Koristim lavazzu oro i rosu lupovnu, jos se skuplja za mlinVerovatno ti je previse krupno samlevena kafa, probaj sitnje da sameljes.
Ovo napisano je sve delimicno tacno:Koliko znam, izvorna ekipa iz Pržionice u Dobračinoj 59B je prešla u, jelte, D59B, nakon čega je neko potpuno nevezan uleteo u stari lokal i tamo nastavio da radi pod starim imenom.
Ta izvorna ekipa je pak proizišla iz Supermarketa u Višnjićevoj, a glavni barista i pržioničar sada drži Hotel Beograd.
Inače, Rusa je jako mnogo u svim spešalti kafeterijama. U D59B mi se dešavalo da budem jedini lokalac u lokalu.
Koji filter je u pitanju, imas sve u uputsvtu ako si dobio uz filter, uglavnom mora da se promeni najskasnije posle 12 meseci, opet je bolje da koristis kupovne vode (moze Rosa) ako imas tank na njemu.Da li neko zna na koliko se menja filter koji se dobije uz gagia aparat i gde kod nas ima da se uzme?
Evo proslo 15 meseci, jos nije promenjen.
1. Mozes da predjes krpom ili nekim ubrusom i ocistis posle svake kafe, ili kao sto Nidza kaze koristi puck screenZdravo svima,
Pazario sam skoro DeLonghi Dedicu EC685 na nekoj akciji, a pre toga sam se bas fino informisao baš na ovoj temi od iskusnijih "kolega".
Još učimo, a par stvari mi je ostalo nejasno, pa rekoh da pitam ovde.
Dnevno napravimo par kafa (2-3, nekad manje nekad više).
1. Da li i koliko detaljno treba da se ručno čisti aparat posle (svakog) korišćenja, stvari kao što su nosač filtera i filter?
2. Ako pravim 2-3 kafe jedne za drugom, da li je dovoljno samo da ispraznim filter sa iskorišćenom kafom ili je preporuka i proprati kroz vodu (nakon svake kafe)?
3. Kako i koliko često čistite cevčicu za kapućino?
4. Da li vam se začepe rupice na filterima ili na cevčici za kapućino da morate iglom da pročistite?
Živeli.![]()
Cestitam! Drago mi je da se trud isplatio. Mislim da u woby hausu videh skoro neke sitne selne. Ako se razvuklo crevo na spoju mozda ga mozes skratiti malkice ako ne smeta montazi, cak i ceo OPV ako treba mozes da narucis i zamenis, video si da nije neka nauka. Kao sto ti rekose ljudi, na dalje pazi sa vodom i ne bi trebalo da bude frkeUspeo sam konacno da ozivim aparat. Hvala svima na savetima. Ogromna kolicina kamenca je izasla iz bojlera. Sada mi ostaje posao da sve sklopim. Propusta mi voda na 209 mestu sa slike, moram da nadjem neku malu selnu manju od 8mm
Sve sto je srefikpd rekao ili jos bolje umesto tog creva kupis teflonsko istog promera koje je mnogo kvalitetnije i dugotrajnije i zamenis. Verujem da su na njemu obicna creva posto teflonska cesto ne stavljaju ni na mnogo skupljim u prvoj ugradnji, a mnogo su kvalitetnija i izdrzljivija.Uspeo sam konacno da ozivim aparat. Hvala svima na savetima. Ogromna kolicina kamenca je izasla iz bojlera. Sada mi ostaje posao da sve sklopim. Propusta mi voda na 209 mestu sa slike, moram da nadjem neku malu selnu manju od 8mm
Ако може у пп линк где да поручим.Cestitam! Drago mi je da se trud isplatio. Mislim da u woby hausu videh skoro neke sitne selne. Ako se razvuklo crevo na spoju mozda ga mozes skratiti malkice ako ne smeta montazi, cak i ceo OPV ako treba mozes da narucis i zamenis, video si da nije neka nauka. Kao sto ti rekose ljudi, na dalje pazi sa vodom i ne bi trebalo da bude frke
Da bi se razumeli:1. Da li i koliko detaljno treba da se ručno čisti aparat posle (svakog) korišćenja, stvari kao što su nosač filtera i filter?
2. Ako pravim 2-3 kafe jedne za drugom, da li je dovoljno samo da ispraznim filter sa iskorišćenom kafom ili je preporuka i proprati kroz vodu (nakon svake kafe)?
3. Kako i koliko često čistite cevčicu za kapućino?
4. Da li vam se začepe rupice na filterima ili na cevčici za kapućino da morate iglom da pročistite?
Nema potrebe. Kada radiš dekalcifikaciju sa limunskom kiselinom čistiš sve.cevčici za kapućino
Možda da uzmeš malo jači polovan brand onda. Jura su odlični aparati, a od starijih možda spidem villa. Raga koja se pokazala odlično godinama kod nas u firmi. Redovni servisi su naravno obaveza.Ajde pomoć. Treba mi aparat za igraonicu. Da li da jurim neki brand polovan na kp ili da kupim novo nešto jeftinije tipa
Ne razumem se ić u spremanje kafe. Niti je pijem. Kući imam Dolce Gusto, žena koristi.![]()
Aparat za kafu - espreso 850W ADLER
Aparat za espresso Adler AD4408. Aparat za espreso brenda Adler je dizajniran za ljubitelje kafe kojima je jutarnja kafa pokretač dana. Savršen aparat za pravljenje kafe bilo na poslu ili kod kuće. Efikasnost aparata za espresso će zadovoljiti čak i najzahtevnije ljubitelje kafe. Zahvaljujući...www.alatioprema.rs
Da bi se razumeli:
Nosač filtera =portafilter ili ručka
Filter = basket ili dozer
Ako možeš između kafa čisti sa četkicom a posle zadnje vrati portafiler na aparat i pusti da protekne, malo, malo vode. Tako ga održavaš skidajući masnoću/prljavštinu i čišćenje neće ti trebati bar 4-5 meseci. Tako čistiš i basket. Posuši ga krpom.
Nema potrebe. Kada radiš dekalcifikaciju sa limunskom kiselinom čistiš sve.
Obavezno koristi Vlasina vodu ili Rosu
Presitno vam je to samleveno, idite jos krupnije....Danas smo se igrali sa granulacijom i pokusali da namestimo, ako stavimo na podeok 3 jedva da uspe nesto da iscuri, kafa u rucki ostane skoro skroz suva. Sa kafom samlevenom na podeoku 6, uspela je da izadje kafa, naravno da pritisnemo tamperom ali sa jednog dela rucke curi a sa drugog kap po kap, ne ide iz oba dela istom brzinom i ravnomerno, otpadak kafe je i dalje suv lepo se lupanjem izvadi. Ja sam mislila da je problem sto je previse sitno samlevena i nabijena da zbog toga nece da ide kafa.
Hvala na odgovoru, probacemo opet sutraPresitno vam je to samleveno, idite jos krupnije....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari