Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Sto se tice adaptera za slusalice pisano je ovde na temi, ljudi su nalazili adaptere na Aliju koji rade sa samsung telefonima...
Sto se tice placanja, Google pay je sasvim ok.

@Peppa prase uzmeš usb-c na 3.5mm džek u samsung prodavnici i radi će ti slušalice bez ikakvih problema. Što se tiče banke ne moraš ići u banku nego koristiš ID korisnika i staru pin šifru da bi ponovo aktivirala aplikaciju na drugom uređaju. Oko plaćanja koristi google wallet i sigurno je plaćanje. Takođe ne moraš ići u banku da bi odobrila plaćanje preko telefona pošto sam ja i Banca Intesa.

Stara pin šifra za aktivaciju,u ovom slučaju (moja banka) je važila 2 sata.

Prilikom promene telefona,samo sam instalirao aplikaciju,pozvao banku,ostavio podatke. U trenutku mi je stigao sms sa aktivacionim kodom,uneo,i bez problema aktivirao mbanking,bez odlaska u banku

U moje dve banke u kojima imam otvorene račune do skoro nije moralo ni da se nazove prilikom reaktivacije. Sve se obavljalo iz aplikacije. I novi kodovi su se dobijali preko aplikacije. Ne znam zašto su uveli pozivanje da bi se dobili kodovi

^ to zavisi od banke. Za Banca Intesa ne mora se ići u poslovnicu niti zvati centrala.

^ iskreno ne znam, meni su rekli kada se pojavila novija aplikacija da pri prelasku na drugi uređaj jednostavno zapišem ID koji je se vidi kada stisnem na svoju sliku u gornjem levom uglu. Pri aktivaciji na novom uređaju idem kao postojeći korisnik, unesem ID i stari pin. Posle toga traži novi pin i to je to. Do sada ne znam koliko sam promenio uređaja i nikad nisam imao problema. Prešao sam sa iphone na Samsung pre neke 2 nedelje i sve prošlo bez problema.

Хвала ти! Ја нисам знао за то па сам морао да зовем.

^ drago mi je da je rešeno.

Ne znam da li ima tema za slusalice ali opet moj savet za sve da ne uzimaju brendirane slusalice mainstream brendova (Xiaomi, Samsung, Apple, Beats...) vec uzimajte slusalice od brendova koji su okrenuti audiofilima i koji za daleko (po nekad i do 5x manje para) pruzaju mnogo vise.
Neki od brendova su Edifier, Sennheiser, JBL, Bose, Jabra, Soundpeats...

Ja licno koristim edifier tws 1 pro koje su bubice i meni nikad nisu ispale iz uveta a koristim ih za trening svakog dana. Punim ih na mesec ipo do dva, uz prosecno koriscenje od dnevno 1h vremena (uz neke dane odmora). Izasla je i nova verzija ne znam kakava je ali svakako za ispod 50 dolara ima dosta slicnih drugih marki drugacije trimovanih po onome sta bas vama odgovara, samo trebate da istrazite, sta je vama bitno od slusalica. Za okk 100e vec imate dosta dobre slusalice odlicnih marki, a za 150e vrhunske dok kod mainstream brendova za taj novac dobijete osrednje slusalice ili budzet kvalitet.

Zavisi od banke do banke. Ja sam morao da se prvo zakacim na banku preko compa - jer mi trazi potvrdu preko sms-a, pa onda da vrtim po sajtu ,da me ne izbaci a paralelno vracao tel na fabr. Pa kad se upalio instalirao Kombank app za tel i registrovao se. A preko compa posaljem nove parametre za reg. mobilne app. Ali recimo za intaliranje app za placanje preko tel-a, za Komercijalnu mora da se iskljuci developer mod, pa kad se instal. i aktivira, ponovo vrati aktivan. To sam saznao na tezi nacin, kada sam dosao do nekog IT-a u banci, jer danima nisam mogao da aktiviram app.

Upravo promenio csc sa TOP na THL ali update nije jos uvek stigao. Jel treba da se saceka malo ili?

Ne mogu da provalim u cemu je problem. Promenio uspesno, dobio snimanje poziva i identifikaciju poziva i instalirale mi se 2 nove aplikacije.
Screenshot_20231105_182513_One UI Home.jpg

Poj4dini regioni dobijaju neke aplikacije kao što, verovatno, ako dobiješ ažuriranje preko m:ts-a dobiješ neke njihove aplikacije. I ja sam, kad sam menjao CSC na EVR dobio neke budalaste aplikacije koje sam pobrisao
Ja juče promenio CSC na THL i nema upadate još...
Odakle ti je telefon? Gde je kupljen? Neće telefon na svakom Ycsc-u da "povuče' update čak i ako ga ima. Moj telefon je iz UAE. Kad sam prošlig meseca promenio CSC na EUX kako bih dobio update nisam ga dobio iako je postojao. Promenio sam CSC na EVR i update je stigao momentalno!

Poslednja izmena:
Evo malo poredjenja S23 i A52s 5G kad je kvalitet slike u pitanju. Tuga jedna... :D

Prilozi

• Screenshot_20231104_230559_Gallery.jpg
    Screenshot_20231104_230559_Gallery.jpg
    246 KB · Pregleda: 166
  • Screenshot_20231104_230555_Gallery.jpg
    Screenshot_20231104_230555_Gallery.jpg
    188 KB · Pregleda: 172
  • aaaaa.png
    aaaaa.png
    1,023.2 KB · Pregleda: 173
  • Screenshot_20231104_231008_Gallery.jpg
    Screenshot_20231104_231008_Gallery.jpg
    110.2 KB · Pregleda: 169
  • 20231104_153025 (1).jpg
    20231104_153025 (1).jpg
    239 KB · Pregleda: 168
  • 20231104_153025.jpg
    20231104_153025.jpg
    219.5 KB · Pregleda: 157
  • 20231104_153217 (1).jpg
    20231104_153217 (1).jpg
    400.4 KB · Pregleda: 158
  • 20231104_153217.jpg
    20231104_153217.jpg
    356.6 KB · Pregleda: 163
Kupljen u A1. Dobio sam i ja te aplikacije i snimanje razgovora, ali nema update.
Verovatno ću kad A1 pusti upadate vratiti CSC, pa ponovo na THL

Druže, ne pravi. Jarke boje nemaju veze sa detaljima. Kako su onda na A52 ipak bolje slike? Šta, scene optimizer radi bolje na starijem telefonu? Kažem ti da sam se puno puta igrao i nema tu razlike.
A ovde nije ni poenta u bojama, već u detaljima i u šugavom bluru. Smešno da se ovo potura kao flegšip u 2023.

@Mixer93
Jesi li probao neku drugu aplikaciju za kameru npr neki gcam port čisto da testiraš kako se tu ponaša kamera kada se fotka i da vidiš kakve slike izbacuje?

Druže, ne pravi. Jarke boje nemaju veze sa detaljima. Kako su onda na A52 ipak bolje slike? Šta, scene optimizer radi bolje na starijem telefonu? Kažem ti da sam se puno puta igrao i nema tu razlike.
A ovde nije ni poenta u bojama, već u detaljima i u šugavom bluru. Smešno da se ovo potura kao flegšip u 2023.

Nazad
Vrh Dno