kao aplikacija ...

Spasavajte ako spasa uopste ima :)
Ništa ne postoji kao što je bio Globaltel ALI prati povremeno stanje na internet vestima, potraži "MTEL" (ili daj mtel.usa) i vid dokle je Telekom Srbija stigla u pregovorima, jer su u pregovorima sa US mobilnim operaterima da otvore firmu pod nazivom MTEL US kako bi svi naši građani tamo dobili sulugu gratis razgovora sa Srbijom odnosno, bilo gde gde postoji MTEL u svetu (mtel BiH, MTS Srbija, MTEL CH, MTEL Austrija) uz to i gratis Roaming širom Evropskog Kontinenta!

Od skoro postoje u Nemačkoj a kažu da je naredna USA!
U hvala za info , nisam znao da ima i u DE MTEL
Postoje www.mtel.de ☝️

Sa pripejd ili postpejd nude Roaming free širom Evrope uz to i internet (pozive iz roaminga samo iz i ka MTEL zoni, i Srbije, Bosne, CG ) i što je najlepše pozive iz Germanije ka svim MTEL + MTS u Srbiji besplatan poziv!

Proveri

Poslednja izmena:
Meni tako bilo, izvadio i ponovo vratio sim karticu i proradilo, znaci izvadis iz slota pa vratis, probaj tako

Ali to je fiksna linija i zvanje mobilnih je preskupo, Doduse jeftinije od poziva iz rominga ali i daleko skuplje od trosenja minuta prema svima iz pretplate.
Koliko vidim cena je 9 din po min za mobilni a 1 din za fiksni ...Imam drugara koji je vec na SBB pa me zanima da li moze da doda taj servis. Koliko je dodatna pretplata na taj servis u odnosu na vec postojeci paket. Tih 10 din po min i nije skupo ako se uzme da mi to treba ponekad da uspostavim kontakt a sve posle ide preko Viber ...

Da li ta SBB aplikacija moze da se instalira na bilo kom broju (Citaj: je; treba neka verifikacija preko mobilnog telefona)
Jel ima neko da zna da iskonfigurise GOIP za srpske uslove ? Ako ima, neka me kontaktira privatno pa da porazgovaramo...Spreman sam da platim necije vreme i znanje na tu temu

Poslednja izmena:
Да ли се поклон од 200гб приликом пребацивања из друге (МТС) у Глобалтел мрежу одмах прикаже на стању или треба да се зове подршка да укључе? Ортаку се већ недељу дана од како је прешао не појављују ГБ-ти а ни кредит од 900дин када је бирао пакет приликом иницијалне куповине на сајту…

Zar nije to isto? Pa i Globaltel je samo unajmljivao A1 mrežu. Znači virtuelni su.
Ne i Da
Dok prodaju fizičku sim karticu nisu u smislu, ali tretira se kao virtuelni u smeru da nemaju svoju mrežu nego je koriste ugovorom sa nekim od postojećih Telekoma u zemlji a da je potpuno virtuelni e onda ne bi imali sim karticu nit mrežu nego bi sve funkcije išle preko interneta a to nije bio slučaj sa Globaltelom sem tokom korištenja nekadašnje aplikacije!

Ne i Da
Dok prodaju fizičku sim karticu nisu u smislu, ali tretira se kao virtuelni u smeru da nemaju svoju mrežu nego je koriste ugovorom sa nekim od postojećih Telekoma u zemlji a da je potpuno virtuelni e onda ne bi imali sim karticu nit mrežu nego bi sve funkcije išle preko interneta a to nije bio slučaj sa Globaltelom sem tokom korištenja nekadašnje aplikacije!
Aha, hvala za pojašnjenje. Globaltel je uglavnom ovde bio nazivan "virtuelnim operaterom" što je znači bila greška jer su imali i svoje sim kartice.

Nego ja se pitam šta će ostati od ove lepote još malo
IMG_20231113_143115.jpg
Sakupljeno, tokom godina korišćenjem paketa 600 50/10GB uz sporadične dopune sa strane🤔

@dolmen

Mreza jos uvek postoji , postoje paketi...
Ako nastavis da aktiviras paket koji sadrzi min/sms+net
ostace ce ti aktivan nepotroseni sadrzaj

Да ли се поклон од 200гб приликом пребацивања из друге (МТС) у Глобалтел мрежу одмах прикаже на стању или треба да се зове подршка да укључе? Ортаку се већ недељу дана од како је прешао не појављују ГБ-ти а ни кредит од 900дин када је бирао пакет приликом иницијалне куповине на сајту…
Na privremenom broju je trebalo da ima dopunjen kredit, odnosno da posle prenosa aktivira Freepaid. Ako kredit nije uvećan ni nakon prenosa, neka zove korisničku podršku, odnosno pismeno se obrati mejlom uz priložene dokaze (potvrda plaćanja sa vidljivim brojem reference/transakcije).

Aha, hvala za pojašnjenje. Globaltel je uglavnom ovde bio nazivan "virtuelnim operaterom" što je znači bila greška jer su imali i svoje sim kartice.

Nego ja se pitam šta će ostati od ove lepote još malo
Pogledajte prilog 413132
Sakupljeno, tokom godina korišćenjem paketa 600 50/10GB uz sporadične dopune sa strane🤔
Samo zaplakati , odrzavaj sa 300 din ,greota da propadne

Prilozi

• Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    12.2 KB · Pregleda: 84
  • Screenshot_28.png
    Screenshot_28.png
    237.8 KB · Pregleda: 87
Јел неко изгубио гигабајте куповином додатка само са минутима или се преносе и тад?

Vrh Dno