Šta je novo?

Imessage i FaceTime problem.

Zdravo svima.
Pre nekih nedeljak dana sam izvadila karticu iz telefona radi provere druge kartice, i nakon vraćanja prethodne kartice u telefon sam izgubila svaku mogućnost povezivanja SIM kartice na Imessage i FaceTime, s tim da kada sam pokušala da povežem mail, Srbije nije bilo u datim regionima. Vraćala sam kompletan uređaj na fabrička podešavanja, guglala 24/7, menjala karticu na eSIM, ali rešenja nema...
Zanima me da li je neko imao sličan problem i postoji li resenje?
Model telefona je 12mini, i instalirana je poslednja verzija...

imao sam slican problem na 14 pro kad je izasao, i tek se rjesilo sa iducom serzijom OSa

iTunes restore ili OTA update može da reši problem. iMessage, FaceTime i ApplePay su vezani za GSM signal i ako ta softverska komponenta nepravilno radi, ništa od toga ne može da se koristi. Ako je išta menjano (baterija, displej i ostalo), ne preporučujem da radiš restore, mada s druge strane postoji šansa da prođe ako je prepogramiran čip da se poklopi inicijalni serijski broj (imaš TrueTone ili informacije o bateriji su iste kao za fabričku).

Poslednja izmena:
Da li mogu to sama da uradim ili isključivo u Apple ovlašćenim servisu?
iTunes restore ili OTA update može da reši problem. iMessage, FaceTime i ApplePay su vezani za GSM signal i ako ta softverska komponenta nepravilno radi, ništa od toga ne može da se koristi. Ako je išta menjano (baterija, displej i ostalo), ne preporučujem da radiš restore, mada s druge strane postoji šansa da prođe ako je prepogramiran čip da se poklopi inicijalni serijski broj (imaš TrueTone ili informacije o bateriji su iste kao za fabričku).
Da li mogu to sama da uradim ili isključivo u Apple ovlašćenim servisu?

Hvala puno! Poradiću na tome kroz koji sat, pa javljam šta sam učinila...

Da isoristim temu da napisem moj problem. Uzace uzeo sam novi iphone 15, i zakacim sve od nule set up as new i sve prodje kako treba. Ali face time i imessage nece da zakaci broj vec samo email. Broj se samo vrti. Elem udjem u moj apple id i vidim da mi je broj koji je tu deset godina umesto (+381) pa 63 pise (+38) 163 pa moj broj. I samo taj broj moze za face time i imessage. I sto je glavno taj broj uopste ne mogu da promenim jer ne mogu da posaljem kod jer (+38) kao pozivni uopste ne postoji. Ulazim preko kompa na apple id ista situacija. Otkacio sam bio na vec postavljenom telefonu apple id ponovo zakacio,sve isto. Sta da radim dalje jer broj u fave time-u i imessage samo vrti.

Juče sam imao situaciju istu da samo vrti/čeka aktivaciju, pa sam to rješavao sa ubijanjem aplikacije, restartovanjem telefona i tableta, odjavom na uređajima iz naloga, prijavom, ponovnom aktivacijom, odjavom/prijavom, restartom, ubijanjem aplikacije, podešavanjem u IM i FT, reset network settings. Koja kombinacija i redoslijed tačno su upalili, nemam pojma, ali sam riješio…
A ovaj (+38) neće da ode.

I meni se pojavio taj +38 i kad sam promenio i ubacio kako treba, pise da je broj Unavailable za koriscenje iMessage i FaceTime. Kad se klikne na info pise da mora biti SIM (ja imam eSim negde od leta prosle god mislim) i nikad nisam imao problem do skoro kada sam primetio da je Yettel krenuo da mi naplacuje iMessage kao SMS servis poslat negde na nemacki broj. Imaju li oni pravo to da rade?

Sto je najgore oni su to meni naplacivali i dok sam bio u inostranstvu dok mi je Yettelov eSim bio iskljucen, a ukljucen je bio Monty eSim pa samom tim su poruke isle preko icloud maila umesto preko broja (kada prebacim na Monty, na Message/FaceTime Settings mi nestane Yettelov broj, ostane samo icloud mail). Ovo mi bas smrdi na tesko muljanje s njihove strane.

Prilozi

• IMG_9343.jpeg
    IMG_9343.jpeg
    297.2 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Svaki pokusaj aktivacije za imessage i facetime (bio uspesan ili ne) se naplacuje. Oko 15 dinara, ili po ceni slanja SMS-a u inostranstvo.

Takodber u zadnje vrijeme imam problem sa Facetime, pisao sam u temi iOS17.

Nazad
Vrh Dno