Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ima sam pre nekog vremena neku listu i za neke pronalaske max period iznosi 20 godina. Naravno, godišnje se plaća produženje, ali max period je ograničen i posle toga nema produženja. Bio sam iznenađen. Dok recimo autorska prava traju znatno duže.
Recimo, neki veoma poznati lekovi koje svaka kuća ima, nisu više predmet patentnih prava

Prvo, ne, nikome klima ne trosi vise u prelaznom periodu nego na minusu, nego ljudi ne znaju da gledaju potrosnju. Sto je manja temperatura, to klima vise trosi, bez izuzetaka.
Ti sto to pricaju, da im Amber Premium mnogo trosi, ne znaju o cemu pricaju, a ne znaju ni da isprate potrosnju, kao ni taj tvoj drugar kome su se ti zalili, a on to nije razumeo.
Objasni im da na meracu pogledaju koliko im je klima potrosila za 24h, a ne koliko u nekom trenutku trosi, a onda da to uporede sa nekom koja je ranije grejala isti taj prostor.

Amber Premium 12 nema ni promil sanse da trosi vise od tog 18 Comforta.
Za pocetak, pogledaj podataj o SCOP-u u srednjoj zoni, na 7c spoljasnje temperature, Amber Premium 12k ima 5.1 SCOP, a Comfort 18 4.4 SCOP.
Da pojasnis tom tvom drugaru, to znaci da za 1kW potrosnju, prva da 5.1kW toplote, druga daje 4.4kW. To je COP, a S ispred toga znaci sezonski, sto je jos merodavnije.
Svaki prostor zahteva odredjenu kolicinu toplote da bi se zagrejao, tako da ce ta Comfort uvek da ti trosi vise struje da bi dala iste rezultate.
Sto se temperatura obara, ja ti garantujem da ce razlika postati jos veca, jer je Amber Premium zver koja jako malo reaguje na slabe minuse i jedna od najboljih klima kod nas koju mozes kupiti za grejanje malo veceg prostora.
Samo polako druze... I na tarabi pise svasta... Po svim stranim forumima gde sam bio Amber Comfort jednostavno svi proglasavaju za najstedljiviju klimu trenutno... Ja sam postavljao recenziju sa slikama u stanu gde mi greje 60 km i trosi 350 w (naravno ide i gore ali bude i na 350...). Da li vi imate neku novu tj model od prosle ili ove godine Amber premium ultra 12 pa da mozete da tvrdite tj opovrgnete savete mog maistora takodje i prijatelja? Jedno je teorija a jedno praksa. Svi znamo sta pise na Gree Muse (koja god verzija) pa kako su ljudi zadovoljni sa njom i koliko im trosi? Ovde vredjate ljude da ne znaju lepo ni da gledaju na aplikaciju koja prati elektricnu potrosnju energije, ja verujem da svako ima neka ocekivanja koja ta klima ili ispunjava ili ne, ako meni Comfort radi na 350w u stanu ja sam bio zadovoljan jel sam na to i racunao, ako je vecini na amber premium trosio vise od 1kw u gradu verujem da nisu bili zadovoljni tom klimom za te uslove. Svakako posle par sati to se ustali i onda se relativno lako prati moduliranje koje i te kako ima veze sa spoljasnom temperaturom napolju. Iskreno mogao sam da biram ali za 1000 evra sa ugradnjom i prevozom tj dolaskom na udaljenu adresu veoma sam zdovoljan a opet na njemu je bilo da izabere klimu i da kaze cenu. Da slazem se da bi zimi trebalo vise da trosi dok ne dodje racun necemo znati po zakonimo termo dinamike apsolutno ste u pravu... Ali mi zvucite ljuto iz nekog razloga...

Mislim da on bas ima Premuim Ultra pa zato kaze. Realno ako ta ultra trosi konstatno 1kw, onda verovatno greju prostor sa otvorenim prozorima na 30C podesenoj klimi.

Samo polako druze... I na tarabi pise svasta... Po svim stranim forumima gde sam bio Amber Comfort jednostavno svi proglasavaju za najstedljiviju klimu trenutno... Ja sam postavljao recenziju sa slikama u stanu gde mi greje 60 km i trosi 350 w (naravno ide i gore ali bude i na 350...). Da li vi imate neku novu tj model od prosle ili ove godine Amber premium ultra 12 pa da mozete da tvrdite tj opovrgnete savete mog maistora takodje i prijatelja? Jedno je teorija a jedno praksa. Svi znamo sta pise na Gree Muse (koja god verzija) pa kako su ljudi zadovoljni sa njom i koliko im trosi? Ovde vredjate ljude da ne znaju lepo ni da gledaju na aplikaciju koja prati elektricnu potrosnju energije, ja verujem da svako ima neka ocekivanja koja ta klima ili ispunjava ili ne, ako meni Comfort radi na 350w u stanu ja sam bio zadovoljan jel sam na to i racunao, ako je vecini na amber premium trosio vise od 1kw u gradu verujem da nisu bili zadovoljni tom klimom za te uslove. Svakako posle par sati to se ustali i onda se relativno lako prati moduliranje koje i te kako ima veze sa spoljasnom temperaturom napolju. Iskreno mogao sam da biram ali za 1000 evra sa ugradnjom i prevozom tj dolaskom na udaljenu adresu veoma sam zdovoljan a opet na njemu je bilo da izabere klimu i da kaze cenu. Da slazem se da bi zimi trebalo vise da trosi dok ne dodje racun necemo znati po zakonimo termo dinamike apsolutno ste u pravu... Ali mi zvucite ljuto iz nekog razloga...
Nema potrebe za persiranjem.
Ne vredjam nikoga, to sto neko nesto ne zna nije uvreda, a upravo je problem generalno drustva sto se svako vredja cim ga neko ispravi.
Nema ovde ni tarabe, niti icega drugog, vec 2 klime istog proizvodjaca, gde za jednu navodi 5.1, a za drugu 4.4 scop, istom metodologijom merenja i sertifikacije kojom svi proizvodjaci odredjuju te vrednosti.
Ili mislis da taj tvoj drugar ili neki random kupci klima sa verovatno jako malo iskustva, bolje znaju od proizvodjaca koji je te 2 klime napravio?

Imam 4 komada Amber Premium 12 i iz iskustva kazem da ne trose mnogo struje.
Ja sam ti vec objasnio kako da izmeris koliko ti trosi klima, a ti mi onda opet spominjes da ti trosi 350W, gde opet pogresno to meris.
Dakle, potrosnja se meri u Wh ili kWh, ne u W, to je trenutna snaga kojom radi.
Takodje, verujem da ni Muse ne trosi vise struje od neke druge klime u toj klasi, ali to ne mogu da potvrdim.
Ovde svi zamenjuju snagu sa potrosnjom i to je generalno problem kod vecine ljudi cak i ovde na forumu, gde su minimum 3x bolje informisani u odnosu na prosecnog korisnika klime.
Nisi ti uzeo losu klimu, samo nije bolja od Premium modela, a sigurno nije stedljivija i za to sam te i ispravio.
Ako nize modulira i ako je tebi to bitno, onda je to bolji izbor za tebe i to je ok.

I nema sta da razmisljamo niti diskutujemo da li klima trosi vise struje kada je toplije, jer ne trosi.
Nema tu "ne bi trebalo" niti bilo sta drugo, vec je cinjenica da trosi manje struje po toplijem vremenu, svaka klima bez izuzetaka.

Mozda ti delujem ljuto, ali nisam, samo govorim onako kako je, a ti si umesto toga da sam te u 2 posta informisao o klimama vise nego tvoj drug serviser, moj post shvatio kao licni napad.
Isto tako smo mi ovde mogli tvoje: "Svi ste mi rekli da je najbolje da uzmem Amber Premium 12, ali mi je drugar rekao da je ta klima njesra i da trosi kao traktor", mogli da protumacimo da ti kazes da smo mi glupi i da nemamo pojma o cemu pricamo, itd, itd...sve je stvar perspektive i kako neko nesto zeli da prihvati i protumaci.

Ne znam da li si izabrao tu klimu zato sto je bila jeftinija ili ti je drugar to rekao zato sto je vise zaradio ili nesto trece, ali Amber Comfort nije bolja klima od Premium, niti vise trosi, nije ni prici po klasi.

Poslednja izmena:
Ispravka, 12ica ima 4.4scop, 18ica ima 4.1 scop.
Amber Premium 18ica ima 4.4 scop.

1698683629158.png

1698683709105.png

Ako ne radis ili ne proizvodis klime ne mozes me informisati osim onim sto citas preko brosura kao i ja ili kao sto rece imas 4 premium ambera (opet jel su novi u zadnjih 24 meseca uzeti...) I pratis potrosnju pa mozes da kazes kolika ti je potrosnja... Ja svo vreme pricam o potrosnji struje koliko se trosi na sat u proseku, ako je to toliko uvreda i moje ne zananje sto sam stavio 350w umesto 350Wh onda imas ozbiljan problem... Klima u stanu mi je je u nekim periodima trosila tacnije modulirala i ispod 350Wh na 24 sata, do 500Wh ili 0.5 Kwh nije prelazila. Niko ne spori ni najmanje da je tvoja klima i jaca i bolja i sta god vec... Ja pricam svoje iskustvo i ono sto cujem... Opet se vracamo na Gree Muse koji je na papirima i jaci pa opet i trosi vise i mnogo vise ljudi nije zadovoljno snjom... Izabrao sam ovu zato sto bi trebalo nadam se da trosi najmanje struje sto mi i jeste najbitnije sa ovim poskupljenjima iste a kazem sa 12 comfort sam prezadovoljan. Niko nije pominjao da je tvoja (vasa) klima njesra ili da je neko glup... To verovatno sto ti mislis da si mnogo pametan a drugi sa svojim stavom nisu opet tvoj je problem... Kad budem zatvorio deo prostorija i jos neke gubitke sto imam izmedju prizemlja i sprata, ako uspem da je spustim na 500 do 600 Wh bicu zadovoljan...
Mozda malo da poradis na asertivnom govoru pomaze u zivotu. I da taraba je uvek aktuelna jel da nije uzeo bio mozda neku drugu klimu ili model a ne proverenu Amber na koju se maltene niko ne zali jel sa njom nema greske zar ne...

Kolika ti je ukupna potrošnja u zadnja 24 h?

Blizu 20kwh stim sto se klima dosta gasila jel je dan bio bas topao oko 26 ili 27 stepeni je bilo za vikend... Tamo sam samo vikendom...
Ovde mi nije jasna matematika
Klima trosi 350wh a za 24h potrosila 20kw
Sta ce biti kad zategne minus ziv nisam.
Elem
Mojima Amber Premium 12 do sada od kda je ugradjena potrosila 10kwh. Zl opet ni to nije neka matematika obzirom da pale/gase vazda. Bice da ce da ostanu bez daljinskog do Aprila sledece godine😁

Cek na koliko ti drzis C klimu?
Taj dan je instalirana drzana je na 24 stepena ... Kazem prosecno po staju trosila oko 800 Wh
Ovde mi nije jasna matematika
Klima trosi 350wh a za 24h potrosila 20kw
Sta ce biti kad zategne minus ziv nisam.
Elem
Mojima Amber Premium 12 do sada od kda je ugradjena potrosila 10kwh. Zl opet ni to nije neka matematika obzirom da pale/gase vazda. Bice da ce da ostanu bez daljinskog do Aprila sledece godine😁
350 Wh mi trosi comfort 12 u stanu 60km ima post od ranije koga interesuje, 800 Wh mi trosi u kuci 110km

Sad gledam tabele gore navesene za Amber Ultra/Komfort
Impozantna razlika u kapacitetima na -10/-20 ova dva modela.
I to Amber premium 12 vs Komfort 18

Ako ne radis ili ne proizvodis klime ne mozes me informisati osim onim sto citas preko brosura kao i ja ili kao sto rece imas 4 premium ambera (opet jel su novi u zadnjih 24 meseca uzeti...) I pratis potrosnju pa mozes da kazes kolika ti je potrosnja... Ja svo vreme pricam o potrosnji struje koliko se trosi na sat u proseku, ako je to toliko uvreda i moje ne zananje sto sam stavio 350w umesto 350Wh onda imas ozbiljan problem... Klima u stanu mi je je u nekim periodima trosila tacnije modulirala i ispod 350Wh na 24 sata, do 500Wh ili 0.5 Kwh nije prelazila. Niko ne spori ni najmanje da je tvoja klima i jaca i bolja i sta god vec... Ja pricam svoje iskustvo i ono sto cujem... Opet se vracamo na Gree Muse koji je na papirima i jaci pa opet i trosi vise i mnogo vise ljudi nije zadovoljno snjom... Izabrao sam ovu zato sto bi trebalo nadam se da trosi najmanje struje sto mi i jeste najbitnije sa ovim poskupljenjima iste a kazem sa 12 comfort sam prezadovoljan. Niko nije pominjao da je tvoja (vasa) klima njesra ili da je neko glup... To verovatno sto ti mislis da si mnogo pametan a drugi sa svojim stavom nisu opet tvoj je problem... Kad budem zatvorio deo prostorija i jos neke gubitke sto imam izmedju prizemlja i sprata, ako uspem da je spustim na 500 do 600 Wh bicu zadovoljan...
Mozda malo da poradis na asertivnom govoru pomaze u zivotu. I da taraba je uvek aktuelna jel da nije uzeo bio mozda neku drugu klimu ili model a ne proverenu Amber na koju se maltene niko ne zali jel sa njom nema greske zar ne...
Sujeta je zeznuta stvar, a jos gore kada je nicim izazvana.
Niti sam negde spomenuo da sam ja uvredjen, niti sam tebe licno igde napao, kao ti sada mene ovde sto bezobrazno prozivas, jer cinjenice ne znas i nemas.

Za pocetak, jel i jer nisu isto, bas para usi.

Ajmo otpocetka:
Pre 2 nedelje si pitao da li 350-2600W u brosuri znaci da klima toliko trosi, to jest toliko moze da povuce struje.
To te znanjem automatski stavlja jedno 25 godina iza mene, a posto mi je otac elektrotehnicar za rashladne i termicke uredjaje(valjda se tako zove), mozda i vise, mislim da sam to znao sa 10 godina da protumacim.
Sledece javljanje je da si kupio Comfort 18 jer ti je drugar rekao da sigurno manje trosi od Amber Premium 12, jer su to neki ljudi njemu rekli.
Koja je metodologija tog merenja, u kom prostoru su to njima bile Comfort 18 i Premium 12, kada su mogli tako da ih uporede?
Da li u prostoru iste kvadrature, u istom mestu, ista izolacija, ista stolarija, isto setovana temperatura, isto setovani izduvi vazduha, identicna spoljasnja temperatura i vlaznost vazduha?
Sigurno nisi sa tolikim znanjem gde ja tebe nemam cime informisati, zaboravio da su to najbitniji detalji kod sticanja bilo kakve slike o radu neke klime?
Ja sam siguran da je i taj tvoj drugar, monter klime koji sudeci po slikama ne zna ni klimu da montira bolje od segrta nakon 2 nedelje pomaganja majstoru, sve to ispitao, jel tako?
Prvo mu reci da ode na obuku montiranja klime kod nekog majstora, a moze i na YT da nadje barem osnove, a ti ces do tada ako detaljnije iscitas forum, svakako znati vise od njega.

Sledece sto si izjavio, jeste da tebi tvoja klima trosi 350W, da ide i gore, ali radi i na 350W? I vise puta si spomenuo da ti radi na 350W. Pa si onda napisao da ti trosi, to jest modulira 350kWh, a nekad i nize od tog propisanog minimuma.
Hoces da mi kazes da ako upalis klimu da greje na 24c, a u prostoru ti je trenutno 23c, napolju 22c, da ce ti klima trositi 350Wh i nikada manje? Ne, jer si pricao o trenutnoj snazi klime, a ne potrosnji, sta god ti sada rekao.
Takodje si i za Amber Premium rekao da ljudima trosi 1kW.
Tu si takodje mislio na trenutnu snagu, koliko u odredjenom trenutku ta klima vuce iz zida.
Na osnovu toga sam ti rekao da ti ljudi ne znaju o cemu pricaju i da to nije potrosnja te klime, a posto je tvoj drugar to tebi preneo, a ti nama, izvodi se zakljucak da ni vas dvojica ne znate da razlikujete potrosnju neke klime i trenutnu snagu neke klime, inace ne bi rekao da ljudima trosi 1kW.
Sledece sto si rekao, jeste da mnogima klima trosi vise u prelaznom periodu nego na minusima, da se na minusima smanji potrosnja, sto opet ukazuje da ti ne znas da razlikujes trenutnu snagu i potrosnju neke klime, a ja da ne bih tebi nista licno govorio, samo sam te ispravio da nijedna klima ne moze da trosi vise na +15c nego na 0c i to morao opet da ponovim jer je tvoj odgovor na to bio da necemo znati dok ne dodje racun, i ako se slazes da sam ja u pravu po zakonima termodinamike(jedna rec btw)...mislim, sta dalje reci, a ne zaplakati.
Moj nacin da budem fin jeste bio da te opet ispravim za te nebuloze koje si ispisao, bez da te prozivam.

Znanje nije isto sto i pamet. Niti neko ko nesto zna i ima informacije o necemu mora biti pametan, niti neko ko nesto ne zna i nema informacije mora biti glup.
E sada, vec neko ko je uporan i pokusava da isforsira drugima svoje neznanje umesto da nesto nauci...to vec ostavljam individualnoj interpretaciji.
Sto se mene tice, mislis da treba da vezbam i budem asertivniji? Zanimljivo...

Svi smo mi ovde na forumu jedni od drugih jako mnogo naucili, bilo je pre par godina ljudi koji su daleko vise od mene znali, ja jedva osnovno, ima jos mnogo ljudi koji znaju dosta toga o klimama sto ja ne znam, stalno ispadne neki nenadani detalj jer prosto nismo bas toliko zainteresovani da prodjemo celu skolu za to i bas sve saznamo.
I ne, nisam ja pametan zato sto o ovoj temi znam neuporedivo vise od tebe, samo neuporedivo informisaniji.

Pozdrav!Molim za mišljenje o Bergen klimama generalno jer ne znam koji je konkretno model u pitanju ta koja mi je ponuđena.Neka osamnaestica,nema wi fi,do -15 greje.Inače nemam s klimama generalno nikakvo iskustvo,malo se informisala po netu,forumima i sl.Vidim da su Bergen i Gree u nekakvoj vezi ,Bergen nekakva jeftinija,lošija verzija?Inače ,treba mi za grejanje nekih 46m2.Klima bi bila postavljena u dnevni boravak površine 32m2,naspram vrata dnevnog boravka,odakle bi trebalo da greje,naravno,slabije,predsoblje i kupatilo,koji zajedno imaju 14m2.U pitanju je kuća bez izolacije,stolarija drvena,starija.Da li ima šanse da se sa osamnaesticom to postigne?Hisense možda bolja?Tu imam za istu cenu neko koja greje do -20.Šta znači to da greje do -20 ,tj. -15,da će ako napolju bude -21,tj. -16 da prestane da radi?Molim ako može neko mišljenje,savet,jer je poslednji trenutak da odlučim,ono,bukvalno sutra moram za jednu od ove dve da se odlučim,a ja što više čitam,sve više shvatam kako blage veze nemam

A ko će ga znati.

Pozdrav!Molim za mišljenje o Bergen klimama generalno jer ne znam koji je konkretno model u pitanju ta koja mi je ponuđena.Neka osamnaestica,nema wi fi,do -15 greje.Inače nemam s klimama generalno nikakvo iskustvo,malo se informisala po netu,forumima i sl.Vidim da su Bergen i Gree u nekakvoj vezi ,Bergen nekakva jeftinija,lošija verzija?Inače ,treba mi za grejanje nekih 46m2.Klima bi bila postavljena u dnevni boravak površine 32m2,naspram vrata dnevnog boravka,odakle bi trebalo da greje,naravno,slabije,predsoblje i kupatilo,koji zajedno imaju 14m2.U pitanju je kuća bez izolacije,stolarija drvena,starija.Da li ima šanse da se sa osamnaesticom to postigne?Hisense možda bolja?Tu imam za istu cenu neko koja greje do -20.Šta znači to da greje do -20 ,tj. -15,da će ako napolju bude -21,tj. -16 da prestane da radi?Molim ako može neko mišljenje,savet,jer je poslednji trenutak da odlučim,ono,bukvalno sutra moram za jednu od ove dve da se odlučim,a ja što više čitam,sve više shvatam kako blage veze nemam
Tesko.ces se ti ogrejati sa Bergen klimama.sa.tako losom.izolacijom..Neznam koliki ti je budzet..ali bez 700-800€ tesko.da.ces biti zadovoljan..Citiracu svog servisera koji se bavi ugradnjom..."Slobodno.stavi taj Bergen od 40.000..i grejaces se do -5..posle.toga zaboravi na grejanje.."Ako.ti dozvole finansije iskopaj nekog Gree Amber komfot..ili.vidi nekog dobrog Japanca ali sve sto malo vredi je skupo..

Tesko.ces se ti ogrejati sa Bergen klimama.sa.tako losom.izolacijom..Neznam koliki ti je budzet..ali bez 700-800€ tesko.da.ces biti zadovoljan..Citiracu svog servisera koji se bavi ugradnjom..."Slobodno.stavi taj Bergen od 40.000..i grejaces se do -5..posle.toga zaboravi na grejanje.."Ako.ti dozvole finansije iskopaj nekog Gree Amber komfot..ili.vidi nekog dobrog Japanca ali sve sto malo vredi je skupo..
Ovo sa jednom osamnaesticom bi trebalo da bude samo za ovu zimu ,da vidimo kako bi se klima u takvim uslovima pokazala za grejanje,a da za sledeću zimu postavimo još jednu.Japanci klasa za sebe,pa svi ostali ,znam.Hvala na mišljenju i savetu.

Okaci ti tvog servisera na klin. ja se grejao i na -14 sa bergen ber12 to je verzija ista kao gree lomo. Identične su ,znam jer imam i nju. Obe
spadaju tj spadale su u slabiji segment i sada me greju i hlade. Ne možeš da generelaziješ ništa,ali ništa. Sve zavisi od modela do modela. I ja sada ne mogu da verujem da nude 18 bergen nez wifi, pa wifi imao pre 4g kad sam ja uzimao.To ili je prastari model ili nešto....

Postovani,
Molim Vas za pomoc oko odabira klime... Dvoumim se izmedju gree clivie 18 i amber premium ultra 12 k. Klima mi je potrebna primarno za grejanje dnevne sobe i kuhinje od 45 m2, posto planiram da odustanem od peleta .. Stan je izolovan ok, prozori su pvc.. Hvala na pomoci...

Nece biti malog kapaciteta, s obzirom da je 12 btu? A kakve su po realnoj potrosnji? Deluju mi da su slicni kao potrosaci struje... Hvala jos jednom

Okaci ti tvog servisera na klin. ja se grejao i na -14 sa bergen ber12 to je verzija ista kao gree lomo. Identične su ,znam jer imam i nju. Obe
spadaju tj spadale su u slabiji segment i sada me greju i hlade. Ne možeš da generelaziješ ništa,ali ništa. Sve zavisi od modela do modela. I ja sada ne mogu da verujem da nude 18 bergen nez wifi, pa wifi imao pre 4g kad sam ja uzimao.To ili je prastari model ili nešto....

Pazi sve je moguce..ja preneo samo.ono sto je meni.rekao..a mogao je da precuti i naplati mi dve ugradnje Bergena..E sad mozda zavisi od modela.i serije..To su bile one klime od 40.000...koliko stvarno mogu da grejubna -10,-15c.neznam i ne mogu da.sudim jer ih nemam..Mogu.da.sudim.za Musu(i to ne potpuno).iAmber.komfort..

Nece biti malog kapaciteta, s obzirom da je 12 btu? A kakve su po realnoj potrosnji? Deluju mi da su slicni kao potrosaci struje... Hvala jos jednom
Ultra 12 ti je dosta jaca na grejanju od te 18 Clivia.
Ima 46kg spoljasnju(Clivia 18k ima 32kg) i jos 5 stvari koje su fokusirane da klima daje sto vise toplote i mislim da kod nas barem ne postoji 18ica koja je jaca od Gree Amber Ultra 12ice.
Ta klima je napravljena da radi na debelim minusima i tek ispod nule pokazuje koliko je zapravo jaka i da na -10c radi istom lakocom kao na +10c.

Posto gledam da ustedim na struji kasnije, jer mi je kupovina ovakve klime ozbiljna investicija, koja bi po vasem misljenju bila ekonomicnija po pitanju potrosnje struje? Zivim u Beogradu, tako da u proseku nema previse dana sa debelim minusem...

Nije bas cest slucaj da bude -10 kod nas,i to par dana,ako je dobra izolacija mozda je bolje da uzmes neki Daikin ili Mitsubisi zbog potrosnje struje koja te toliko brine,Amber greje odlicno aki izgleda i da trosi solidno.

Amber trosi manje od vecine Daikina i Mitsubishija, a pogotovo u tom cenovnom rangu.

Mislim da taj mit o ogromnoj potrosnji Amber Nordica prozilazi iz toga sto ih serviseri preporucuju za vece neizolovane/slabo izolovane prostore.
I onda dodje neko ko grije 60 kvadrata sa slabom nikakvom izolacijom i vidi pise neko na forumu njemu njegova klima 3 puta manje trosi.
A kod tog drugog npr ususkan i dobro izolovan stan od 40 kvadrata.

Vrh Dno