Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prekosutra je izveštaj FED-a o podizanju kamata, verovatno će ostati na 5,5 ali nije u tome poenta nego ako bi najavili na konferenciji da će praviti pauzu neko vreme tipa 6 meseci i da će da stopa miruje, istoriski gledano to odgovara zlatu i BTC-u.

Prekosutra je izveštaj FED-a o podizanju kamata, verovatno će ostati na 5,5 ali nije u tome poenta nego ako bi najavili na konferenciji da će praviti pauzu neko vreme tipa 6 meseci i da će da stopa miruje, istoriski gledano to odgovara zlatu i BTC-u.

Ne očekujem da će nova FED odluka napraviti bilo kakvu promenu kakva god da bude, osim ako neočekivano spuste kamatne stope. BTC verno prati SPX, osim u periodima manije/panike, koje ja zovem Ponzi ciklusi. Zlato ti je obrnuti dolar, stavi GOLD i 1/DXY jedan preko drugog, isti chart.

short-term pain trade je spx up, btc down...short term negative correlation mada imam poziciju samo bito(btc) long puts

Meni moze Toyota Corolla, to mu je zarada za nedelju dana, nece da oseti.

Sta fali biciklu. Zdravije dosta. Ja i nemam kola. 😀

Sto se tice Strax-a opet divlja danas. Ako ga je neko pratio od kada sam poceo da pricam o njemu mogao je lepo da zaradi zbog cestih 30-50% skokova. Obavio sam da kazemo polu-trejd danas i prodao oko 1.10. Sada cekam dip oko 0.7-0.8 pa kupujem svima po Capriolo. 😀

Deluje da će BTC USD vrlo uskoro da ekplodira na jednu il na drugu stranu, oprez. Utorak je češće bio DUMP.

Ono kada napravite sami sebi buy wall. Postavio sam order na 0.891 i proslo je nekih 65% jer sam ocekivao mali pullback i eventualno opet preko 1$. Prodao sam na 1.091 i odlucio da ne budem suvise "greedy" i da uzmem cistih 20k. Na 0.7 bi to bilo 40k ali dosta veci rizik. Veceras ce izaci rezultati glasanja pa mozemo otici u oba smera. Pokriven sam i na gore i na dole pa cekamo. Ako prodje ovaj buy order na 0.891 do kraja sell ordere postavljam sigurno na 1.2+ i na 1.4+.

Prilozi

• Screenshot_20231031-172131.png
    Screenshot_20231031-172131.png
    153.4 KB · Pregleda: 89
Bitkoin će biti skupa igračka, cilj mi je da imam po jedan za klince. Imao sam mnogo šansi do sada i prokockao sam ih, nadam se da sam spreman za sledecu šansu.

Bice me sramota sutra reci deci da dok su drugi kupovali BTC, tata je kupovao PolkaDOT.
Ajde ajde nije sve tako crno. I ja sam poprilicno u DOT-u. Reci deci da imaju od cika dzigija12 po Capriolo. 😀

Zavrsio trejd. Ipak nisam hteo da budem previse "greedy" tako da samo clanovi sa decom dobijaju bajs. 😀

Prodao sam na 1.091, kupio na 0.891 tako da je to cistih 20k. Sledeci korak prodaja na 1.2+ i drugi order na 1.35+ pa ako dodje odlicno. Sve u svemu nastavljamo zezanje sa Straxom.

P.S.
Druga slika izgleda prelepo. 😀

Prilozi

• Screenshot_20231031-204823.png
    Screenshot_20231031-204823.png
    136.6 KB · Pregleda: 69
  • PXL_20231031_201458644.MP.jpg
    PXL_20231031_201458644.MP.jpg
    296.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Šta kažete za Solanu, lepo gazi na gore, imajući u vidu da je u nekom momentu bio na oko 8$.

Sto se tice DOT-a, godinama unazad ga je pogadjala inflacija od 10% jer nema fixni total supply i svake godine se pusta u promet nova kolicina novcica.

Prethodnih nedelja je u toku FUD jer su otkljucane velike kolicine DOT-a koje su bile zakljucane zbog parachainova. To zakljucavanje je bilo pre 2 godine, kada je krenula prica i hype oko parachainova.
Kada kazem velike kolicine, negde sam procitao da je u pitanju preko 90 miliona DOT-a koji je 20.10. vracen korisnicima.

Jedina uteha je ta sto je DOT prilikom zakljucavanja vredeo mnogo pa se nikom ne isplati da ga prodaje po ovoj ceni ali kako cena bude rasla, stvarace se pritisak prodaje.

Gde jos vidim problem? Tih 90 miliona DOT-a ce verovatno biti stakeovano a samim tim, zbog dobre kamate ce samo povecati broj novcica u opticaju i to ce se povecavati nenormalnom brzinom.

Nadam se da sam nesto od svega toga pogresno razumeo jer ne bih da sirim FUD. Verujem da ce smisliti neko resenje jer ovo sada je jednosmerna ulica.

Staro pravilo, što je novčić veće smeće, to bolja zarada na njemu.

Nema podizanja kamatnih stopa. Ako Džeri još složi neku lepu pričicu u narednih po sata, odoše cene na gore.

Mene SOL opasno nervira jer nisam smeo da ga uzmem od 9.5 do 16. Cak sam imao i order na 9.65$ taj neki fazon ali sam se odlucio za druge coine zbog fuda oko SOL-a. E sada problem je sam ulog. Nije meni problem da ulozim par hiljada u SOL ali mi to nista ne znaci. A da ulozim 50-100k ne smem *** i tako samo mogu da pratim kako cena ide i da ga psujem. I dalje mi je u glavi ona prica da ga FTX ima pun q ali da je zakljucan trenutno i da bi ga dumpovali kada se otkljuca. Nisam tacno siguran jer ne pratim SOL ali kada sve to uzmem u obzir ne smem da ulozim u njega. Sa druge strane ne moze se biti u svemu.

BTC opet trza, bice veselo.
Solana razvaljuje. Htedoh pre neki dan da kupim malo, naravno, zakasnio sam.

Ja sam uzeo na primer na coingeko i otvorio kategorije, game, sport, web3, defi, networks, komercijal itd i gledam koji mi deluje da nije krenuo i da ima potencijal pomocu informacija i činjenica pa kupim po 2 vrste iz 5 branši.

Gde su onu mikro i makroekonomski stručnjaci, uvaženi članovi, USDT eksperti koji su između 15 i 20k, kada je trebalo da se kupuje, predviđali propas'?
Ćutimo, a? 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno