Šta je novo?

Grand Theft Auto VI

Ako je trejler u decembru da l će igra nedugo posle toga ili fazon kraj 2024, početak 2025?
Gta V je bila razlika 2 godine

Sve ok, ali sto ‘budjet’? :))
Budžet je kad se nešto "nabudžuje" a buđet kad je nešto "ubuđano", kako ne znaš osnovne termine jotovanja :p
Mene zanima da li će da ostanu na nivou kvaliteta iz V ili će uspeti da domaše, možda čak i premaše IV.
Verovatno će uspeti da bude na nivou V mada mislim da gađaju još jače. A da premaše IV koji... Čekaj, koji jeste, odnosno nije bolji od V? Iz posta ne razumem o_O
Znaci gomila klincadije se dzabe poradovala jer ce morati da zamene graficke pa mozda i procesor
Ma klinčadija će da gazi Series Esko na 900p u 30 fpsa :cool:
Za komp će igra kasniti :devilish:

Premda i kod mene postoji ogromno interesovanje za novi GTA, jesam li ja jedini koji misli da igra ne može doneti nešto Bogznašta novo u odnosu na V...
Biće novina, sve likove u igri ćemo oslovljavatii sa they/them kao u novom GalCiV4 :)

GTA V je bio super optimizovan u vreme kada je izasao. Ljudi su iz fazona pokretali igru na prastarim kompovima. Postojala je fobija od lose optimizovanog GTA IV pa je optimizacija bila glavno pitanje za PC gamere.

Meni je RDR2 glavni reper. Ja ga sa svojim kompom igram na medium u 2k rezoluciji.
Tako da mi za GTA6 nema buducnosti sa trenutnim kompom.

GTA V je bio super optimizovan u vreme kada je izasao. Ljudi su iz fazona pokretali igru na prastarim kompovima. Postojala je fobija od lose optimizovanog GTA IV pa je optimizacija bila glavno pitanje za PC gamere.

Meni je RDR2 glavni reper. Ja ga sa svojim kompom igram na medium u 2k rezoluciji.
Tako da mi za GTA6 nema buducnosti sa trenutnim kompom.
Ja sam prešao jednom GTA V na 5870 na nekim medium podešavanjima, tu sam video da je lepo optimizovana kada ta karta može da tera igru.

Takođe prvi put prešao V na nekom core2duo. Bilo je ispod 30fps ali veće zadovoljstvo od bilo koje druge igre koje danas igram u 100..

@Nes* cemu does not contribute? Pogledaj ps5 specifikacije i bice ti jasno. Oni ce ciljati 30 i 60fps modove. Ps5 ima ekvivalent ryzen 3700x i rx 6700 non xt.
Mislim da se lik samo smorio, pa stavio tuzan smajli, a ne u smislu "lupas gluposti, evo ti does not contribute", mada mozda gresim.

Ne sumnjam da ce biti odlicna igra, ali videcemo kako ce meni leci... jedino sam u RDR2 uzivao, nijedan GTA nisam presao jer me je smorio posle nekog vremena.

Nacekacu se za neki novi RDR3. :D

Ni ja se ne secam dal sam presao ijedan GTA osim cetvorke mozda.. Meni nije to glavno, vise ono random voznja po gradu i izazivanje tuche..

GTA V je bio super optimizovan u vreme kada je izasao. Ljudi su iz fazona pokretali igru na prastarim kompovima.
Ljudi zaboravljaju da je GTA V prvobitno izašao za ps3 i x360, konzole iz 2005. godine sa po 512mb RAM memorije 😀
Jeste na ps4 i PC izašla “unapređena” verzija, ali to je u srži ista igra.
IV port je već druga priča…

Ni ja se ne secam dal sam presao ijedan GTA osim cetvorke mozda.. Meni nije to glavno, vise ono random voznja po gradu i izazivanje tuche..
Pesnitchenje style :D Iskreno i meni je u gta uvek glavno bilo zezanje po mapi ali sam preso sve delove od VC na ovamo.

Jel zna neko koja verzija RAGE endzina pokrece GTA V, koja RDR2 a koja ce da pokrece GTA VI?
Ljudi zaboravljaju da je GTA V prvobitno izašao za ps3 i x360, konzole iz 2005. godine sa po 512mb RAM memorije 😀
Jeste na ps4 i PC izašla “unapređena” verzija, ali to je u srži ista igra.
IV port je već druga priča…
I svi su bili u fazonu jel moguce da ps3 i x360 guraju ovakvu igru. Ne mogu da se setim koliko je gta v bio mocan na PCu u odnosu na aktuelne igre, ali se secam da je odnos grafike i zahtevnosti bio odlican.

Poslednja izmena:
GTA San Andreas... Nikada neću izbrojati sate koje sam proveo u toj igri... Predivno detinjstvo... Prvi komp... Grow Street... Home... Los Santos... Ne može se preko granice... Odlazak u ruralne predele... Pa San Fiero... Pustinja... Las Venturas... Kod svih porodičnih prijatelja deca imaju komp... Svi igraju San Andreas... Bezbrižnost... Sreća u zamišljaju i istraživanju tog sveta... Idem kod moje braće... Igraju i oni... Imaju sve šifre... Hesoyam... Vozim se svetom bez razmišljanja o bilo čemu... Slušam K-DST... Trenuci su predivni i znam da nikada neće proći... Prolaze brzo...

