Šta je novo?

Playstation 5 - Gde kupiti?

Pozdrav drustvo. Ovu pomwnutu akciju sam ispustio.. U games-u je 73000 sa igrom, u gameshopu i tehnomaniji je oko 500e bez igre..

Vredi li zbog pouzdanosti u garanciju platiti par hiljada vise preko igre u gamesu ? Nema onih kp khm khm vise ?

Prilozi

• IMG_1978.png
    IMG_1978.png
    402.8 KB · Pregleda: 133
Sa Fifom 63k, sa GoW 83k, a bez igre 73k. A ista konzola, konfuzno u pm 😂

Games Centar, gamesrs, shopster, svi su "provereni" sa 2 god garancije tako ? 65000 disk verzija sa Fifom, taman ostaje za godisnju pretplatu. Samo da se odabere gde :)

Propustih ponude od ~60k RSD u domacim radnjama, ocekuje li se nesto slicno u skorijoj buducnosti ili su trenutno jedine "pametne" opcije preko KP? Zagrejao sam se za disk verziju :)

Imao si 2 akcije po 15 dana u kratkom periodu ,ako nisi uzeo a nije ti hitno bjce do Nove g. Verovatno opet,ako zuris kp je jedini put

Ja bih odabrao Gigatron, jer imas opciju na rate bez kamate (12 meseci) do 60.000. Ostatak platis u kesu. Ako ti znaci nesto. Sa druge strane, procitao sam na forumu da ne prave problem za reklamaciju kontrolera, dovoljan je fiskakni racun. Burazerov klinac je uzeo xbox kod njih. Dobio drift na kontroleru, a u medjuvremenu izgubio fiskalni racun. Uvazili su mu garanciju preko licnog broja konzole, sto mi deluje kao korektna prica. Kada god sam u gigatronu slao na godisnji servis laptop, zamenjen mi je bio deo dok još nisam ni sam shvatio da je za zamenu. Nemam, iskreno, losa iskustva sa njima.
Mene zanima da li u gigatronu moze da se uzme na rate bez kamate preko NLB banke? Da li neko ima tu informaciju?

Mene zanima da li u gigatronu moze da se uzme na rate bez kamate preko NLB banke? Da li neko ima tu informaciju?
Ne znam za NLB, kad sam kupovao PS5 pre neki mesec proverio sam u Gigatronu može li 35k u kešu a 30k na 6 meseci preko Intese, rekoše da može ali je veća cena (oko 72k je tad bila regularna čini mi se). Dok je on-line moglo do 12 rata po nižoj (65k) ceni.
Na kraju sam uzeo u Computerland-u 35+30 na rate.

Ne znam za NLB, kad sam kupovao PS5 pre neki mesec proverio sam u Gigatronu može li 35k u kešu a 30k na 6 meseci preko Intese, rekoše da može ali je veća cena (oko 72k je tad bila regularna čini mi se). Dok je on-line moglo do 12 rata po nižoj (65k) ceni.
Na kraju sam uzeo u Computerland-u 35+30 na rate.
Ma meni to 30 +35 na akciji odgovara bilo gde, gde mogu da uradim to preko NLB banke, posto cekovi otpadaju :D

Vidi gde prolazi NLB na rate pa pitaj 😁
Krajem meseca će i Black Friday, verovatno će biti nekih popusta, ne znam sad koja je cena za PS5
Na NLB sajtu pise da moze gigatron i tehnomanija, al na njihovim sajtovima to se nigde ne spominje :D Trenutna cena je... 80 na popustu 74 sem na jednom mestu (ne secam se gde) 74 bez popusta.

Vidi gde prolazi NLB na rate pa pitaj 😁
Krajem meseca će i Black Friday, verovatno će biti nekih popusta, ne znam sad koja je cena za PS5
Kontam da je 60k od kraja avgusta "istorijski minimum".
Teško da će jeftinije...

Ja pratim džojpede da uzmem još jedan, oni su baš retko na sniženju, bar ja nevideh...

Strpi se još malo, ovog meseca je Black Friday. Ako ne bude tada na popustu, kupi bilo gde za 75k.

A generalno nije problem i 75 samo sto mi treba da uzmem na rate, dam u kesu 30ak i ostalo na rate
Biće verovatno za BF ponovo 60k, ne zaleći se...
Druga stvar sa Intesinom karicom je moglo i tih 60k da se plati na 12 rata u Game centru (verovatno drugi imaju neku akciju i za NLB), po meni nema potrebe ni 30k da daješ unapred...

Kontam da je 60k od kraja avgusta "istorijski minimum".
Teško da će jeftinije...

Ja pratim džojpede da uzmem još jedan, oni su baš retko na sniženju, bar ja nevideh...
Teško da će ispod 60k ići.
Dzojpede nisam pratio, iskreno. Gigatron daje 15% popusta Visa Intesa karticom ili neki Yettel kod od 18% da nabaviš.
Većina radnji daje na rate čak i kad je sniženje @mementto tako da ako si do sad čekao sačekaj i BF.

Biće verovatno za BF ponovo 60k, ne zaleći se...
Druga stvar sa Intesinom karicom je moglo i tih 60k da se plati na 12 rata u Game centru (verovatno drugi imaju neku akciju i za NLB), po meni nema potrebe ni 30k da daješ unapred...
Pa da samo sto nemam intezinu karticu, nego NLB to me malo muci :D

Pa da samo sto nemam intezinu karticu, nego NLB to me malo muci :D
Da skontao sam, valjda i oni imaju neke pogodnosti za svoje klijente... Mada, sad kad bolje razmislim uglavnom Intesa i Raifaizen to promovišu.

@djomla43 U zvaničnim radnjama jedan džojped beli ili crni 9.500 din, ove ostale boje mislim da su i skuplje...To je baš puno za džojped, pogotovo ovako (ne)kvalitetan...

Kure ne cepidlaci nego plati na tri rate i uzivaj. :D

Ili idi na KP pa pa uzmi 60e. Trecu mogucnost nemas.

Da skontao sam, valjda i oni imaju neke pogodnosti za svoje klijente... Mada, sad kad bolje razmislim uglavnom Intesa i Raifaizen to promovišu.

@djomla43 U zvaničnim radnjama jedan džojped beli ili crni 9.500 din, ove ostale boje mislim da su i skuplje...To je baš puno za džojped, pogotovo ovako (ne)kvalitetan...
9500 crni, u bojama 10000, skini 18% Yettel i eto ga na 7800/8200, nešto više nego na KP ali barem imaš garanciju 😁

Na NLB sajtu pise da moze gigatron i tehnomanija, al na njihovim sajtovima to se nigde ne spominje :D Trenutna cena je... 80 na popustu 74 sem na jednom mestu (ne secam se gde) 74 bez popusta.
Ima i na G sajtu navedeno za plaćanje. Piše komercijalna banka, ali to je sada NLB. Može i online, a može naravno i u radnji. Nemaš popust ako uzimaš na rate.

Treba da kupim klincu Sony Playstation 5, obećao sam 🙂
E sada se nešto ne razumem najbolje ali sam malko čitao, učio i ukapirao sam da se najviše isplati jači PS5 (sa više GB) i disk verzija..
E sada neko je pomonjao i nekakav model Chassis C, da li je to bitna razlika u odnosu na standardni PS5 ili nema potrebe da se previše opterećujem sa tim ??
Gde preporučujete da se kupi sada PS 5, disk verzija + 1 dzojstik ? Odnosno ne baš u ovom trenutku, nego bih čekao BF ili NG neku akciju tj. popust.
Za PS 5 se razlikuje dzojstik od PS 4 ?
Da li kupovati, juriti popust u radnjama (koja je možda najbolja) ili se fokusirati na KP ? Da li imate neku preporuku za KP prodavce ??

nemas ps5 sa vise GB, i Digital i Disk verzija imaju 825GB. Razlika je samo u citacu diska. A tek treba da izadje nova slim verzija, tj valjda je izasla ali nema jos to u prodaji kod nas. Ako ima, uzmi nju...
za sada mislim da ima 3 modela PS5:

Console with Blu-Ray:​

• CFI-1000A >> Chassis A
  • CFI-1100A (2021) >> Chassis B
  • CFI-1200A (2022) >> C-Chassis

Digital edition console:​

• CFI-1000B >> Chassis A
  • CFI-1100B (2021) >> Chassis B
  • CFI-1200B (2022) >> C-Chassis
Chassis A i B nisam siguran da uopste i mozes sad da nadjes, ali ja ne bih mnogo obracao paznju na to...

Dzojstik se razlikuje od PS4, pogledaj po netu slike...
Ja bih cekao popust u radnjama na neku normalnu cenu zbog garancije...

Treba da kupim klincu Sony Playstation 5, obećao sam 🙂
E sada se nešto ne razumem najbolje ali sam malko čitao, učio i ukapirao sam da se najviše isplati jači PS5 (sa više GB) i disk verzija..
E sada neko je pomonjao i nekakav model Chassis C, da li je to bitna razlika u odnosu na standardni PS5 ili nema potrebe da se previše opterećujem sa tim ??
Gde preporučujete da se kupi sada PS 5, disk verzija + 1 dzojstik ? Odnosno ne baš u ovom trenutku, nego bih čekao BF ili NG neku akciju tj. popust.
Za PS 5 se razlikuje dzojstik od PS 4 ?
Da li kupovati, juriti popust u radnjama (koja je možda najbolja) ili se fokusirati na KP ? Da li imate neku preporuku za KP prodavce ??
Svaki PS5 je za trenutno isti po kapacitetu (nisam video da se slim pojavio kod nas), pa im je isti i kapacitet prostora za skladištenje.
Piše se da će PRO verizija biti izbačena za godinu dana (novembar 2024) ali to su sve špekulacije.

Kupi u našoj radnji gde bude jeftinije.
Ja sam kupio u Game Centru ono kada je bila konzola 59k, jer su kolege sa foruma pisale da oni uredno rešavaju reklamacije, pogotovo drifta džojstika, koji se često javlja...
Mislim da DS4 džojstik radi uredno na PS5, ali samo u PS4 igrama.

EDIT: @CarnX kod nas (a verujem i drugde gde ne vuku zalihe pre Hirsta) samo CFI-1200A...
EDIT2: Još jednom da podvučem, moje mišljenje je nikako KP, razlika u ceni (čak i ako je ima) ne opravdava rizik (nemanje garancije).

Dakle KP definitivno isključiti kao opciju, a čekati najpovoljniji trenutak i najbolju cenu u domaćim radnjama..
Ok, hvala na pomoći !

Samo još jedno pitanje..vidim da se spominje prodavac sa KP Ištvan, da li može od njega da se eventualno kupi PS5..ili ipak sa KP nikako kupovina konzole ?

Nezgodno je da ti neko sad kaže da je OK, a eto tebi se zalomi da i ne bude baš tako. Najbolja varijanta je naravno neka proverena radnja. Sačekaj malo, možda bude neka slična akcija do kraja novembra kao što je bila u septembru (60.000).
Moje iskustvo sa KP je konzola od pre 10god Xbox360, čipovanje itd, radnja im je u Bulevaru, a sada vidim u opisu spominju i Novi Beograd. Za keš kod njih je 510e, a kao opciju daju mogućnost čekovima, kreditnim karticama, administrativnom zabranom pa verujem da je opet ozbiljnije za garanciju nego od ovih što donose iz Madjarske.
Preporuka kao što sam napisao i što su već pisali ovde da sačekaš još malo pa da vidiš kod nas kako se budu kretale cene oko BF.

Vrh Dno