Šta je novo?

Hardver Misljenje o konfiguraciji do 1500e

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

matijaa._

Zapažen
Učlanjen(a)
19.09.2022
Poena
11
Pozdrav drustvo,

Zeleo bih da mi kazete misljenje o ovoj konfiguraciji? Sta promeniti, sta je suvisno i ostalo ? (konfiguracija do 1400-1500e)
Da napomenem racunar je za gaming. (GTA V, CS2, PUBG). Takodje i za projektovanje, ne toliko zahtevno rederovanje..
Bio bih Vam zahvalan na savetima.
Pozdrav,

Graficka karticaASUS Dual GeForce RTX™ 4060 OC Edition 8GB
ProcesorIntel core i5 13600K
SSDSamsung 970 Evo Plus 500 GB
RAMG.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000
Maticna plocaGigabyte Z790 AORUS Elite AX
KucisteLian Li Lancool III RGB
Hladjenjebe quiet! Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler
NapajanjeCorsair CV550

grafička kartica je potpuni promašaj.
na stranu to što ima samo 8gb vrama, što već postaje malo.

ako baš mora nvidia, ili rtx 3080, ili rtx 4070

ako može i amd da dodje u obzir, za slične novce možeš da uzmeš rx 7700xt koja je daleeko bolja grafička.

grafička kartica je potpuni promašaj.
na stranu to što ima samo 8gb vrama, što već postaje malo.

ako baš mora nvidia, ili rtx 3080, ili rtx 4070

ako može i amd da dodje u obzir, za slične novce možeš da uzmeš rx 7700xt koja je daleeko bolja grafička.
Ne mora nvidia mislis da su amdove bolje? Mislim da mi je i napajanje prejako za ovakve kompononte.

I bolje da ides na 13400
Ne znam ja sam gledao na Benchmarku sta je najbolje, tacnije sta su korisnici ocenili

Napajanje je na granici, bolje nađi neko jače i kvalitetnije. CPU je ok, eventualno 13500, nemoj ispod. Matična je overkill. SSD bar 1TB. Za RAM nisi naveo količinu, pretpostavljam da ideš na 32GB?

Corsair CV550 nije dobro zato sto je Group Regulated a ne DC-DC, Corsair CV650 je odlican izbor i jeste DC-DC

Corsair CV550 i CV650 su nebo i zemlja, kompletno razlicite platforme i kvalitet.

CV650 je bolje od svih slicnih FSP, Adata XPG Pylon, Deepcool PK-D, NZXT C Bronze, MSI MAG A-BN, Thermaltake BM2 Bitfenix Formula Bronze, itd koja su u gornjem Tier-C, ili izmedju Tier-B i Tier-C. Sad jedino sto nije modularno i sto je do sad bilo preskupo kod nas, pa se ne isplati u odnosu na slicna (nije toliko bolje od par modularnih xD)

Ali kome nije bitno modularno, i ako mu Gigatron i/ili Novicomp spuste cenu za crni novembar/crni petak, Corsair CV650 je oduvek bio i nastavice da bude najsuperiornija opcija od sve konkurencije u tom rangu.

Poslednja izmena:
Ja bih ti savetovao da ipak uzmeš NVIDIA GPU (DLSS, FG, bolji RT), mislim da bi mogao da u tu cifru uklopiš RTX 4070, ako ne, uzmi 13400 ili 13500 umesto 13600k i vidi neku malo povoljniju matičnu.

Može jeftinija matična, jeftinije kućište, jeftiniji kuler...i da se uzme jača grafika. Treba da vidi i da li mu za to renderovanje više znači NVidia ili ne. Ne znamo ni gde kupuje?
Projektovanje i rendering malo zezaju stvari, verovatno neće moći da se štedi na procesoru...opet, ne znamo u čemu radi i koliko rabi procesor za to. Ako ne može da uglavi 13600K, 13500 je bolja solucija od 13400 jer ima više jezgara, veći cache i veći boost.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno