Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

20231005-125335.jpg

Danas ugradili....
Dobar ti ovaj A1 :ROFLMAO:
🍻

Ako vec imas visestruke potvrde od njih da imaju probleme, trebalo bi uz pomoc Ratela da mozes da raskines ugovor
Ratel je trazio ZVANICNO da 3 dana za redom merim prepodne i popodne brzinu sa rokom od 8 dana od prijema akta, na moju zalost ja nisam bio kuci, pa je taj rok prosao. Medjutim, videcu da ulozim novu zalbu i da odradim ta merenja, pa da pokusam da ih "otkacim".

Prvo odradi 8 dana merenja, pa podnesi žalbu.

ukratko - ako je direkt orion optičko vlakno do tvog objekta onda uzmi ali ako je bežična orion veza do tebe onda je bolje ostati kod Supernove
reče mi njihov lokalni agent da dovlače kabl sa bandere do mene. Što bi značilo valjda da je to optičko vlakno do mene kako on kaže. Isto tako, navodno nemaju te 6 rutere, a i kao verovatno ne bi najbolje radio na ovoj lokaciji(Borča)... WTF!? A ako priključe i budem nezadovoljan u startu i želim da raskinem kao plaća se cca 20 000 dinara trošak. A ako ostanem važe uslovi 6 meseci za Dž i UO 1/2 iznosa(HyperSonic)...Čitam na nekoj strani unazad da naplaćuju opticko održavanje 350 din mesecno? da li bi to kačilo i mene kroz taj gratis period?
skriveni troškovi.... ne volim ih...

Juče sam i ja dogovorio, prvih 6 meseci džabe, pa 24 meseca upola cene, a to upola je ona cena sa sajta +350 održavanje, pa na onda polovina.
Zato oni brojevi na sajtu gde piše "popust do 50%" nemaju logike, jer se na precrtanu cenu dodaje 350 dinara, pa onda ide 50%.

Prvo odradi 8 dana merenja, pa podnesi žalbu.
Izvini, greška u kucanju. Tri dana merenja :)
Da ne bude opet podneseš reklamaciju, pa ti kažu ajde sada meri, a ti nisi u mogućnosti. Ovako prvo izmeriš i kažeš, evo, već uradjeno.

a to upola je ona cena sa sajta +350 održavanje, pa na onda polovina.
Ova rečenica može biti i tačna i netačna u zavisnosti na šta si tačno mislio pod "ona cena sa sajta".
Pošto u grafičkom prikazu cena koja je precrtana već uključuje 350 din za održanje i cena pored nje jeste cena sa popustom koju ćeš i plaćati i koja takođe uključuje i troškove održavanja, i koja nije stvarno 50% zbog načina formiranja cene.

E sad, cenovnik u PDF-u se razlikuje od onoga što stoji na sajtu u grafičkom prikazu: u PDF cenovniku stoji kao cena paketa iznos bez održavanja, plus napomene na početku za održanje.
Dakle, u PDF piše npr da Sonic Net košta 2.049 din. Kad dodaš +350 za održanje dobiješ onih precrtanih 2399 din.
A te promo cene sa "do 50% popusta" dobijaju matematikom: cena iz PDF-a / 2 + 350 din za održanje. Dakle nije pola od "cena paketa + iznos održavanja", nema popusta na održanje 😅

I jel mačka živa ili mrtva?

Meni je telefonom data cena 1.525 dinara, a ja koliko vidim, ista je formirana tako što je 2.699+350 = 3.049 i kada se to podeli sa dva, dobijamo 1.524,5 dinara. A za mačku javim kada stigne Ugovor.

Screenshot_20231007-152637_Chrome.jpg

Update: telefonom mi je rečeno, ovo je cena sa održavanjem, bez skrivenih troškova.
Verovatno ih ljudi stalno ganjaju za te skrivene troškove, koji se otkriju sa prvi računom.

ista je formirana tako što je 2.699+350 = 3.049 i kada se to podeli sa dva, dobijamo 1.524,5 dinara.
Nije. Iznos od 2699 uključuje i održanje. Samo na računu posebnom napišu iznos održavanja i cenu paketa. Popust je na ovo drugo. 50% od 2699 nije 1524.

IMG_20231007_162116.jpg

Screenshot_2023-10-07-16-22-17-825_com.google.android.calculator~2.jpg

ovo je cena sa održavanjem, bez skrivenih troškova.
Verovatno ih ljudi stalno ganjaju za te skrivene troškove, koji se otkriju sa prvi računom.

Jedini skriveni momenat u celoj priči je da kod Orion-a imanje ugovorne obaveze ne garantuje tu cenu na taj period od 2 godine. Nego da će za to vreme bar 4 puta da (probaju da) ti dignu cenu. Ko na vreme primeti obaveštenje na sajtu i žali se i preti njemu ostave na starom ko ne prati budno šta rade njega iznenađuje račun kad stigne.

Nisam video taj cenovnik što si zakačio screen shot. Samo ono na sajtu.

U svakom slučaju je rezultat isti. Ako je u 2699 održavanje već uračunato, ja ga dodam jos jednom i kada podelim sa dva ostane samo jedno održavanje, a osnovna cena je prepolovljena 😄

Anyway, trebalo je da uzmem onaj prvi paket, jer već imam dobar ruter, a koliko vidim, na svaki način izbegavaju da daju taj WiFi 6.

Jedini skriveni momenat u celoj priči je da kod Orion-a imanje ugovorne obaveze ne garantuje tu cenu na taj period od 2 godine. Nego da će za to vreme bar 4 puta da (probaju da) ti dignu cenu. Ko na vreme primeti obaveštenje na sajtu i žali se i preti njemu ostave na starom ko ne prati budno šta rade njega iznenađuje račun kad stigne.

Zato se uzdam u ovu temu i forumaše da će neko na vreme da primeti 😄

Zato se uzdam u ovu temu i forumaše da će neko na vreme da primeti 😄
Pravi podsetnik da se ponavlja jednom mesečno 😂😂

Nisam video taj cenovnik što si zakačio screen shot. Samo ono na sajtu.
Eto ga:

https://oriontelekom.rs/wp-content/uploads/2023/08/Orion-Internet-paketi-cenovnik-od15082023.pdf

Što nisi video PDF cenovnik ok zavukli su ga (plus i nema logike da PDF cenovnik i prikaz paketa na sajtu ne prikazuju istu cenu) ali nisi ni pročitao pažljivo moju prvu repliku na tvoje komentare gde sam naveo kakva je situacija u PDF cenovniku.

• Like
Reagovanja: PJ
Izvini, greška u kucanju. Tri dana merenja :)
Da ne bude opet podneseš reklamaciju, pa ti kažu ajde sada meri, a ti nisi u mogućnosti. Ovako prvo izmeriš i kažeš, evo, već uradjeno.
Da da... Iskreno sam video kasno sta traze kod prigovora, tako da sam ocekivao da ce traziti to trodnevno merenje, medjutim problem je u tome sto ja mogu u skrinsotovima da im prikazem Orionovo priznanje da nesto ne radi kako treba i to vise puta, ali Ratelu to ocigledno nije vazno.

Ako je već negdje odgovoreno na ovo pitanje, izvinjavam se unaprijed jer nisam uspio da pronađem.

Kakva je to njihova "druga optika" kad pominju neku antenu na krovu zgrade? Da li neko ima iskustva sa tim, isplati li se to potpisivati? Iako imam ugovor sa mts-om još godinu dana, na novoj adresi nemam mogućnost uvođenja njihove optike pa tražim drugog provajdera.

Ako je već negdje odgovoreno na ovo pitanje, izvinjavam se unaprijed jer nisam uspio da pronađem.

Kakva je to njihova "druga optika" kad pominju neku antenu na krovu zgrade? Da li neko ima iskustva sa tim, isplati li se to potpisivati? Iako imam ugovor sa mts-om još godinu dana, na novoj adresi nemam mogućnost uvođenja njihove optike pa tražim drugog provajdera.
Iskreno ne preporučujem čim padne kiša pada npr sa 400 na 50/100 mbps.

treba mi info za Orion i za ostale provajdere koliko mozete da ostvarite uspostavljenih konekcija, ja imam problem preko ~1200+ (krenu da pucaju ssh konekcije) jer mi je trenutno specificno potrebo cak i nesto vise, u pitanju je optika i ONT sa 10G portom gde je cpu tad opterecen do 25%

Ja sam koristio tu "drugu optiku" dok nije stigla prava. Nisam imao nikakvih problema. Najbolje da se raspitaš u komšiluku/kraju da li neko koristi i kakva su iskustva. Koliko sam shvatio, ako nemaš neke prepreke ka anteni koja emituje signal, ne bi trebalo da bude problema..

Potpisao sam ugovor na 30 mjeseci (6 mjeseci besplatno i 24 mjeseca sa 50% popusta) pa ću imati vremena da testiram kako radi. :D Za ovih par sati sam zadovoljan.

Dobio sam SMS od Oriona da "potvrdim zainteresovanost" za nekakav laki smart tv 55 4k, i u poruci je bio link na koji sam kliknuo da vidim sta je to. Na strani koja se otvorila mi, uz moje ime i prezime, navode da je lepo sto sam zainteresovan i da ce me pozvati agenti. Ne svidja mi se ovakva nasrtljivost, valjda je red da prvo vidim sta je to, da li mi treba, koliko kosta i sl. Cisto da znate da ne otvarate link

Prso DNS sve izvan SRB nece resolvuje , upravo sada

Ja provajderove DNS-ove ne koristim zadnjih 15 godina. Mislio sam da se to ustalilo.
Ali hvala za info.

Uzeo orion, 1.5/0.5 paket. S obzirom da sam presao sa supernove (ex exe neta) 150/60 optike, ocekivao realno brzi upload koji mi znaci jer sam dosta na cloudu, realnost je da nikad nije prebacio 400down, a upload ajd i nekako 350-400 sto je ok. Rekoh ok, kad bili monteri uvelili standradnu pricu da ne moze onaj njihov wifi 6 ruter jer navodno slabiji signal nesto bla bla, pa stavili korisceni huawei HG8245Q2.
Zgrada je u pitanju, testirao i kod komsike kojoj ipak dali taj bolji ruter jer ima 2.5gbit paket, iste brzine max 400/400 pa kontam da nisu postavili u zgradi dovoljno veliki protok sta vec i da def ima ogranicenja.
Mislim svakako je bolji od supernove koju sam kao prepaid placao 2070rsd pa sam sada na 1375, ali ono, nervira kad nije ni 50% brzine sa ugovora. Nis je u pitanju. Iscitao sam manje vise sve unazad, podeseno je u ruteru kako treba, testirao i wifi i kablic na par razlicitih gigabitnih laptopova, mrka kapa.

Net im definitivno umire veceras
1697061051584.png

Mozda je do nekog dela posebno, nisam primetio nista, nbg blok 64
Capture.JPG

Nazad
Vrh Dno