Mnogo godina je prošlo... Neka me tuga safatala dok ovo pišem kao da sam nekakva đedurina.
GTA šestice, želim da sabiješ i prodaš se u milijardu primeraka, da budeš najbolja igra ikada napravljena, ali za mene nikada nećeš biti San Andreas... :cry:

Ja dobio prvi komp jedno 4 meseca nakon sto je GTA San Andreas izasao, presao je 6-7 puta, takodje mi je najomiljenija GTA igra ikada. Samo sto sam ja 99 posto vremena slusao custom stanicu sa svojom muzikom. I onda kada ide neka bas dobra pesma ostanem u kolima dok se ne zavrsi, lol.

Sto se tice sestice, vrv ce napraviti ogroman skok sto se tice grafike, vizuelnog dizajna samog grada (ili gradova) gde ce se desavati i online dela, al za ostalo ne znam. Igrao sam nedavno neko vreme RDR, stao na pola, i nikako da se vratim jer sam slicne misije igrao po sto puta u drugim Rockstar open-world igrama. Sa druge strane ti dijalozi koji se desavaju dok se vozite/jasete konja na putu do misija su nenadmasni i jedna od najboljih stvari u Rockstar igrama (presao sam GTA IV pre nekih mesec dana, dijalozi tokom voznje kidaju). Valjda ih nece us**ti u GTA VI.

GTA San Andreas...
Ne znam da l sam jedini da sam ga igrao bar dve godine a da nisam prešo. Malo mi je krivo što sam odma krenuo sa šiframa pa tako i obišao sve gradove na keca... Možda da ga sad obrnem bez šifri. A u SAMPu imam na hiljade i hiljade sati. GTA V online jedva ako ima 50, valjda do ekipe. Samo se nadam da će VI da ima još veću mapu za free roam

Meni je Vice City bio prvi, a na njemu Slayer, Megadeth, Maiden, Priest...

Najbolji soundtrack ima LCHC radio u The Lost and Damned/The Ballad of Gay Tony DLC-ovima:

At the Gates - "Slaughter of the Soul"
Drive By Audio - "Jailbait"
Celtic Frost - "Inner Sanctum"
Entombed - "Drowned"
Sepultura - "Dead Embryonic Cells"
Soulfly - "Blood Fire War Hate"
Deicide - "Dead by Dawn"
Cannibal Corpse - "I Cum Blood"
Bathory - "Call from the Grave"
Kreator - "Awakening of the Gods"
Terrorizer - "Fear of Napalm"

Nadrealno.

Ja se samo nadam da ce onu guzatu plavusu sto vodimo malo da stesu, malo je overweight. :D
1699560428431.png
Mozda je ovo napucana varijanta posle teretane. :)

edit: Evo malo da gledamo ovaj leak footage dok ne izadje trailer:
Izgleda da ce kampanja moci da se igra u COOP modu. Koliko vidim bice loot sistem kao u RDR2, bice slicne interakcije sa NPC karakterima, ali ono na sta treba najvise da porade jeste linearnost misija - bilo bi dobro kada bi bile malo nelinearnije pa da igrac ima nekoliko razlicitih opcija i nacina na koje moze da ih zavrsi. Jer najveca boljka i GTA5 i RDR2 jeste upravo to sto su misije previse linearne i ako pokusas bilo sta da uradis drugacije sto nije predvidjeno sledi "mission failed".

Poslednja izmena:
Hah ovo je nesto izmedju 3 i 5 :)

Meni je ubedljivo najveca provala to sto su neki rekli da ce za igru trebati 750GB slobodnog prostora :D

Kakva je ovo smejurija pa vi ljudi niste realni, pisete O NECEMU STO SE JOS UVEK NIJE NI POJAVILO i ocemu se ne zna ama bas nista. Druga stvar ne ocekujte da cete od prvog trailera imati neku realnu predstavu o igri jer marketing i sminka ce uciniti da taj mali kratak reklamni blok budeo WOW efekat. Tako da kad izadje igra onda mozemo da debatujemo sta i kako ovako nista.

Kao da smo juče secirali svaku scenu GTA V trejlera. 12 godina prođe od tada. Ako ga sada pogledam, vidim da ima i istine ali i dezavuisanja u njemu.

Secam se RDR2 trailera ss-ova i ostalog. Kada je izasla igra ispostavilo se da je Rockstar undersell-ovao igru svo vreme tokom reklamnog perioda. Par dana pred izlazak igre pojavio se gif od 3 sekunde gameplaya koji me je prevrnuo sa stolice koliko je dobro izgledao. Slicno se dogodilo i sa GTA4, pojavio se gif kako Niko pada sa motora i to je bio prvi pogled na Euphoria engine koji se tokom marketinga uopste nije prikazivao.
Po svemu sto sam do sada doziveo od R* uvek pokazu manje od onog sto na kraju isporuce.

Jel RDR2 gif pokazivao kako se konju skupljaju/šire mošnice u zavisnosti da li je napolju hladno/toplo? Aj priznaj, razumećemo.

Nazad
Vrh Dno