Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel moze neki savet sta raditi trenutno.
Pre nekih 2god dok je btc bio na oko 50k, usao sam nekih 1200e. Posle je to otislo fino gore ali kad je btc krenuo da pada ja ostao u altovima i tu sam dobro pukao, tako da sam digao ruke od kripta. :)
Ni na Cex se nisam logovao skoro godinu dana, evo sad usao i jedva se snasao koliko su ga izmenili, mislio sam su mi ocistili racun :)
Uglavnom od altova imam link,ada,dot,uni,xtz,1inch sve to uglavom sad vredi ukupno jedva 450$.
Da li ostaviti sve kad vec do sad nisam dirao i cekati oporavak ili pretvoriti u neki drugi coin.
Znam da je nezahvalno pitanje ali bas nisam u toku pa mi bi mi bilo koji savet dobro dosao.
Ako si do sada čuvao, čuvaj ih i dalje, ali na svom novčaniku, ne na menjačnici.
Sledeće godine (možda tek krajem, a možda i sredinom), ćeš videti da ćeš se radovati cenama. Obećajem. :)

Pre nekih 2god dok je btc bio na oko 50k, usao sam nekih 1200e. Posle je to otislo fino gore ali kad je btc krenuo da pada ja ostao u altovima i tu sam dobro pukao, tako da sam digao ruke od kripta. :)
Ni na Cex se nisam logovao skoro godinu dana, evo sad usao i jedva se snasao koliko su ga izmenili, mislio sam su mi ocistili racun :)
Uglavnom od altova imam link,ada,dot,uni,xtz,1inch sve to uglavom sad vredi ukupno jedva 450$.
Da li ostaviti sve kad vec do sad nisam dirao i cekati oporavak ili pretvoriti u neki drugi coin.
Znam da je nezahvalno pitanje ali bas nisam u toku pa mi bi mi bilo koji savet dobro dosao.
Ovo dole je moj dobronamjeran savet posle mnogo godina istrazivanja i iskustva ,pokusaja da zaradim u ovoj industriji sto miningom,trejdovanjem ,sitcoinima
Da sam sve pare koje sam 2017 dao za rigove ,i sve pare koje sam izgubio kockanjem sa shitcoinima i trejdanjem kupio btc i nastavio da stedim u btc DCA strategijom danas bi bio na konju
Na zalost mene nije imao ko da savjetuje 2017 morao sam sve da naucim na tezi nacin na svojim greskama
Evo sta treba da radis

1.Prodaj sve sitcoine i kreni da stedis bitcoin .Odvoji svaki mjesec koliko mozes 10,50 100 eura za svoj BTC stek planiraj i gledaj dugorcno narednih 10-20 god .Pogledaj ovaj sajt kako bi razumio kako funkcionira DCA strategija i rezultate koje daje https://saylortracker.com/
2.naruci hardwer novcanik kao trezor ili bolkstrim jade ,ne drzi pare na menjacnicama jer do sada se x puta desilo da velike menjacnice puknu iz raznih razloga i da korisnici ostanu bez svojih btc .ovo je isto vazan korak
3.izdvoji vremena u cilju ucenja i edukacije da bi mogao da razumes sta je bitcoin ,zasto se razlikuje od shitcoina ,sta je novac itd imas dobar kanal na youtbu bitcoin university od matthewa krattera .Gledaj sve interviju gde poznati ekonomisti kao Lyn Alden ili Saifedean Ammous govore o bitcoinu i procitaj njihove knjige kao bitcoin standard,fiat standard ili broken money od lyn alden , gledaj podcast peter cormacka what bitcoin did itd itd ima dosta kvalitetnog sadrzaja na youtubu
Ako ne znas engleski ,na zalost nema puno edukativnog sadrzaja na nasem jeziku ,ima samo ovaj podkast na yuotubu https://dvadesetjedan.com/ ili ovaj sajt gde je onako ukratko dosta koncizno objasnjeno https://bitcoin-balkan.com/
Ovaj korak edukacije je isto vazan jer ces shvatiti da bitcoin dugorocno prema fiatu ne moze dole vec samo up tako da te vise nece brinuti volatilnost ,shvatices razliku izmedju bitcoina i shitcoina ,i zasto ce shitcoini dugorocno otici na 0 a bitcioin na trzisnu kapitalizaciju zlata

Ulozi sad jos toliko koliko to sad vredi, dupliras kolicinu novcica, kad se vrati na staru cenu imaces duplo od prvobitno ulozenog
Pod uslovom da imas/mozes i naravno hoces da ulozis jos
Moje misljenje je da ako je neko ulagao i kupovao po visokim cenama, glupo je da ne kupuje sad po niskim i samim tim ne smanjuje prosecnu cenu kupovine, naravno pod uslovom da ima mogucnosti za to (greska koju smo mnogi ranije pravili a mnogi ce je i dalje praviti)

U suprotnom, ako su jedine dve opcije prelivanje u druge novcice i cekanje, mislim da je bolje ne dirati i cekati, ali ne na menjacnici nego kao sto su vec pisali prebaciti na neko sigurnije mesto
Imaj u vidu da i nisi mnogo u minusu, jos si i odlicno prosao, mnogima i dalje fali jos x10 da bi bili na nuli, pa i vise

Šta mislite, da li je dobro vreme vratiti se u ETH? Ušao sam na 0.81. Sada sam dobrih 30% zarade kroz novičiće.

Ja isto pratim ETH/BTC odnos, ali cu poceti da vracam bas bas pomalo u ETH tek kada padne ispod 0.05....
Kako odnos ETH/BTC bude padao (ako tako bude) sve vise cu se i vracati u ETH.
Recimo da bih na cca 0.04 vratio 50% trejda bez razmisljanja, a za ostatak bi pratio situaciju....

@Babic
Postoji vreme kada se kupuju, a kada prodaju altovi, hardware, BTC itd.
Ako si fulao znaci da si u 80% slucajeva imao los tajming i povlacio poteze u pogresno vreme kao i mnogi od nas sto je skroz legit 🙂
Ono sto hocu da kazem jeste da moze da se zaradi (i izgubi) na svemu altovima, BTC, hardveru itd.
Ne mora samo o BTCu da cita 😉
Svakako prelazak iz altova u BTC u ovom momentu je totalni promasaj.

Poslednja izmena:
Ako je čovek kupovao altove po cenama blizu ATH pitanje je da li će u sledećem ciklusu svi coini dogurati dotle/prebaciti ath.
Kupovina radi smanjivanja ulaza nije loša ideja, ali ne bi trebalo slepo uzimati sve redom, nego napraviti kalkulaciju: koliko treba da kupi da dođe na neku prihvatljivu ulaznu cenu, koliko očekuje da taj coin skoči pa da investicija ima smisla itd.
Ono što lično ne bih radio jeste prebacivanje tih altova u btc, ili prodaja po sadašnjim cenama, pre bih čekao u nadi da će se povratiti.

Ako do večeras ne bude nekih većih pomeranja cene BTC-a možemo imati jedan od naj zelenijih vikenda u poslednjih dve godine, mislim na altove.

I dalje ne razumem ko ima toliko love da uloži da bi čekao godinama i dokupljuje DCA metodom za što bolje ulaze, nadajući se nekom profitu (a koliki taj profit treba da bude da bi čovek nakon toliko godina bio zadovoljan?! A usput imaš nenormalne životne troškove zbog trocifrne inflacije).
Ništa bez leverage tradinga i stop lossa. Sve drugo su stvari koje su nekad palile, ali da očekujete da će da se ponovi skok Bitcoina sa ne znam 2 dolara na 50k?! Pa on sad teško da može i duplo da skoči više. SHitovi mogu, ali ko normalan ulaze velike pare u njih?!
Mislim da, eto može BTC duplo u odnosu na sad, troduplo, i to je to. Ali da li bi bili zadovoljni sa profitom? Koliko treba uložiti keša i kolika m.da treba imati za ulaganje tolikih para, u kripto, sada?
Ako do večeras ne bude nekih većih pomeranja cene BTC-a možemo imati jedan od naj zelenijih vikenda u poslednjih dve godine, mislim na altove.
A možda je baš jedan dobar Bart u najavi I pad BTCa ?! Ko će to znati??

Nzm, uzeh Solanu kad je bila 16, pisao sam ovde, sad je 32. Za Solanu sam se jedino uverio u 3 video igre da ima kakvu takvu funkcionalbost, i guracu je makar nulu pala 🙂

Nije ona skocila zbog fukncionalnosti nemoj da se brines.
Sta bilo kom investitoru znaci to sto je funkcionalna?
Znam da nije…

Nista, igramo se 🙂 Ja sam sitna riba za vecinu ljudi ovde xD

Izmedju BTC i ovih 7-8 osnovnih altova, osim u brendu, nema razlike.

SOL kazem, video sam primenu na igrama.

Nije to tako lose. Obicno se posle toga desi skok. Videcemo sta ponedeljak nosi.

Mnogo je 40K. Ocekujem sutra da ode gore ne toliko. Nije ni zdravo da toliko brzo ide, ima vremena ;)

Ova i sledeća nebelja su ključne. BTC istorijski nikad nije mogao da raste dok berza pada, a berza izgleda pred ambisom, mesecima indekse drže samo sedam tech giganata, sad i oni padaju i opet smo u korekciji. Halloween efekat bi ovda trebalo da pruži podršku kako ulazimo u Božićnu sezonu, ali kako i transport indeksi padaju, to bi moglo da izostane.

Capture.JPG

Kako čitam, put opcije Majkla Burija ističu na kraju godine. Sad ćemo da vidimo da li je opet pogodio.

Ova i sledeća nebelja su ključne. BTC istorijski nikad nije mogao da raste dok berza pada, a berza izgleda pred ambisom, mesecima indekse drže samo sedam tech giganata, sad i oni padaju i opet smo u korekciji. Halloween efekat bi ovda trebalo da pruži podršku kako ulazimo u Božićnu sezonu, ali kako i transport indeksi padaju, to bi moglo da izostane.

Pogledajte prilog 411113

Kako čitam, put opcije Majkla Burija ističu na kraju godine. Sad ćemo da vidimo da li je opet pogodio.
Morbi naš dobri, reci ti nama jesi kupovao nešto kripta ili planiraš?

Morbi naš dobri, reci ti nama jesi kupovao nešto kripta ili planiraš?

Nakon što krešuje, zavisno od monetarne politike koja tad bude usvojena, možda kupim i baš puno, videćemo. Do tad hands off, može ovde i da bude fine zarade na kraći rok, ali suviše je tu rizika za moj ukus.

Nadam se da nije uzimao bitcoin, vidis koja je vrucina usred oktobra 😬

Bio sam na plaži ovaj vikend.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno