Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мора дебело да се плати дитектан пренос. Има интернет па се нађе ко директно преноси.

Produzio sam ugovor i duplirao net, imao sam 300/30 a sad su mi dali 600/60 i nikako ne mogu da postignem tih 600Mbps na speed test, zakucam uvek oko 350. Imam Njihov cisco modem EPC 3208 i svoj ruter Mikrotik HAP ax3.

Mislio sam da je do wifi ali i na ethernet xbox mi prijavljuje istu brzinu manje vise.

Da li je moguce da taj modem ne moze da postigne te brzine a da mi oni to nisu rekli?
Zvao sam ih i oni kao signal sa njihove strane deluje ok.

Prilozi

• 20231020_202506.jpg
    20231020_202506.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 39
insistiraj od njih da ti besplatno zamene modem za odgovarajući nov modem koji treba da ide za veće pakete: UBEE EVW32C
najlakše je samo uvaliti veći paket a da se proveri dal oprema treba da se menja, to nije bitno.

Ali cekaj, to sto ti predlazes je ruter a ne modem.
Pitanje da li ima bridge mode? I jel neko moze da potvrdi da mi je ovde modem limit i da stvarno ne moze da dobaci do tih brzina?

Мора дебело да се плати дитектан пренос. Има интернет па се нађе ко директно преноси.
Pa placam, mada ne debelo, a do sad nikad nisu prenosili F1 i GP na drugom kanalu osim onih osnovnih (hd, 1, 2, 3).
Cak su, cini mi se, imali i reklamu da svi paketi pa i najjeftiniji mogu da gledaju prenose F1.

Ne razumem sta ti smeta sto je na SK6. Danas je Euroliga i Kecmanovic i Djere igraju tenis. Bitno je da imamo izbor, a na kom je kanalu...pa to se bar lako nadje kad imas sve.

Pa smeta mi sto nemam sk6..;)
Uzeo sam za vikendicu total extra paket samo zbog F1 i GP. Gledam eon na pc (van mreze).

Pa tako reci :). Ali sta je tu je. Kad ima gomila raznih sportskih prenosa, tesko je svakom udovoljiti.

Jedino sto imaju od sporta F1 (pored GP-a i jos ponesto) i oni ne prenose uzivo trening 1 Amerika na osnovnim kanalima nego na kanalu 6 ???
Pa posle drugi su krivi !
Vala i nije neki sadržaj da se prenosi na sk 1,2 i 3. Trening u petak i nije baš gledan. Znaju oni zašto su ga stavili na sk6

Šta se dešava kada istekne ugovor? Da li ga oni automatski obnavljaju ili se plaća isti paket po višoj ceni pošto je bez UO? Zanima me da li neko ima isustva sa tim, jer kontakt centar kaže da nastavljam da plaćam isti paket po istoj ceni što mi je potpuno nelogično i iskreno sumnjam u tačnost te informacije. Ako je tako, a kao stari korisnik nemam nikakvih benefita, najbolje mi je da ostanem na postojećem za iste pare, ali bez zakopavanja na 24 meseca, pa mogu lako da ga otkažem ako natrči neka bolja ponuda od drugog operatera. Ima li neko slično iskustvo?

Treba mi pomoc, ako neko zna nekoga. Potpisao sam s njima novu UO na 2 g i to pod odlicnim uslovima( zahvaljujuci jednom clanu sa foruma, ne znam da li da ga navodim,da ga ne smaraju. Znace on, zahvalan su mu bas,bas) .Problem je sto su me iznenadili sa SDMC djubretom. Nisam ocekivao jer se spominje samo u najjacim paketima. Nekad sam imao Ubee,uski ,crni i radio je kao zmaj 6-7 g. Ovo sto sad imam je tiha patnja. Vec danima saltam po kanalima, bandwith-ima,mod-ovima i uglanom izvlacim 50% brzine na WIFI. Kabl me ne interesuje jer se ne kacim tako. Nema prepreka, na 2-3 metra od mocnog SDMC.

Zvao sam ih i kazu da nemaju drugih na stanu, samo ovo djubre. Sustina je, ima li neko nekoga u Sbb da mi pomogne da zamenim ovo za onaj Ubee pa cak i Tehnicolor (onaj beli,ako sam mu pogodio ime).

Ja sam imao Ubee do skoro i on je meni bio tiha patnja, dok nisu zamenili sa Tehnicolor, moja je preporuka Tehnicolor, opet to je moje iskustvo.

Istekla UO, zove SBB. Nude prelazak na veći paket, 12 meseci po istoj ceni, pa onda normalna tarifa 🤦🏻‍♂️

Проблем преставља избор пакета у коме није доступан СК6. Мој коментар о плаћању се односио на плаћање преноса а не пакета.
Тражи промену пакета, имаш на то право. Не знам да ли би пријава Рател-у била од користи.

Produzio sam ugovor i duplirao net, imao sam 300/30 a sad su mi dali 600/60 i nikako ne mogu da postignem tih 600Mbps na speed test, zakucam uvek oko 350. Imam Njihov cisco modem EPC 3208 i svoj ruter Mikrotik HAP ax3.

Mislio sam da je do wifi ali i na ethernet xbox mi prijavljuje istu brzinu manje vise.

Da li je moguce da taj modem ne moze da postigne te brzine a da mi oni to nisu rekli?
Zvao sam ih i oni kao signal sa njihove strane deluje ok.
Kvaka 22,
Ako dobijes hg realno ti je downgrade. Ja sam pocetkom meseca dosao u takvu situaciju, pokajao sam se. Jedino ako imas kontakte ovih koji su ti doneli opremu pa da ti na par dana ostave i hg neki te uporedis sam. Prva tri dana ces da kao meris brzine, a posle neces ni korisiti. To sto ti modem izvlaci 350 govori da je instalacija do stana odlicna.
Mada, static ip, dmz za tvoj ruter, radi posao. Druga bitna stvar je da najverovatnije nemas ni cgnat sa ciscom. Netacno je da ne moze, ali ne stavljaju gotovo nikad.

Poslednja izmena:
Како се показао СДМЦ НЕ1611Б?

Poslednja izmena:
Kvaka 22,
Ako dobijes hg realno ti je downgrade. Ja sam pocetkom meseca dosao u takvu situaciju, pokajao sam se. Jedino ako imas kontakte ovih koji su ti doneli opremu pa da ti na par dana ostave i hg neki te uporedis sam. Prva tri dana ces da kao meris brzine, a posle neces ni korisiti. To sto ti modem izvlaci 350 govori da je instalacija do stana odlicna.
Mada, static ip, dmz za tvoj ruter, radi posao. Druga bitna stvar je da najverovatnije nemas ni cgnat sa ciscom. Netacno je da ne moze, ali ne stavljaju gotovo nikad.
Otresli su me, samo pravna lica mogu da dobiju bridge.
Bukvalno sam ostao na cisco-u jer bolje da imam manju brzinu bez CGNAT-a sto mi je trenutni slucaj.

Ja koristim Eon Duo Premium gde su brzine 400/40. Isto imam EPC 3208 koji postiže max. dl od oko 350 mbps. Ne sekiram se, jer je to samo 50ak manje nego sto plaćam, a imam takoreći pravi bridge, javnu dinamičku i dobar (moj) ruter/mesh. Sve funkcionišs bez greške, daleko bolje i sa vise mogućnosti nego što bi sa njihovim HG.;)

Ja koristim Eon Duo Premium gde su brzine 400/40. Isto imam EPC 3208 koji postiže max. dl od oko 350 mbps. Ne sekiram se, jer je to samo 50ak manje nego sto plaćam, a imam takoreći pravi bridge, javnu dinamičku i dobar (moj) ruter/mesh. Sve funkcionišs bez greške, daleko bolje i sa vise mogućnosti nego što bi sa njihovim HG.;)
Da proverim, da li je ovo na kablu ili wifi?

Na kablu uvek, na wifi (wifi 5 ili 6, na 5gHz) najčešće, a to zavisi od kvaliteta rutera i udaljenosti od istog, kao i od uređaja koji prima signal.

jel moze neko od vas koji koristite SBB da pogleda radi li mu restart rutera preko sajta moj sbb i aplikacije moj sbb. od pre mesec dana kada kliknem na restartuj izbacuje greska pokusajte kasnije. pre mesec dana sam ih zvao da prijavim problem i tamo su zapisali ima problem sa logovanjem a ne ima problem sa restartovanjem. pa me interesuje dal jos neko ima takav problem ili je samo kod mene?
danas sam opet prijavio problem rekose prenecemo kolegama , nesto sam skeptican u tim prenosenjima da se igramo gluvih telefona.

Nikada do sada nisam to pokušavo.
Ali, evo sada sem probao i ni kod mene ne radi, izbacuje grešku.

Pre neki dan sam probao i nije radilo. Pomislio sam da je nešto privremeno, pa resetovao gašenjem napajanja.

Poslednji put sam koristio pre 6-7 meseci i tada je radilo.

Imao sam ugovor gde sam celo trajanje ugovora placao srednji EON paket a imao najveci paket.
ugovor istekao, niko nije dolazio niti zvao, racun sad stize za iznos najveceg paketa.

Imaju li neke ponude za produzetak, sta daju inace korisnicima?
Ocekivao sam da ce zvati pred istek za produzenje uz neku pogodnost...

Podnesi zahtev za raskid.
Sacekaj da te pozovu iz call centra, pa vidi da ti ponude tipa 6 meseci gratis.
Info of akvizitora.

Podnesi zahtev za raskid.
Sacekaj da te pozovu iz call centra, pa vidi da ti ponude tipa 6 meseci gratis.
Info of akvizitora.

Ja sam podneo zahtev za raskid ugovora pre dve nedelje, i niko me nije zvao, niti su u me u poslovnici pitali zašto raskidam 10-godišnje korišćenje...
Pre toga sam ih pitao i preko twitera i u poslovnicama za pogodnosti i posuste, međutim nude samo da nastavim da besplatno gledam Pink paket :rolleyes:

Pre neki dan sam probao i nije radilo. Pomislio sam da je nešto privremeno, pa resetovao gašenjem napajanja.

Poslednji put sam koristio pre 6-7 meseci i tada je radilo.
Hvala na pomoci , meni je ovo internet konekcija u firmi njihov ruter ume da zabaguje i da mi neke kamere izbaci iz mreze neke ostanu da rade i ove izbacene nema sanse da se konektuju dok se njihov ruter ne restartuje onaj beli tehnicolor valjda. posle restarta sve proradi normalno. to sam do sada resavao restartom ovako preko sajta ili aplikacije. vikendom tamo nema nikoga i bas mi je problem ja u beogradu firma u pancevu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno