Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Свашта нешто али ништа компетитивно, матор сам за то Х-)

Trebalo bi sve da radi super. Ranije sam igrao CSGO i radilo je super, sad igram Fifu a PS5 i isto radi super (sem kad me matchuje sa amerima)

Evo par primera kod mene (domaci, nemacki, holandski)
15332726442.png

15332737829.png

15332742127.png

Sad ce godinu dana kako koristim optiku, mozda sam dva puta imao ping 130+ kad su oni nesto cackali na 10tak min.

Ping na orion optici je kao kod mene na coax-u, osim u lokalu, a i tu je minimal razlika ...naravno, down/up je evidentno veci:)

Ja ih sad zvao da proverim koju brzinu imam jer su rekli da ce mi dati boost, kaze 2Gb/s al mogu da koristim maksimalno 1Gb/s po portu. Zamolio ih da mi daju ruter koji podrzava vece brzine jer imam samo komp od uredjaja, kazu nemaju takve rutere u ponudi. Sta sad meni znaci da imam 100Gb/s ako mogu da koristim samo 1...

Pozdrav, imam ORION internet i ruter HG8245Q2. Kako da se ulogujem u ruter, koja je sifra za admin nalog? Hvala.

Prikazan je primer nalepnice na ONT-u sa označenim delovima koji sadrže šifru za „admin” nalog (u crvenoj boji) i „user” nalog (u plavoj boji).

Ima za taj model ONT-a i varijanta nalepnice gde ne piše ta kraća varijanta (HWTC...) za PON serial ;)

Ljudi imam hipersonik paket koji kosta 2600 din. Ovoliko mi je stigao racun. Sta treba raditi da mi umanje racun posto vidim da se svi zale na to neko povecanje pa ako im prodje prodje...Screenshot_20231004_143736.jpg
Ljudi imam hipersonik paket koji kosta 2600 din. Ovoliko mi je stigao racun. Sta treba raditi da mi umanje racun posto vidim da se svi zale na to neko povecanje pa ako im prodje prodje...Screenshot_20231004_143736.jpg
I da, nisu mi dali wifi 6 ruter kao sto bi trebalo po ugovoru. Mada lik koji je monter je nas poznanik i kaze da ni ne uzimam taj wifi 6 jer nije neki... A ovaj sto su mi dali je neki kinez. Kakvo je vase misljenje, insistirati ipak na wifi 6 ruteru ili ostati na ovom?

Ma kakvi crni prijatelji, nemaju dovoljno na stanju, pa gledaju da usparaju gde god mogu.

Ukoliko se koristi bridge mode, onda je generalno svejedno koji se ruter uzme? Taj njihov ne wifi6 ne pravi neke probleme, generalno?

Ljudi imam hipersonik paket koji kosta 2600 din. Ovoliko mi je stigao racun. Sta treba raditi da mi umanje racun posto vidim da se svi zale na to neko povecanje pa ako im prodje prodje...Pogledajte prilog 407369

I da, nisu mi dali wifi 6 ruter kao sto bi trebalo po ugovoru. Mada lik koji je monter je nas poznanik i kaze da ni ne uzimam taj wifi 6 jer nije neki... A ovaj sto su mi dali je neki kinez. Kakvo je vase misljenje, insistirati ipak na wifi 6 ruteru ili ostati na ovom?
Kada ti istekne ugovorna obaveza, dodaju ovu treću stavku aktivacija narednog ugovornog perioda (meseca) uz svaki račun, da te "motivišu" da potpišeš novi ugovor i da te obavežu još 2 godine. A ako si tek potpisao ugovor, kažu da im nije još uvek stigao ugovor do finansija, pa nemaš pravo na izuzimanje od plaćanja ove stavke (kao da ti je istekao ugovor) - ovo se meni desilo. Na pitanje kako nemaju ugovor kad sam potpisao i odneli ga monteri sa sobom, kažu pa oni su tako neažurni nekada, bolje da nam vi donesete. Tad im ja rekoh, ako nemate ugovor, nemate na osnovu čega da mi naplatite, pa slobodno ugasite net, naći ću drugog provajdera, ali da platim to neću. Za par dana mi stigao drugi račun, bez te stavke.

Kada ti istekne ugovorna obaveza, dodaju ovu treću stavku aktivacija narednog ugovornog perioda (meseca) uz svaki račun, da te "motivišu" da potpišeš novi ugovor i da te obavežu još 2 godine. A ako si tek potpisao ugovor, kažu da im nije još uvek stigao ugovor do finansija, pa nemaš pravo na izuzimanje od plaćanja ove stavke (kao da ti je istekao ugovor) - ovo se meni desilo. Na pitanje kako nemaju ugovor kad sam potpisao i odneli ga monteri sa sobom, kažu pa oni su tako neažurni nekada, bolje da nam vi donesete. Tad im ja rekoh, ako nemate ugovor, nemate na osnovu čega da mi naplatite, pa slobodno ugasite net, naći ću drugog provajdera, ali da platim to neću. Za par dana mi stigao drugi račun, bez te stavke.
Ja nisam ni potpisao ugovor. Kad su monteri zavrsili posao rekli su da ce za koji dan doneti ugovor da potpisem ali nisu bili. Znaci da ne placam nista preko tih 2600 din i da uostalom ni to ne platim dok ne donesu wifi 6 ruter kao sto bi trebalo?

Pozovi call centar pa im to reci, da je dogovoreno jedno i da ćeš toliko platiti, verovatno ćeš morati da potpišeš ugovor da bi dobio novi račun. Kada ti je uveden net ako ti je već stigao prvi račun? U svakom slučaju, rešićeš to sa call centrom. I da, traži wifi6 ruter.

Ja sam uzeo preko jednog Orion prodavca 6 meseci po dinar i onda 24 meseca pola pretplate i imam problem jer ugovor greškom nisam potpisao. Iako je problem njihov ali su mi rešili korektno tj resice valjda.. sve idem preko te osobe preko koje uzimam ugovore kad mi treba Orion.. očito imaju mnogo ovih zezancija :)

20231005-125335.jpg

Danas ugradili....

Hahah šiba kao lud, steta sto je preko kabla max 1gb ali povezao sam 2 kompa direktno... Brzina je top,nadam se da nece biti prekida i bice full

Ja ne mogu ni pola te brzine na telefonu ili laptopu da izvučem iako imam paket 2.5/0,75 i wifi 6 ruter.

Zavisi i gde si u odnosu na ruter, evo kod mene na laptopu sa wifi6 - izmedju mene i rutera ima jedno 10m pravolinijski ali od prepreka imam samo jedna vrata

drugari, mnogo strana i sigurno je pisano o tome, ali molim vas neko u jednoj rečenici....
lokacija Borča
da li ima smisla preci sa Supernove koja je uglavnom OK radila, ali ne daju optiku za moju ulicu, dok Orion provlaci i garantuju mi da na mojoj adresi moze optika da se montira?
+ na to 6 meseci po dinar i 24 meseca UO 50% pretplate
ima li smisla preci? koliko je stabilna konekcija i TVzija Od Oriona? koliko su dobri kao provajder? Supernovina podrška me je nekoliko puta iskulirala i nije ni izlazila terenski iako su zvani i garantovali da će doći...
hvala

Kako te us*re druze, kod mene je situacija KATASTROFA, dok kod nekih nije.
Ako imas neku mogucnost da proveris kod komsija kako stoje stvari, najbolje prvo proveri.

Ti josi nisi resio problem?
Svaka ti cast.

Pitao je neko kako radi Orion kad je "gužva" na mreži...

Paket "Metro optika, 1.5/0.5Gbps".
Na svojoj NAS mašini koja je na Orionovom linku u Nišu sam instalirao Speedtest CLI, i evo nekih rezultata sad:

mts, Beograd server:
6e418bdc-d331-4902-b3e6-0c89278a581d.png

SBB Beograd server:
e2d42ddd-dcdf-4c2f-a871-7396c2680cc2.png

A1 Beograd:
51fe6654-e67a-4f31-a4e6-5e75a12a3258.png

Yettel Beograd:
7c53cbdc-54bc-44e1-99d7-95800869ddab.png

Amsterdam RETN:
dad154c1-2f07-40fa-a2fc-1dd04c7edfeb.png

Frankfurt Verizon:
24159287-7baa-42b4-be04-0cce7b06742d.png

Zaključak, izuzetno zavisi kroz koji peering idete. Neki su slobodni, neki nisu. Orion definitivno ima zagušene neke linkove, dok neki rade odlično. Sad dal je to nekome presudno, sami odlučite.

Ako vec imas visestruke potvrde od njih da imaju probleme, trebalo bi uz pomoc Ratela da mozes da raskines ugovor

Nazad
Vrh Dno