"beta fw" kao "beta firmware" ?Da odgovorim sebi a mozda i jos nekom pomogne: problem sa padanjem interfejsa vise puta dnevno je resen gasenjem "Auto Negotiation" opcije i manuelno izabranom "2.5G baseX" brzinom na SFP+ portu. Ruter je RB5009 sa poslednjim beta fw.
Nisam za sad. Nemam mentalne energije da se upuštam sad u to.
Da da"beta fw" kao "beta firmware" ?
Ti si pretpostavljam takodje u kuci posto vidim imas opcije za supernovu i orion, a sada si me skroz pokolebao.Nisam za sad. Nemam mentalne energije da se upuštam sad u to.
Imam iskustvo kako ta priča izgleda još iz perioda sredina oktobra 2020. - početak decembra 2020.
Tad sam imao problem da svaki dan u periodu 19h - 00h ka svim speedtest.net serverima u Srbiji brzine su padale na jednocifrene vrednosti. Iz tog perioda i jeste ovaj moj setup (speedtest CLI app + InfluxDB + Grafana) za monitoring brzina.
I iako je svakom sa 2g mozga bilo očigledno da je u pitanju problem "zagušenja mreže" u večernjem periodu (kad svi najaše) što sam im dokumentovao za mesec dana speedtest rezultata ka 6 različitih servera (5 u Srbiji + 1 u Nemačkoj) što sam i dostavio kad sam uputio zvaničnu reklamaciju opet smo se dopisivali više od mesec dana i ni u jednom momentu ZLOrion podrška nije priznala / prihvatila da postoji problem na njihovom kraju.
Ponavljala se mantra "Kolege su ispitale vaše tvrdnje i nisu uočeni nikakve smetnje" u beskonačno, zatvaranje tiketa koji ja otvorim ponovo i ono ponovo čekaju da prođe 8. dana rok da odgovore pa odgovore isto i zatvore token. Ostatak vreme je bilo ubeđivanje kako ne valjaju moji uređaji. I jednom su za bzvz zamenili jedan ispravan primerak Huawei Q2 ONT-a za drugo Q2 primerak što naravno nije rešilo ništa 😂
Tako da nemam živaca da gubim za bzvz na ZLOrion zombije. Ja sam svakako prepaid korisnik i ako se problemi nastave još koji mesec i počnu da utiču npr na (ne)mogućnost korišćenja Eon usluge onda ću ih menjati. Iako su jedine dostupne alternative Supernova optika ( = Zlo v2.0) i Telekom VDSL 50 Mbps (to sam koristio pre nego što sam prešao na ZLOrion optiku).
Možda nisam merodavan, ja bi ipak uzeo optiku naspram coax-a.Ti si pretpostavljam takodje u kuci posto vidim imas opcije za supernovu i orion, a sada si me skroz pokolebao.
Sta je bolje da ostanem na SN coax ili orion optika?
nesto ne izgledas zadovoljan?
inace sam pre mozda 10godina bio korisnik orion (tada wirelessa) i to je radilo ocajno 6 meseci sam koristio besplatno i tada su mi omogucili da prekinem ugovornu obavezu.
Imperativ mi je cena i stabilnost konekcije, brzina nije
Kakva im je tehnicka podrska, koliko brzo izadju na teren u slucaju kvara?Znači usluga je prihvatljiva, recimo. Osim kad se desi višesatni prekid, onda njje lepo i kreće nervoza i nezadovoljstvo.
Slično loša i nestručna kao kod Supernove. Tj u zavisnosti od problematike za neke stvari je Supernova nešto gora ( ne zovem ih ja džabe SuperSr*nje i Zlo v2.0: jer su skupi kao da su Telekom a nude uslugu i podršku na nivou oko ili ispod ZLOrion+a).Kakva im je tehnicka podrska, koliko brzo izadju na teren u slucaju kvara?
Ja sam u Nišu imao prekid od par sati zato što je bio pokidan kabl negde na brdu (Pantelej), i morali su da spajaju nešto. Kako se pokidao, nemam pojma.Zlo je u stanju sve da pokvari. Kako nemarljivo postupaju sa ovim kolutovima kablova na banderama svaki put kad čačkaju po optičkoj spojnici pravo je malo čudo što su ovde od 2019. godine i još nije nastupio totalni kolaps.
Ne znam kako je kod mene, kroz ulicu ide X provajdera na banderama, ko će pohvatati koji je čiji kabl. Svi su manje više isto aljkavi.Ovde i u drugim okolnim selima nisu ni postavljali one nosače na koje to (ostavljen višak kabla) namotaš niti kutije već kolut drži na 2-3 mesta izolor traka i to stoji obešeno o onu kuku.
Mogu da se složim.Pa kad je bilo ono veliko nevreme pre koji mesec na gomilu mesta to spalo i visi u vazduha i niko nije došao da to pregleda i reši. Znači, aljkavost i k*rcobolja na kub kod podizvođača.
Telekomovi podizvođači su ipak za nivo iznad, mada oni majstori što su mi kačili kabl na kuću ovde u Pirotu su ipak tražili i da se "prekrste" nekom rakijicom - da ne poveruje čovek.Duže od mesec dana posle nevremena sam u susednom selu u glavnoj ulici kad god sam prolazio kolima na putu za Rumu mogao da vidim kako i dalje visi pokidan optički kabl između 3 bandere popucalo.
Tamo su bili oštećeni i Telekom kablovi za fixni samo je to naravno rešeno a ovi optički vise...
Hvala puno!Radi Orion, za sada, OK. Ima svoje bube, ali meni za sada ne prave realan problem u radu. I svakako uzmi najmanji paket i kupi sebi ruter kakav želiš, jer veći paket jeste skuplji 150 dinara, ali u praksi nije ništa brži od srednjeg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari