Šta je novo?

Koji iPhone kupiti?

Dzono

Zapažen
Učlanjen(a)
11.04.2021
Poena
22
Pozdrav drustvo,

imam iphone 13 pro 256gb i promenio bih ga jer iz nekog razloga ne moze vise da izdrzi jedan ceo dan, zahtevnijeg koriscenja. Battery health je na 89% sto ne bi trebalo da znaci da mu treba zamena baterije..
Razmisljam na koji bi model bilo najbolje da se predje, razmisljam od 14 pro, 14 pro max ili eventualno 15 modelu. Bitna mi je baterija, voleo bih da imam upgrade na kamerama (iako znam da su male promene). Razmisljao sam i o pro modelima 15 serije ali mi deluju preskupo..bar za sad. Voleo bih da cujem vase misljenje i sta mislite da je najpametnije i najbolje da uradim. Da li da uzmem neki od ova 3 gore napomenuta modela ili da cekam da opadne cena 15 pro modelima?

slicna dilema i kod mene i moj neki zakljucak pa mozda ti nesto znaci.
14pro max to go, osetices ozbiljan boost baterije, nesto bolja kamera, i opet koliko toliko razumna cena u odnosu na 15pro max koji je u ovom trenutku preskup. A razlika izmedju 14 pro max i 15pro max po meni nije vredna razlike u ceni.

iPhone 15 = 14 Pro (minus telephoto lens) ako ti ne znaci mnogo telephoto moj savet je da uradis upgrade na 15. Ima sve kao i proslogodisnji 14 Pro cak i dynamic island.

iPhone 15 = 14 Pro (minus telephoto lens) ako ti ne znaci mnogo telephoto moj savet je da uradis upgrade na 15. Ima sve kao i proslogodisnji 14 Pro cak i dynamic island.
Za 15 sam gledao razne recenzije i cekam jos benchmark-ovu ali za sad mi deluje kao da ima okej bateriju doduse nisam siguran da li je kao 14 pro max. Na 15 je razlika isto sto je 60Hz ekran. Vise i ja naginjem na zadnji model pa da budem miran bar do 17-ice. 😂
Bas mi je tumbanje u glavi sta je najpametnije uzeti... 🤦🏻‍♂️

• Like
Reagovanja: Nyx
sa 14pro u odnosu na osovni 15 dobijas Veci ekran, 120hz, telephoto kamer. vecu bateriju.Generlano bolja kupovina sem sto u glavi treba da prespojis da je to stariji model

Ako to treba baterija 15 plus, ako ti treba premium uredjaj po svim aspektima 14 pro. 120hz meni znace, ako ti to ne igra ulogu i malo u ruci jeftiniji osecaj 15 plus je odlican tel sa vrhunskom baterijom.

sa 14pro u odnosu na osovni 15 dobijas Veci ekran, 120hz, telephoto kamer. vecu bateriju.Generlano bolja kupovina sem sto u glavi treba da prespojis da je to stariji model
Ja sam ovo upravo uradio pre 2 nedelje.
Razlika u ceni i je bila par desetina eura ali ovih par karakteristika su mi bile bitnije nego titanijum i novi model.

Koliko znam velicina ekrana je ista.
Ja imam 13 Mini i razmisljam se da ga zamenim za telefonom sa vecom baterijom. Kada sam uzimao 13 Mini bilo je da biram izmedju velicine i dugotrajnosti baterije. Mislim da sam trebao da uzmem obican 13 iPhone. A i jurio sam bas takvu crvenu boju koja je bila kod 13 modela. Ova crvena na modelima 14 je nekako isprana crvena. Mozda budem isao na 14 Pro (mozda i 14 plus). Sada cu dobiti kritike ali meni ne znaci nista tih 120 hz najiskrenije. Nekada sam mogao da sacekam nekoliko meseci pa da uzmem nov iPhone(u pitanju je bio iP6 i 8). Sada mora da prodje do najmanje godinu dana da mogu finansijski da pokrijem kupovinu novog telefona i to na rate preko operatera (znam da je skuplje nego KP) uz neke popuste.

Koliko znam velicina ekrana je ista.
Ja imam 13 Mini i razmisljam se da ga zamenim za telefonom sa vecom baterijom. Kada sam uzimao 13 Mini bilo je da biram izmedju velicine i dugotrajnosti baterije. Mislim da sam trebao da uzmem obican 13 iPhone. A i jurio sam bas takvu crvenu boju koja je bila kod 13 modela. Ova crvena na modelima 14 je nekako isprana crvena. Mozda budem isao na 14 Pro (mozda i 14 plus). Sada cu dobiti kritike ali meni ne znaci nista tih 120 hz najiskrenije. Nekada sam mogao da sacekam nekoliko meseci pa da uzmem nov iPhone(u pitanju je bio iP6 i 8). Sada mora da prodje do najmanje godinu dana da mogu finansijski da pokrijem kupovinu novog telefona i to na rate preko operatera (znam da je skuplje nego KP) uz neke popuste.
Sto bi te bilo ko kritikovao, zapavo tih 60hz ce ti pomoci u dugotrajnosti baterije. Racunaj samo i ti i ostali koji sad uzimaju telefone sa 60hz da cete imati ozbiljan problem da ih prodate kroz 2-3god jer ce tad vrvt da se koristi u standardu 240hz, a ovo ce biti deo istorije...

1. Možda ljudi ne prodaju telefone. Ja sam u životu prodao samo jedan (imam mobilni od 1999), a u mom okruženju ne znam nikoga ko je prodao telefon.

2. Šta god da se pojavi na androidu ne utiče na prodaju ajfona. 15 će se prodavati isto kao i bilo koji drugi.

Obican model ne moze da se poredi sa Pro.
14 Pro i 15 klot, imaju isti CPU tako da ni argument sta je novije/starije ne pije vodu.
14 Pro po svemu superiorniji telefon, ekran, kamera, izrada (celik a ne mekani alu)....

1. Možda ljudi ne prodaju telefone. Ja sam u životu prodao samo jedan (imam mobilni od 1999), a u mom okruženju ne znam nikoga ko je prodao telefon.

2. Šta god da se pojavi na androidu ne utiče na prodaju ajfona. 15 će se prodavati isto kao i bilo koji drugi.
Zavisi od okruzenja, ne treba generalizovati. Da ljudi ne menjaju uredjaje i da cuvaju svaki ne bi se ova kolicina telefona vrtela i po oglasima i po prodavnicama.

Ja nisam ni jedan prodao. To jest menjao sam svojevremeno iP8 za iPSE (2016) sa prodavcem sa KP. Nemam iskustva sa prodajom telefona. A ovaj 13 Mini nece sigurno da bude kod mene 2-3 godine. To je moglo sa Nokiom.

Ćao svima, nikada nisam koristila Iphone i sada mi zbog posla treba njihov uređaj. Trenutno mogu da izdvojim oko 350e gore dole, s tim da bi za te pare uzela neki polovan model telefona koji je okej. Samim tim što nikada nisam kupovala Apple ne znam na šta treba da obraćam pažnju, koliki je battery helth minimalan, šta moram da proverim. Ukoliko neko želi bila bi veoma zahvalna da mi objasni na šta bi trebalo da obratim pažnju, koji model da uzmem za ovu svotu novca, šta se isplati? Hvala vam :)

Za oko 400 evra možeš da nađeš nov iphone 11 koji i dalje radi odlično.

Da li je bolje uzeti iPhone 14 Plus ili iPhone 15, kad je u pitanju trajanje baterije? Pro/Pro Max modeli mi ne ulaze u budžet, a ne bih uzimao polovne.

Ja sam se dvoumio kao i ti ali je prevagnula velicina to jest komforno koriscenje pa sam kupio 15. Pogotovo sto sam imao 13 Mini. Mozda nekada budem isao na plus model. Isto nisam imao para za Pro/ProMax modele.

Nazad
Vrh Dno